onsdag 21 november 2012

Underbara Glitz!!!

Hejsan, tänkt att det gått ytterligare en vecka och nu är det snart första advent. Som jag längtar efter att få sätta igång och pynta!!!

Idag tänkte jag visa en sida som handlar om vår lilla enkla tradition att klä granen (och köpa den) kvällen före julafton. Det är så himla mysigt att göra det tillsammans! Jag har scrappat gamla oscrappade kort faktiskt, tur att jag inte hade bläckpatroner till skrivaren då jag skulle scrappa sidan.... Så blev de här gamla mysiga fotona dokumenterade också!

Jag skar till en lång remsa av det randiga pappret samt stansade ut tre bårder med en punch ur privata gömmor. Att det blev tre bårder beror på att i nederkanten av det randiga pappret har jag satt en remsa med text och en bård under denna. Jag ville använda denna bård som står på baksidan av papprets tillverkarnamn mm.... Jag limmade fast alla bårder på den långra remsan och sen satte jag fast allt på det mönstrade bakgrundspappret (ja, det är faktiskt mönstrat, det syns bara inte så bra på fotot).

Jag filade fotonas kanter med Primas fotfil, för att få dom att synas lite mer och la även en kakservett under dom i samma syfte. Lite stänk av mist, en tag med bomullssnöre, lite band, blommor och bling och saken är klar!


Rosbandet är vitt från början och är infärgat med mörkgrön distress ink, men då jag tyckte att bandet blev alldeles för mörkt så sköljde jag det försiktigt under rinnande vatten så det mesta av inken försvann och så duttade jag på lite mer färg på det nu blöta bandet. Sen fick det torka och fick en ljuvligt fin grön färg!


Bokstäver från ett klippark från Maja Design, perfekt komplement!


Ha en härlig fortsättning på veckan och skapa lugnt!
/Helene - webmosterhelene

Material:
Papper: Glitz "Jouyex Nöel - Motif" (vitt bakgrundspapper),Glitz "Jouyex Nöel - Stripe" (randigt), Maja Design "Julen är här - Gnistra" (svartvit mönstrat i bården)
Bokstäver: Maja Design "Julen är här - klippark bokstäver"
Dekorationer: Petaloo (blommor), Prima SIIC (bling), Inkido (stjärnnål), Reprint (rosband), kakservett, tag*
Färg: Rangers Distress Ink "Forest moss" (grön ink), Tattered Angels (brun mist)*

*privat

Inga kommentarer: