fredag 1 november 2013

Min LOVE-tavla som är 1m x 1m...

Det var en lååång process att få den här tavlan klar men det beror på två saker - dels att det är mycket torktid involverat men även att jag hade inte en klar ide om exakt vad jag skulle göra. Men sakta så kom det fram en tavla med ett dubbelhjärta. Den började så här... lite skrämmande stor vit tavla.
Så jag fick börja med att göra den mindre skrämmande vit och limmade fast bitar av mönstrat papper. Här har jag använt flera olika mönstrade papper från MMEs Cut & Paste serien. Jag limmade fast bitarna med Mod Podge både under och över bitarna. Sen har jag även tagit lite sidor från min gamla filofax för att har lite mer "mönster".
Nästa steg var att ha på färg, jag har använt flera olika färger från Deco Art, Crafters Acrylic. De är väldigt billiga färger men väldigt bra att ha som bakgrund. Jag har duttat på färg lite här och där och spridit ut den med en brayer. Jag har använt gula, gröna och rosa toner på färgerna.
För att tona ner den lite så har jag haft på lite vit gesso. Det har jag gjort med en pensel för att fylla ut alla mellanrum som uppstod mellan papper och färg.

Sen gjorde jag ett lager med tunn whitewash - dvs gesso utblandat med vatten för att tona ner det lite ännu. Jag tog även fram lite olika rub-ons och satte fast dem här och där. Och även lite tissuepaper som jag limmade fast. Därefter började jag skissa på mina hjärtan. Jag gjorde misstaget att rita ut dem med NeoColor II kritorna för de är inte vattenfasta efter att ha smetat ut dem med vatten, jag borde ha tagit mina gelatos. Så jag fick ha på vit gesso för att "försegla" färgen. Ni ser det på det stora hjärtanet. 

Sen jobbade jag med lite Resin Sand från Liqutex. Jag färgade den rosa med Crafters Acrylic färg och gjorde som ett hjärta av den. Sen har jag målat färg runt och på den, vit gesso i mitten och sedan rosa färger i olika toner längst ut. Och för att få lite mer sting så använde jag en Golden Fluid Acrylic lite runt kanterna för att den är såååå färgintensiv.
För att få änu mer dimension så har jag doodlat med min svarta signopenna runt hjärtanen. Ni ser även att jag har stämplat lite både här och där. Just här är en roller doodle stamp från Glitz som har varit i farten.

Så här blev den färdiga tavlan. Ordet LOVE har jag skrivit för hand först med blyerts och sedan har jag målat den med svart gesso med en vanlig pensel. Efter det har jag försökt spraya lite rosa mist här och där men det gick sådär så det blev lite rosa splatsar istället och även på det svarta, Jag avslutade med att ta lite svart gesso runt hjärtanen för att fånga in dem ännu mer.

Och här hänger den på väggen ovanför soffan i vardagsrummet.

Nu har jag bara 3 stycket till tavlor som är 1m x 1 m att göra... får se när de blir klara. 

Ha en bra helg och hoppas att vi syns i Göteborg i helgen, kom och säg hej i sådant fall. Mig hittar ni förmodligen i kassan. 

2 kommentarer:

linaliten sa...

Åh vad snyggt och härligt färgglatt det blev! :)

Chris_P sa...

Sjukt snyggt!!!