lördag 22 september 2012

Splittrade jag

Idag tänkte jag visa min version av månadens utmaning och kombinera den med grundkitet jag skrev om förra veckan. Även om jag inte kan vara med och tävla så ville jag göra något med den utmaning jag gjort.

Månadstävlingen hos Scrap-Perra pågår till sista september. Du deltar med ditt bidrag i forumet. All information om septembers månadstävling hittar du här.

Så jag letade fram en bild från en tidning jag tyckte jag kunde använda.Och mitt stora Canson-block.


Jag valde att ta en av mina favoritfärger just nu, Tutti Frutti. Och skrapade ut det med ett kreditkort. På det sättet får jag ett tunt lager med färg som blir jämt och fint. Tar jag en pensel blir det tjockare och kan bli randigt. Det ville jag inte ha idag.


Jag klippte ut kvinnan och klippte i tu henne. Hade en idé om att göra mig lite splittrad. Jag limmade sedan fast bilden med Matt medium gel. Jag strök ut det på paperet först och lade fast bilden. Sedan pressade jag på bilden och såg till att det blev slätt. Försök att få ut luftbubblorna så gott det går. Sedan hade jag på ett lager med gel ovanpå också och tryckte lite extra med penseln för att få ut de sista bubblorna. Ju mer nogrant man gjort det innan man har på lagret med gel ovanpå desto slätare blir bilden tycker jag. Jag torkade med min fön sedan för att slippa vänta på torktiden, som visserligen inte är så jätte lång med gelen. Lägg märke till hur fin min fön blivit, inte svårt att lista ut vems den är när jag är på träffar. :)


Så skulle jag få mig lite mer splittrad, även om det nu inte är jag på bilden. Jag tog masken Starburst från Studio Calico. Här får jag alltid hålla tungen rätt i mun. Där det är plast blir det ingen färg, och där det inte är plast blir det färg. Kan tyckas lätt men jag lyckas alltid missa någon bit. Jag vill här ha på svart i masken. Men vill att ögonen ska synas och att texten nedtill ska bli täckt. Jag tycker att jag tänker rätt, men missar texten längst ner. Ögonen lyckas jag låtabli att måla svart över i alla fall. Jag tar en dutt med svart på kartongen bredvid mig och doppar min dyna på ink blending toolen i färgen. På så sätt får jag ett tunt lager med färg och jag undviker att få färg under masken hyffsat bra.


Så här ser det ut när all färg är på kladdad.


Och masken åker av. Då ser även jag det du såg tidigare, att texten inte alls kommer bli täckt av färg. Men det rättar vi till. Eftersom jag vände så pass på masken så räcker inte det svarta ut i kanterna som jag vill. Jag vill att det svarta ska gå från mitten av masken ända ut i kanten på papperet.


Det löser jag genom att ta ett plastkort som mall och fortsätter att dutta färg på papperet. Kortet fungerar som en mall och jag får en rak linje med färg.


För att lösa problemet med att jag inte täckte över texten med svart så lade jag en bred kant längst ner. Den ytan blir perfekt för den journaling (text) jag vill skriva. Jag gör även en tunn tunn ram med svart runt det övriga. Jag tycker att det får sidan att hänga ihop lite mer. Sedan jobbar jag med två vita pennor. En som legat och skräpat i många år i en låda i köket, någon sprit variant av penna och så min favorit penna, Signo.


Nu när sidan är klar så ser den ut så här:


Jag hoppas att även du deltar i septemberutmaningen, än har du tid på dig.

Trevlig helg!
Camilla

4 kommentarer:

Nickan73a sa...

Kul att få se hur en sida blir till och tänket bakom.

Åsa aká Scraphorse sa...

Gud va snyggt!! Önskar jag kunde kladda lika bra som du Camilla!

Ulrika sa...

Läckert!! supercoolt resultat!!

Ulrika sa...

Förresten, skulle ni kunna tänka er att ta bort den jättekrångliga ordverifieringen när man lämnar kommentar här? Den är ju helt hopplös! Man kan ju välja att admin ska godkänna kommentaren istället. Kanske gör det att fler lämnar kommentarer också... Ibland ids man inte när man inte lyckas med de där svåra ordverifieringarna! :-)