fredag 26 oktober 2012

Ibland är det kul att ha butiken på hemmaplan...

för då har jag ju ingen leveranstid för att få möjlighet att leka med det nya som kommer. Och så var det ju exempelvis med den här härliga art journalboken från Dyan Reaveley. Jag hade egentligen tänkt mig att leka med Glitz nya papper men tiden och orken fanns inte till då jag återigen drabbats av en förkylning (suck). Tyvärr så sålde vi slut på denna bok ganska fort men vi har beställt fler så det kommer att fyllas på.

Art Journalboken då, är en härlig bok där sidorna är 28,5x21 cm och det är MASSOR av sidor. Det är olika papper och ytor som hon har lagt i sin sida, en del är mer manilla liknande och en del är lite mer vita. De är helt släta och tanken är att de ska orka ta emot väta i form av mister (eftersom som hon älskar sina egna mister...)

Eftersom jag går en onlinekurs där jag ska lära mig mer om Acrylic Ink så har jag börjat med att göra en sida baserat på det. Så först i botten har jag den svarta acrylic ink. Först så penslar jag över vatten på hela sidan och sedan den svarta färgen. Och innan den har torkat så tar jag en bit hushållspapper och duttar lite här och där för att få bort färg. Då blev det en härlig effekt. Acrylic Ink färgerna är ju vattenfasta så sedan behöver jag inte bekymra mig om att om jag skulle mista eller kladda med någon annat över så kommer det inte smeta ut sig. 
Jag har även använt den blå acrylic ink och det har jag gjort med hjälp av en liten svamp och duttat över en stencil (en Pink Paislee som är slut i butiken). Om du vill kunna använda svampen igen så är det viktigt att tvätta rent den direkt, det blir ju färg kvar men går att använda lite fortfarande.

Den rosa tagen är gjord med hjälp av akrylfärg och en Craftes Workshop stencil- Funky Tags. Chevron mönstret är gesso med hjälp en annan Crafters Workshop stencil. Sedan har jag kladdat med både vit och svart Signo Uniball penna (när färgerna har torkat - det är VIKTIGT, annars förstör du pennan).

Live, Love, Dream har jag skrivit för hand med gesso och pensel. Även här kladdat med vit och svart penna.
Jag har även ritat lite vita hjärtan med hjälv av en Crafters Workshop stencil - Hearts. Runt hela sidan har jag använt en stencil från Dylusions - Diamond of a Border och med hjälp av svart och vit penna gjort streck och cirklar. Det är egentligen den lilla stencilen så jag har fått skarva lite runt hela sidan. Ibland får man rita lite fritt för att få det att gå ihop runt hela. Jag har även stämplat med bubbelplast med vit gesso samt en Tim Holtz stämpel med små prickar och då tagit en rosa stämpeldyna jag har hemma.
Jag är ganska nöjd med sidan och ska definitivt leka mer med acrylic ink. Det går ju att göra så mycket med dem, måla med dem, göra mister, dutta, stänk ja allt möjligt. Och just att det är vattenfast är ju toppen!!!

Idag ska vi bege oss till Göteborg för mässa. Det blir en låååång körning men vi får ta det lugnt. Hoppas att vi syns där!.

Ps - jag ser att en del saldon är felaktiga - ex så har vi svart signopenna så vi har en del inventering kvar att göra....ds

3 kommentarer:

Marie Wisén sa...

Fiiiiiiiiint!

Avis på er som åker till Göteborg!
Gnägg på er! <3

Kram

Jozebelle sa...

Jätteläcker tavla!

Jag förstår att du gillar att ha affären på hemmaplan, vem skulle inte vilja det. Ja, plånboken kanske?!

Ha det så bra i Göteborg!

//Ann-Marie

Ziro sa...

Snyggt!