lördag 16 november 2013

Tomtetjej

Och så kommer då mitt bidrag till veckans tema - Jul. :) Visst är det härligt att julen närmar sig med stormsteg, eller kanske mest skrämmande.... ? :/ Det är bara 39 dagar kvar till julafton. Någon som börjat shoppa julklappar?


Det är exakt vad den här tjejen funderar på - hmmm, vad ska man köpa i julklapp? Det är den stora frågan... om några veckor...

Jag vill väldigt gärna lära mig att måla ansikten, så jag övar och övar. För tillfället går jag tre onlinekurser där man kan lära sig att måla ansikten, och den här tjejen är ett resultat av en av kurserna. Det är så roligt! :)


I botten är det en bakgrund som jag har byggt upp av spillbitar av mönstrat papper, bokpapper, gesso och akrylfärg.

Jag har jobbat främst med Golden fluid acrylics, och jag måste säga att det är skillnad på akrylfärg och akrylfärg. Ibland är det bara så att akrylfärg med högra kvalitet är roligare att jobba med, men också lite dyrare. Men det är sååå värt det. Jag måste dock köpa en vita nyans, för den har jag bara i den "billigare" varianten och det ger en mattare tyngre känsla. 


Jag har lagt på akrylfärgen med olika tekniker och verktyg, så att det skapar alla dessa härliga lager. I botten har jag låtit lite bokpapper stick fram.


Jag har hittat ett verktyg som jag verkligen fastnat för, och använder massor, och det är polka dot tool som ingår i Gelatos tool set. Gillar verkligen cirklar, och det här verktyget låter mig skapa criklar enkelt. :)

Nu bär det iväg på firande av en gammal dams 80årsfest, nämligen scouternas skuta BISCAYA. Vad hittar ni på?

Ha en bra dag! :)


Inga kommentarer: