lördag 10 november 2012

Två Art journalingsidor med Maja design


Temaveckan med Maja Designs julpapper, rullar mot sitt slut hos Scrap-Perra. Jag är ju inte så mycket för kort och LOs och använder inte ofta mönstrade papper. Men de här papprena var svåra att låta bli att använda. De är ljuvliga och skänker mycket juligt till mina sidor. Papprena jag använt idag är Julmarknad, Dekorera, Snöflingor, Julpynta och Julhandel.
Jag bjuder på två sidor idag. En tomte-art och en kvinna på julshopping.

Tomte-art sidan skissade jag först lite grovt hur jag ville ha och sedan klippte jag ut de olika delarna. Tycker du att det är svårt att få till en tomte så går det ju alltid att skriva ut en bild från nätet med en tomte på och klippa den i delar och på så sätt få till det. Jag limmade sedan fast bitarna med Modge podge, paper. Jag valde modge modge just för att ytan blir så blank/glatt och jag ville använda mig av big brush pennorna ovanpå. Dessa pennor är perfket att ha ovan på modge podge för det går då att rita på lite hur som, och sedan använda fingret för att skugga och dra ut färgen så det blir skiftningar i det jag ritat. Innan jag började med pennorna så såg sidan ut så här.
Här ville jag behålla mycket av hur papprena ser ut. Så jag behöver inte jobba så mycket med sidan. Men jag ville förstärka snön lite och få lite mer färg på tomten.

Jag jobbade med Big brush pennorna i rött, grått och brunt, på tomten. Jag jobbade i omgångar för att få den färg jag ville ha. Och fyllde sedan i med den svarta Signo pennan i konturerna.


Så var det snön. Jag tog en Dyslusions mask och använde mig sedan av en snöprodukt. När jag jobbade med den så kände jag att den var som modeling paste light men med glitter. Nere i hörnen jobbade jag med fingrarna för att skapa snödrivor. Jag tog även snöprodukten och tog den till luvans kant och boll, samt hade det på skägget för att få struktur  i det. Glitter syns ju tyvärr inte så bra på foton, men det finns där och blir en fin effekt på sidan.















































Den andra sidan är även den utklippt med lite olika små pappers bitar och fastlimmade med Modge podge. Här blev det även en hel del med akrylfärg i rött och grönt. Jag stämplade vita prickar med gesso på bubbelplast. Jag använde stämplar från Tim Holtz (som inte finns i shopen) till kanterna i svart och sedan på bakgrunden med rött. Det röda stämplade jag genom att rita med den röda brush pennan på stämpeln och sedan trycka den mot papperet. Den vita "skylten" är gjord med gesso och har fått lite rub-ons runt omkring som en ram.

Idag hittar ni mig pysslandes i Uppsala på mässan som hålls där. Och självklart finns där även bästa scrap-butiken. :)

Trevlig helg!
Camilla

1 kommentar:

Skärviknina sa...

Jättefina sidor Camilla! Gillar att du visar alternativ!