onsdag 27 februari 2013

Tänk vad roligt det är att måla!

Hej svejs mitt i sportlovet för alla Stockholmare. Tja, vi har inte sportlov utan jobbar på som vanligt.... Och så har vi firat vår lilla nyblivna 2-åring i helgen. Därför så är mitt inlägg lite sent idag :) Men den som väntar på nåt gott....

Idag är det dags för en art journalsida, tänkte jag. Tidigare i veckan blev jag så inspirerad av en video av en underbar artist vid namn Tamara Laporte. Jag såg bara de första 2-3 minutrarna av filmen, gjorde min egen tolkning av hennes "journal prompt" som hette "Free falling" och när min sida var klar tittade jag klart på filmen :)

Här är min sida. Jag började med att rita upp ängeln med blyert. Målade all hudfärg med NeocolorII och sedan hudfärgad och vid akrylfärg. För att skugga har jag använt brun NeocolorII. Håret, vingar, klänning och skärp är målat med akrylfärger medan bakgrunden är målad i efterhand med två toner av rosa NeocolorII (en ljus i mitten och en mörkare runt kanterna). Skorna, pupiller och ögonfransarna är målade med svart Sharpiepenna. Det är enklare att rita små och tunna detaljer med en penna istället för att försöka måla med akrylfärg.

De grå skuggorna på vingarna är gjord med grå Faber Castell Pitt Big Brush Pens och prickar och high lights i håret är gjorda med vit FB Pitt Big Brush Pens.

Jag stämplar med svart vattenfast inkdyna, för att få den mjuka tonen på det stämplade har jag stämplat överskottet av färg på ett spillpapper och sen på uppslaget.  De vita strecken är gjorda med vit akrylfärg och wellpapp, enkelt att stämpla med! Och jag har även stänkt svart akrylfärg utblandat med vatten över hela sidan....

Eftersom NeocolorII-kritorna inte är vattenfasta så sprayar jag hela uppslaget med fixativspray, detta eftersom jag vill avsluta sidan med att stryka över Mod podge för att skydda sidorna. När fixativen torkat så stryker jag över Mod Podge med glitter i.

Eftersom det limmet med glitter i inte går att köpa i Sverige (än iaf) så har jag ett litet tips till dig. Häll vanlig Mod Podge i en liten burk och häll i lite löst glitter i limmet. Rör runt... Testa att måla på ett annat papper för att se om du är nöjd med mängden glitter i limmet, tillsätt mer glitter eller mer lim efter behov. När du är klar så stryker du glitterlimmet över sidan och låter det torka. Sätt ett lock på din burk och använd det nästa gång du vill göra en glittrande sida!!


Glöm inte de små vita prickarna i ögonen, de gör att ögonen får liv!!


Läckra lager av akrylfärger och NeocolorII....


Fina stämplade hörn!!!


Ha en fantastisk dag!
/Helene - webmosterhelene

Inga kommentarer: