torsdag 29 november 2012

Gelatos och Pan Pastel

Här om kvällen var jag på tjänsteresa i Finland och var alldeles själv på hotellrummet på kvällen. Då roade jag mig på att titta på lite inspiration på Pinterest och ramlade då över några youtube filmer om Gelatos som jag ville testa. Då uppmanade Lillblomman mig att hitta lite inspiration om pan pastel och jag kunde ju inte låta den utmaningen gå till spillo... Så här kommer två kort som har blivit gjorda, en med gelatos och en med pan pastel.

Vi börjar först med pan pastel. Jag har använt en härlig stämpel från Hero Art, Snowflakes and Edges, en bit cardstock, Versamark (embossingdyna) och pan pastell.

Först så stämplar jag Versamark på cardstocken. När det är en så stor stämpel så har jag sett att det är enklare att göra pappersbiten lika stor som stämpeln och sedan låta stämpeln ligga på underlaget och ta cardstocken till stämpeln och trycka lätt över hela stämpeln så att det kommer "klet" över hela cardstocken. Du behöver inte göra något mer utan jag har sedan med hjälp av tillbehören till pan pastell med cirkulära rörelsen haft på pan pastel över hela cardstocken. Du upprepar så många gånger så att du är nöjd med färgnyansen. Jag valde att ha bara en färg men du kan lika gärna ha flera färger. Det lite mörkare är där stämpeln har haft på embossingdynan, där fastnar det mer
Så här blev det slutliga kortet. Innan jag gick vidare hade jag sprayat på lite fixativ.
Enkel röd/vit twine och en enkel god jul stämpel med Archival Ink. Med röd Staz on har jag stämplat lite extra småstjärnflingor här och där.

Nästa kort är med gelatos.

Där fungerar det inte bara med embossindynan utan där behöver man även ha på embossingpulver, jag valde clear (tro mig, jag har testat utan...) Så här är startkitet.
Här har jag börjat ha på gelatos över det embossade mönstret.
Här har jag börjat smeta ut gelatosen med mina fingrar.
Här är det utsmetat och jag har börjat torka bort med hushållspapper, där det mer vita syns. Det är det embossade och där fastnar då inte gelatosen.
Och även den här fick bli ett enkelt kort med twine och god jul stämpel. Den fastnade inte lika lätt eftersom det är embossat men det går att leva med.
Så ta fram både gelatos och pan pastel och skapa lite.


2 kommentarer:

Sara sa...

Åh, vilken läcker teknik. :)

Det måste jag testa med mina gelatos... pan pastell har jag inga än, men nu blev jag sugen..:)

Marie Wisén sa...

Fiiiint, så läckert!

Kram Marie