lördag 19 januari 2013

Don't be afraid to fail

Jag fick en jättefin stämpel av Perra i julklapp. Tack! :)


Sedan jag började med Mixed Media, så använder jag sällan hela motivstämplar. Men denna stämpel föll mig verkligen i smaken, så jag ville använda den hel.

Jag stämplade med en Perfect Mediumdyna från Ranger. De har särskilda embossingdynor också, men det var den här jag hade hemma. Den här funkar utmärkt till mitt ändamål. Jag ville embossa stämpeln i svart. Visst blev det läckert? :)


Jag blev sugen på att jobba med en variant av så kallad "Bandana Technique". Det är en teknik där man jobbar med starka färger och svart och vitt som accentfärger. Jag färgar in med olika distress ink dynor, där finns det så otroligt många härliga färger att välja på.


Ett citat att leva efter?


När jag jobbar med Distress inkdynorna så jobbar jag bara med ink blending foam, inte med handtaget. Jag tycker att jag får bättre kontroll över vart färgen hamnar då, som tex i den här fågeln där det är väldigt pilligt. Om jag jobbar, tex med dynorna över en större yta över en mask då använder jag alltid handtaget med foamen.


För att ni ska se vad Bandana Technique verkligen är så visar jag en liten video, som jag gjort tidigare, då jag jobbar med den tekniken.


Material:
Stämpel från Hero Arts
Perfect Medium från Ranger
Svart embossingpulver
Distress ink pad
Ink blending foam
Vit penna - den bästa! :)

1 kommentar:

Johanna sa...

Så Snyggt! Tack för härlig inspiration.

Ha en fin helg!