lördag 15 december 2012

Blommig canvas

Mitt kontor har behov av nya upppiggande tavlor. Det är där mina tavlor brukar hamna. De piggar upp min arbetsdag. Många som hängt där nu har gjort så i ett år och även om de är fina så, vill jag byta ut dem lite. Så då passar det ju bra med något färgsprakande och blommigt så här i vintertider.


Så här gjorde jag:

Jag började med att riva itu två mönstrade cardstock från Crate, On trend latest och haute. Som jag sedan limmade fast med Mod Podge under och över.


Sedan gick jag lös på canvasen med akrylfärg i turkost, rosa och gult. Ingen plan bara kladda med fingrarna här och där. Glöm inte kanterna.


Nästa steg blev att använda mig av texture paste. Men här passar det inte med vitt så jag blandar i lite Acrylic ink. Man kan blanda även med akrylfärger men det krävs då mer färg och gör texture pasten mer lös. Akrylic ink är en rätt koncentrerad färg och kräver inte många droppar för att färga texture pasten.


Sedan tar jag en spatel och stryker över masken Zinnia. Lite slarvigt så här blir bra. Det gör mönstret mer intressant och effektfullt. Sedan flöt arbetet på och detaljbilderna får beskriva arbetet vidare.


När allt var klart hade jag på ett lager med Mod podge ovanpå allt. På så sätt kunde jag jobba in lite färgskiftningar i tavalan med Faber castells Pit pennor i olika färger.
Jag lät även lite Acrylic ink rinna från överkanten.


Som blommstjälkar använde jag washitape. Jag hade även över lite akrylfärg och gesso för att inte tejpen skulle vara allt för framträdande men ändå synas. Du ser här även hur jag vänt den kladdiga masken med texture paste igen. Den kladdiga sidan vändes upp och ner, jag tryckte till lite här och där och sedan lyfte jag upp den försiktigt.


De fina blommorna kunde jag inte låta vara för söta. De fick lite stänk av gesso här och där för att jag skulle bli nöjd.

Hoppas du fick lite inspiration till att skapa något av detta.

Trevlig helg!
/ Camilla

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Wow vad snyggt!!! Jätteinspirerande! Smart att använda washitejp som stjälkar!! Härligt färgglatt!!

Mia KL sa...

Wow, jättefin tavla. Nu måste jag se till att vi får in lite olika storlekar på dessa tavlor!

Beatrice sa...

Fantastiskt fint! Så roligt att se hur du gör också. jag är impad! :-)