lördag 29 september 2012

Njut av varje stund

Nu när hösten är här, med regn, mörker, blåst så är det lätt att tycka det är trist. Men man kan vända på det och se fördelarna också. Det är tillåtet att kura ner sig i soffan och mysa med en kopp te och gott sällskap. Så det vill jag göra en sida om idag.

Min idé är att göra en sida med höstiga färger och en tekopp. Jag ville använda mig av Dylusionsmisterna då de kändes perfekta för min idé. Och för detta blir det bäst med akvarellpapper. Man kan mista med Dylusions på vad man vill men misten kommer att reagera annorlunda. För den här sidan ville jag ha några lager med mist och vatten och då blir ett akvarellpapper bäst. En Manila-tag vore ett bra alternativ annars men, jag ville ha ett vitt papper. 


Jag tar fram ett akvarellpapper och sprayar med vatten över sidan. På så sätt kommer färgen att sprida sig fint på sidan. 


När jag sprayat några gånger, med den orangafärgen, så tar jag fram en hushållsrulle och rullar den över sidan. Färgen kommer då att mattas av något och vattnet att minska. Där efter torkar jag sedan med min fön.


När sidan är torr ser den ut så här.


Jag lägger på Donna Downey masken, och sprayar lite ojämnt över sidan. Jag lyfter bort masken och lägger den med den kladdiga sidan upp. Färgen som är kvar på masken ska jag snart använda igen. Jag torkar med fönen igen.


Sidan är nu torr och ser ut så här.


Då lyfter jag upp masken igen. Du ser hur färgen ligger kvar på masken. Jag ska nu vända på masken och lägga den med den kladdiga sidan nedåt på papperet.


Jag trycker ordentligt på masken utan att röra den i sidled.

Då ser sidan ut så här. Ett mer slumpartat utseende.

Men än finns det färg kvar Jag fortsätter och trycker till masken lite här och där över papperet tills jag känner mig nöjd med hur det ser ut. Sedan torkar jag sidan igen.


Här har jag limmat fast den tekopp jag skissat på ett annat vitt papper och sedan klippt ut. Jag tar fram min Chunky chevronmask till och väljer nu att rita i den med en Big brush pen. När jag gjort allt rött som jag vill ha lägger jag tillbaka masken och fyller i kanterna med svart och på några ställen ritar jag även ett mönster i det röda.

Sedan ritar jag dit en te-påse och doodlar lite varm ånga. Pilarna stämplar jag dit med svart och fyller sedan i med den röda pennan igen. Texten skriver jag dit.

Sidan är nu klar.

 

Fråga gärna om något är oklart. 

Du har väl inte glömt Scrap-Perras septemberutmaning? Bidragen trillar in - än har du tid att vara med.

Hoppas du får tillfälle att njuta av din helg!

/ Camilla

1 kommentar:

Cilian sa...

Vilken härlig sida, fina höstiga färger!