söndag 15 december 2013

Ojojoj...

Äntligen är denna veckan här och vi kan lägga den bakom oss.. Jag vet att det är fler än jag som har våndats lite. Vilket synts i varenda blogginlägg denna veckan. Men det är ju lite roligt att få en riktig utmaning emellanåt också! Jag fick självklart MixedMedia på mitt bord. Inte Clean & simple direkt.. Så ta tillvara på tillfället! Det är inte så ofta som Canvas, MixedMedia och DT-Dilorf taggas i samma inlägg.. :)

Eftersom det inte direkt är min påse, så tog det lite tid att komma på vad jag skulle göra. Det löste Perra bra, genom att skicka mig en canvastavla. Det begränsade mina tankar en del. Tack!
Jag har fortfarande ingen riktig koll på vad MixedMedia är, men jag tror att jag kan hålla mig i den kanten iaf. Eller vad tycker du?

Jag började med att grunda min canvas med gesso. Medan det torkade så letade jag reda på ett trevligt citat att utgå ifrån. Jag hittade ett från Moshe Dayan, som var israelisk militär och politiker i mitten av 1900talet. 

 
Och sen skulle jag välja ett bra motiv. Frihetsgudinnan! Självklart.. (Nåja, kopplingen mellan Israeliska militärer och USA är väl ganska svag, men ändå.) Men hur?
Jag letade reda på en bild på nätet (som förstås har en CClicens) och skrev ut den i en lämplig storlek. Jag använde decupagelim och limmade fast den med bilden NERÅT på tavlan. Dagen efter så sprayade jag vatten på pappret och gnuggade envist, men försiktigt, bort allt papper, så bara motivet är kvar. Bra så långt. Här ser ni ansiktet och en bit av klädnaden, som jag sedan klippt ut i ett papper och limmat på. Ovan det har jag haft lite mer gesso, genom en doilysmask.
 
Jag målade den spetiga "hatten" i olika akrylfärger. Facklans sken fick liv av att jag duttade färgen på plats med hushållspapper och jag har fäst lite halvpärlor däri. Själva facklan har jag målat med distress stain i silver. Jag duttade ut en del färg på ett plastunderlag och plockade över färgen med en pensel. 


Så hela tavlan. Lite överalt har jag smetat på lite inkagold på bakgrunden. Lite svart doodling kring huvudet på damen. Förstärkte lite linjer och har fäst lite stjärnor som låg här hemma och skräpade. En liten bit spets sitter i nederkanten också.  Har stänkt på en del glimmer glaze och tillsist sprayade jag vit dylusionsmist över allt. Och duttade med hushållspapper ganska omgående så det bara blev en suddig känsla, mer än vitt. 


Kanske inte världens snyggaste tavla, men jag provade en hel del nya medier och tekniker. Det var ju det som var tanken med denna temaveckan. Att vi skulle göra något annat. Tack för utmaningen! 
Hoppas ni har en härlig söndag! 

1 kommentar:

Anneth Strinnholm sa...

Coolt Dilorf! Modigt att gå utanför ramarna så.