torsdag 25 december 2014

Julkort som lämnas personligen


Här kommer en variant av kort som man med fördel lämnar personligen, med en present eller en blomma, på en bjudning eller till en julgransplundring kanske...

De utstående julgranarna är vikta av tunna bokpapper. Det är lättare att hantera än mönstrade papper eller cardstock då man vill göra de mindre storlekarna. På julkortskursen tyckte de att den 1:a var lite knepig men de övriga blev mycket lättare. Så börja med den största... Det blev många fina varianter gjorda. Jag fick lära mig vikningen på en av träffarna under hösten av en väldigt duktig och snäll tjej. Den är lättare än den ser ut.


Granarna är slarvigt målade med Gesso och Lumiere färg. På kanterna har jag lagt dit True Snow från Aleenes och fäst i Distress Stickles dry glitter, Clear rock candy från Ranger. Häller man på glittret direkt kan man använda True Snow som själva limmet.


Runt "fönstret" sitter glitter i en ram, jag har använt Stickles dry glitter i olika färger. Där hänger också 2 utstansade snöflingor med glitter på. De sitter fast i fiskelina som är genomskinlig. Fäst fiskelinan mellan 2 likadana utstansade motiv. När dessa har torkat fäster du fiskelinans topp med lim på insidan av kortet och sätter över en remsa med tex Washi tape som döljer själva limningen. Se till att du inte täcker över din hälsning med granarna allt för mycket när du stämplar dit den.


Kursinfo finns på denna länk.

Happy Scrapping!

Therese

Inga kommentarer: