onsdag 31 oktober 2012

Tea time - tavla

Men hej där! Tänk, det är redan onsdag igen och det är min bloggdag... Den sista nu i oktober, jag tycker dagarna, veckorna - ja månaderna bara rinner iväg! Snart är det jul, hmmmm. Dags att tänka på julklappar kanske?!

Nåväl, dagens alster jag tänkte visa är en canvastavla som pryder mitt nymålade kök!

Jag började med att klippa ut tre tekoppar, ett hjärta, en fågel och dess vingar (och ja, jag gjorde det hela på fri hand).

Sen påbörjade jag bakgrunden genom att måla den med gul och rosa akrylfärg. Jag mistade med turkos mist genom en "nät"-mask, stämplade med en textstämpel (ur privata gömmor). Sedan limmade jag fast kopparna, fågeln och vingarna med hjälp av Mod Podge, limmet har jag strukit ut både över och under de mönstrade papprena.

När det hela torkat så målade jag ett fat med turkos akrylfärg och skuggade alla kanter med Faber Castell Big Brush Pitt Pens i matchande färger (alltså gult på gult, rosa på rosa, turkos på turkos) och suddade försiktigt ut kanterna så man bara anar skuggningen.

För att få mer djup i tavlan har jag stämplat strecken med turkos akrylfärg och wellpapp samt vita prickar med vit akrylfärg och punchinella (det finns MASSOR med punchinella, men den ligger inte i webshoppen så maila om du är intresserad). Punchinella är som ganska breda band med hål i (det är spillet som blir då man gör paljetter, så materialet är just det plastmaterialet). Hålen är perfekta att dutta färg igenom!

Avslutningsvis har jag stämplat några ord på en av kopparna, markerat kanterna med en svart Sharpie samt målat med brun Neocolor II runt tavlans kanter för att tona ner den lite.


Ha en härlig dag!
/Helene - webmosterhelene

Material:
Canvastavla (18x24 cm)
Papper: Authentique "Delightful" (6x6 paper pad)
Färg: Heidi Swapp "Tropicana Teal" (turkos mist), DecoArt "Pink Lemonade" (rosa akrylfärg), DecoArt "Yellow" (gul akrylfärg), DecoArt "Island blue" (turkos akrylfärg), DecoArt "White" (vit akrylfärg), StazOn (svart ink), Neocolor II "Chestnut" (brun akvarellkrita),
Pennor: Sharpie (svart vattenfast penna), Faber Castell Big Brush Pitt Pens
Lim: Mod Podge
Mask: Crafters workshop "Mini chicken wire reversed"
Alfabetsstämplar*

*privat

4 kommentarer:

Ziro sa...

Otroligt snyggt! Bra också att du berättar noga hur du gjort den, sånt gillar jag.

Mia sa...

Jättefin!

Lisa sa...

Wow - vilken läcker tavla!
Blir så fint och personligt med en egenskapad tavla i köket :o)

Kramar Lisa.

Maiden sa...

Superläcker!!!