onsdag 1 maj 2013

Pan Pastels och färgade inkdynor

Jag ber om ursäkt för den blåaktiga bilden i dagens inlägg, hur jag än försökte redigera bilden kunde jag inte få den vit. Och jag har tyvär inte tid att fota om den.... Men bakgrunden ska vara vit i alla fall.

Idag tänkte jag fokusera på Pan Pastels och färgad inkdyna ihop. Jag älskar Pan Pasteller, det är en av de få färger du verkligen kan kontrollera HUR den ska hamna på ditt alster. Pan Pastels är färgpigment i kakform, du får MASSOR med färg i en kaka. Den tar liksom aldrig slut. Det du måste tänka på då du använder Pan Pastels är att du MÅSTE fixera den med fixeringsspray (eller hårspray) innan du fortsätter skapa ovanpå färgen, eftersom det är ett pulver som lätt smetas ut.

Jag började denna sida med att skära till två ark ur ett 6x6 paper pad och la det på cardstocken. På så sätt visste jag var jag skulle ha mina färger under mönsterpapprena. Jag markerade papperskanterna med lite blyerts och sen tog jag bort papprena. Jag stämplade med en turkos vattenfast stämpeldyna från Archival Ink och när den torkat så tog jag en mask och en gul Pan Pastel. Jag duttade ut den gula färgen där jag ville ha den och då jag var nöjd fixerade jag färgen med fixeringsspray.

Sedan la jag på mina mönsterpapper, två små kakservetter, lite minibokstäver och titel (ur egna gömmor) och avslutade med att strössla lite bling på. En platt sida, som är effektfull och härlig med sina färger.


Ha en fantastisk första maj, så ses vi snart igen!

Kram
/Helene - webmosterhelene

2 kommentarer:

Jozebelle sa...

Alltså jag har längefunderat på vad jag ska satsa på för färger det bara flödar färger i alal möjliga former, jag har några neoColor-kritor, nu i helgen skaffade jag Holts Distress paint och jag har länge suktat efterjust pan pastel men kan inte bestämma mej, dels för att jag måste få plats i min hörna och dels ekonomiskt. *suck* jag blev ju inte mindre sugen nu när jag ser din fina sida.....

webmosterhelene sa...

Jag förstår, det är ett dilemma utan dess like. Jag skulle rekommendera distress inkdynorna och även Pan Pasteller i några av dina favoritfärger (plus en flaska fixeringsspray). På så sätt kan du kontrollera var färgen hamnar lite lättare.

Vad gäller mist tycker jag vit, brun och svart är bäst, om man som jag, älskar att stänka ut färgen istället för att spraya.... Sen kan man komplettera med ngn favoritfärg...