torsdag 18 december 2014

4 Julkort, i sista minuten!


För mig blir det alltid lite bråttom med de sista julkorten. Nu under veckan har jag gjort några av den enklare sorten, som går fort och inte behöver så mycket dekorering.Jag har använt mönstrade papper från Teresa Collins,Tinsel and Company. Både ark i 6x6 storlek och i 12x12 storlek.
Den serien har väldigt vackra mönster som går i vitt, kraft, guld, grått och rött.


Det är en lagom dos av rött för den som inte vill vara helt traditionell. De flesta papper har också en baksida som inte är av jul karaktär, utan som går att använda även resten av året vilket är praktiskt.


På kortens insida finns en ficka med en "adress tag" i. Dessa fickor är från ett 12x12 ark med tags/PL kort på. Storleken passar perfekt för en "adress tag" av mellanstorlek där man kan skriva eller stämpla sin hälsning. Ett likadant ark med tags/PL kort finns i blocket med papper i 6x6 storlek. Det blir jättebra att kombinera dessa med varandra. En liten mini tag/PL kort som dekoration på fronten och en likadan fast större på insidan av kortet.


Att göra en ficka tar nästan ingen extra tid, limma bara på 3 sidor istället för på alla 4. Men det gör att kortet känns lite mer arbetat. Ett tips är att lägga en linjal där din tag skall sitta när du limmar dit fickan. Då får du en ficka som inte ligger helt slät mot underlaget, den bör bukta ut lite i överkanten. Det gör att din tag kommer att glida ner lite lättare...


Jag har färgat in vissa kanter med en guld färgad stämpeldyna samt stämplat med stämplar från Heidi Swapps gulliga små stämpel set med 9 olika figurer i varje förpackning. Det är inga julstämplar, men stjärnorna är väldigt användbara och lättanvända.Lycka till med det sista julpysslet...

Kursinfo finns på denna länk.

Happy Scrapping!

Therese

Inga kommentarer: