söndag 5 maj 2013

Hoppsan!

Jag vet inte riktigt vad som hände, men det blev en ganska annorlunda layout från mig, denna veckan.

Det var en något skev utgångspunkt. Jag brukar utgå ifrån fotot men jag hittade arket med transparenta overlays, som har funnits i min ägo ganska länge men inte blivit använda. Nu så valde jag en av fotoramarna och byggde hela min layout utifrån den. Fotot på Maken när han ligger och läser tykcer jag passade in bra.
 
Till vänster av bilden har jag använt mig av transfer-tekniken av ett papper i samma serie som det jag använt som bakgrund här, Follow your heart. Eftersom det gjorde hela pappret ganska vågigt, så bestämde jag mig för att riva bort alla raka kanter och klistra upp det på ett cardstock med dubbelhäftande tejp. Alla kanter är distressade med dynan som heter Vintage photo.
 
Här ser du effekten av transfer-tekninen. Stämpeln ovanpå är en bubbelplast-liknande stämpel. Mycket snvändbar. Lite bling och en träknapp som jag knutit en bit twine i, fyller ut hörnet något.
 
Kanten på den något förstorade fotomattan har jag blött med lite vaten och sedan gnuggat bort översta lagret, lite samma tanke som med transfertekniken.. På det arket har jag även smetat på gesso lite slarvigt och tunnt, innan jag satte dit fotot. 
Här ser ni fotoramen lite bättre. Och blommor som jag har mistat blå. En vellumpil på var sida om texten på pappret, som blev titel på min layout.

De remsor jag rev bort från kanterna, blev en rad tvärs över hela min layout. Åh, jag höll på att glömma att det finns lite stänk av Glimmer Glaze här och var. Så.
 
Jag hoppas ni har en härlig helg!

Inga kommentarer: