fredag 17 januari 2014

Även jag har gjort en canvas...

När jag funderade på tema vitt så fick jag för mig att göra en canvas i bara vitt och även orden Dream big kom jag att tänka på. Och jag lever lite grann efter " Just do it" och inte tänka för mycket så det fick bli så.

Tog ett gäng blommor, bokstavsdie från Tim Holtz och en canvas och massor av gesso och satte igång.

Så här såg det ut från början... inkl mitt stökiga scrapbord :)
Första steget var att genom ett antal stenciler ha på lite modeling paste och naturalsand från Liquitex. Som ni ser nedan så kan det vara bra att göra rent stencilerna innan man börjar jobba. Hade kunnat vara snyggt att ha kvar men nu skulle det ju vara en vit tavla :) 
Här ser ni hur tavlan ser ut innan jag har har börjat måla med vit gesso över hela tavlan. Så här i efterhand så skulle jag har valt mer vita blommor... för det tog mååånga lager med gesso och mycket torktid.
 Här har jag börjat måla med gesso på blommorna.
Den färdiga tavlan. Allt är övermålat med gesso. Tyvärr tycker jag inte att den riktigt täcker blommorna så den färg de har lyser lite igenom vilket jag tycker är väldigt konstigt då den ska vara täckande.
 Närbild på ena hörnet.
Och andra hörnet. Här ser ni lite att jag även har limmat på lite vita Mica Fragments. Jag duttade på lite Glossy Accents och spred ut med fingret och strödde på lite Mica Fragments och det fick torka till.
Texten har jag stansat ut i tunn chipboard som jag hade hemma, fått i någon förpackning som jag har bara sparat ifall att....stansade ut bokstäverna och limmade fast dem. Vitmålade med gesso och sedan har jag även haft på Glossy Accent över dem för att de ska synas lite mer... syns inte alls bra på bilden tyvärr.
Hoppas att du får lite inspiration att skapa i vitt.
Trevlig fredag och helg. 

Inga kommentarer: