lördag 30 april 2011

För att fira in våren...

så kör vi fraktfritt i 2 veckor.

Jag hoppas att ni hittar något som smakar.

Vi håller löpande på med att få upp nyheter i webshoppen, nu senast var det påfyllning av lite nya blommor från Prima och mister från Tattered Angels, dels color kit i praktiska förpackningar med 1 oz (dvs 30 ml) a 4 flaskor eller om du har hittat din favoritfärg en flaska på 2 oz (i utvalda färger, vi utökar successivt vilka färger vi har i vårt sortiment, har ni en favoritfärg som vi inte har tagit in så hojta)...

Hoppas på att få upp mycket mer imorgon.

fredag 29 april 2011

Life of the party - 3 år

Om bara en månad fyller sonen fyra år, tiden går snabbt och för att förbereda mig till det så har jag här scrappad hans treårsdag.

På den här layouten har jag först och främst använt papper och dekorationer från Basic Grey serien Life of the Party. 
Serien har totalt 18 dubbelsidiga papper och det går jättebra att köpa hela kitet med alla mönstrade papper. I webbutiken finns det också ett trevligt lite dekorationskit,

Totalt tre lager av papper letade jag fram i dag. Längst ut har jag lagt Costume från Basic Greys Life of the party serien.(det grönprickiga pappret.) Så har jag ett lager med röd cardstock innan Bazzill - Kraft papper. (som precis kommit tillbaka i webshoppen.  Vid kanten av Kraftpapret har jag valt att rita med en svart sig-penna.


Flaggan är satt i hop av Life of the Party - Element stickers, och jag har sytt en kant med gul Scrap Floss..
Det röde pappret som kommer fram under HAPPY heter Shindig Den blåa blomman kommer från Sassafras Lass.  Jag har också fäörgat in en Kort & Godt ram med Smooch Spritz - Splash. 
Den blå siffran kommer från lösa journaling/dekoruter.

Uppe till höger har jag mera från Life of the Party - Element stickers, men stickersen 3 nede till höger är från Crate - Toy Box - Diecut 12x1. 


I stället för att använda många olika mönstrade papper har jag använt runde och fyrkantiga  delar från Life of the Party - Element stickers. 


Thickersen jag har använt på layouten heter Dear Lizzy Black och den gröna och den bruna blomman kommer från Pruma och heter  Dollhouse - Tuesday.  Jag har också använt lite andra dekorationer från Life of the Party serien.  Decorative stickers och Pieces som är journaling die cuts. Gul Pom Pom band har jag också använt.

Ha en trevlig helg, det ska nämligen jag, jag och maken ska ut och resa lite utan barnen.

torsdag 28 april 2011

Godis och skratt...

skulle kunna vara samtidigt men nu är det på två olika saker.

Först en LO om skratt, ett kort på vår kära dotter. Och jag har försökt inspireras av vår kära kollega Willea och är ganska nöjd med den. Jag har utgått från olika papper från Basic Greys Kioshi serien. I botten finns baksidan på Fuji och baksidan på Mokuren ovanför det. Bakom fotot finns Water Lily och framsidan på Fuji.

Det gröna pappret (Mokuren) har jag rivit på kanten och färgat in med Distress Ink Pad. Övriga papper har jag rivit med en edge scraper och distressat. Sen har jag gått lös på dekorationer. Det är blandat med diverse Prima blommor (inkl några nya som kom till oss idag) och någon Reprint och Petaloo blomma. Jag har även använt spets, organzaband, knappar från Tim Holtz, bladpins, Prima swirls och dekoration från Bo Bunnys Gabrielle Buttons (metallfjärilen samt fjärilsknappen på minikuvertet från Canvas). Ramen runt fotot kommer från Kort & Godt och i botten hänger lite Baubles från Tim Holtz. Typ allt finns hos oss även om det inte alltid har hittat upp i shoppen så av intresse så ta kontakt.

Närbild på lite blommor från Prima.
Närbild på min egen virkade vita blomma som har en Reprint brads i mitten. Har börjat med att virka egna blommor och det är sååå kul. Ni kommer att få se fler framöver.
Lite swirls och fjärilar. Swirlsen har jag delat upp i flera olika delar för att få den var jag vill.
På tagen har jag skrivit lite journaling som jag har stuckit ned i ett minikuvert, perfekt när man inte alltid vill att det ska vara synligt.

Nästa alster är en godispåse som jag har altrat. Vi har fyllt på av de påsar vi har samt tagit några fler storlekar. Så här ser den ut tom.
Och så här när den är klar. Jag har dekorerat med Pink Paislees Queen Bee. Framsidan har Honey Bee och baksidan har baksidan på Queen Bee (ni ser den framvikt över kanten).

Jag har även gjort ett titthål in i påsen med hjälp av Spellbinders med en cirkel och så har jag gjort en matchande ram med scallop cirkel. Hålet har jag täckt med vanlig cellofanplast mellan påsen och mönstrade pappret.
Baksidan är bara enkel. Ett organzaband håller ihop så att allt godis inte ramlar ut.
Närbild på godiset ;)... och så runt titthålet har jag dekorerat med blommor som jag har klippt ut från mönstrade pappret Honey Bee.
Hoppas att ni har hittat lite inspiration.

onsdag 27 april 2011

Cirkus & skratt!



Eftrer önskamål har jag nu knåpat ihop en LO av Graphic 45s papper "Le Cirque" en helt galen LO om du frågar mig. :) Jag kunde inte sluta leka...




Den röda trä dekorationen med nummer 23 på och den lilla "filmstrippen" kommer från Tim Holtz. De urläckra blommorna i plast kommer från Prima precis som den lila stora blomman gör. Rhinstone från underbara Prima hittar du i regnbågens alla färger, jag valde de gröna, fint till clownens hatt.




Det ser ut som hela LO´n är överkörd av en cirkusvagn men i själva verket är det "Smooch Spritz" och stämpelavtryck från bubbelplast.




Spets och Pom Pom!!!! Är det något du inte hittar i vår webshop, tveka inte fråga efter det i ett mail. :)

Sockervadd & Popcorn på er! ;o)

Kram Marie

tisdag 26 april 2011

Memories

Äntligen kom de! De underbara papperna från Pink Paislee, Butterfly Garden. Vi är nog många som väntat otåligt på dessa :)

Till den här layouten har jag använt flera av de romantiska, vackra papperna. I botten har jag Nature Santuary, ett svagt rosa papper. Ovanpå det har jag fäst Flower Blooms (baksidan), jag har klippt kanten med en mönstersax, chalkat och sen vikt kanten lite. Bakom fotot har jag gjort ett litet kollage med bitar ur pappret Botanical Garden. Vid fotots vänstra kant skymtar utklippta blommor från pappret Butterfly Wings. Skåpet med tegelstenar vid kanten är utklippt från ett BoBunny-papper, ur serien Timepiece. Jag tyckte det passade bra in här bland alla blommor och fjärilar, en skön kontrast till det romantiska.






Sen har jag dekorerat med en mängd olika blommor, alla från Prima. Det finns Eminence, Softees, Dollhouse, Paloma och ljusgröna blad.







Fjärilarna har jag klippt ut ur pappret Butterfly Wings.






Lite utstansade svarta blad blev en snygg kontrast, liksom den stora knappen som kommer från MME. Jag gillar att lägga till lite svarta detaljer, de hjälper till att förhöja färgerna på övriga dekorationer och papper.



Det var allt från mig idag. Hoppas ni får en härlig scrapvecka!


/Helena

måndag 25 april 2011

Love

Jag följer lite i Mias fotspår och visar idag två layouter med samma foto. Den första layouten gjorde jag för dryga veckan sedan, och min svärmor föll pladask. Fotot är på hennes två favoritpojkar och det blev till att klistra upp den på en canvas och ge bort den.

love

Fotot är centrum, det är taget och redigerat med min iPhone och jag ville hålla övrigt ganska rent. Så vit cardstock som mistats med Smooch Spritz Black Velvet fick utgöra stommen. Sen skar jag ut cirklar ur färgglada Cosmo Cricket Butterfly Kisses (från fina Pixie-Liciousserien) med mina Spellisar och vek in kanterna. (Till min hjälp hade jag en kvadratisk pappersbit som jag lade i mitten och vek upp mot för att få invikningarna lika stora). Dekorationerna I övrigt är bara en blomma med knapp samt en titel gjord av thickers.  Men den här hänger som sagt i vardagsrummet hos svärmor så jag fick göra en ny åt mig själv.

Love 2

Här har jag använt nya storfavoriten bland papperstillverkare – Glitz Design. MUMS!!! Pappren är från serien Love game. Bakgrundspappret som jag tycker passar så himla bra till fotot heter Damask, och det röda som får ge lite färg åt tillställningen Poppies.

Denna layout har en hel del journaling, undanstoppad i kuvertet från Maya Road. Kalasbra lösning på det problemet – att skriva väldigt personligt utan att behöva dela det med grannar och annat löst folk som bläddrar i ens album. :) :) :)

Fjärilarna är utstansade ur Poppies med Timpans die Mini Butterflies Set och har stämplats med Pink Paislees Daily Junque Clear Stamps. Även klockan med vingarna som skymtar bakom kuvertet är därifrån.

Love 2 detalj 1

De supersmå och supersöta bokstäverna är från Kaiserkraft och finns i flera färger. Även de beige blommorna är från Kaiserkraft. 

Love 2 detalj 2

Chippisarna kommer från GCD Design och har fått ett rejält lager av Crackle Paint Old Paper på sig. Sen gick jag över kanterna med lite Distress ink Vintage Photo också. Crackle Paint är såååå kul!!! Den röda blomman är en die, Tattered Florals, utskuren ur pappret Poppies. Bradsen från egna gömmor.

Det var allt från mig. Så får jag önska dig en fin fortsättning på denna härliga påskhelg!

Tesa

söndag 24 april 2011

Jag har gjort ett påsalbum!

Det tillhör inte vanligheterna att jag gör minialbum men jag fick två påsar av Perra som jag inte kunde komma på något annat att göra, än ett minialbum. :)

Jag har istortsätt bara använt mig av papper från BoBunny's Olivia serie. Fina blommor på framsidan och en bingobricka med en fjäril på. Titeln är skriven med alfabet ut Oliviaserien, på en kartongbit från blomsterförpackning som jag stansat ut med en TH dies.
 Lite överallt i albumet har jag fäst dekorationer ut Scrap-Perras dekorationskit från BG - Marjolaine. I dessa kiten får man blandade dekorationer från de olika serierna. På första bottenfliken har jag fäst ett Cardstock som försättsblad.
 Mittuppslaget har fått fler stickers från Olivia serien och lite rosor från Prima.
 I varje påse har jag stuckit in två cardstock tags som jag fäst foton på. Eftersom påsarna har en så tydlig falsning i kanterna, så är det perfekt att placera tags där. Det skymtar fram lite Pompom band där, på ena tagen.
 Jag gjorde mina tags i två olika storlekar. Detta för att när man viker botten som jag har gjort så går den ena tagen längre ner än den andra och nu sticker de ut lika långt mellan handtagen. Och här är mer dekorationer ur deko-kitet Marjolaine; lite knappar och ett gem.
 Det är lite kul att göra minialbum när man väl kommer igång. Jag kanske gör flera, en annan gång. Bianca, som är 4½ tycker att det är så fint och undrar om hon verkligen får titta i det.. *s* Det är ju liksom det som är meningen. Att de ska få titta.. 

Ni som var med på Perras träff förra helgen hade möjlighet att titta närmre på albumet då, för det var det som låg där nere på bordet där de visade en annan variant av påsalbum.

Ha det gott i solen! Glad Påsk på er!

fredag 22 april 2011

Rumpa bar med Daily Junque..

Tänkte börja med att tacka alla för en jättetrevlig träff i helgen. Det var så roligt att träffa så många. Tackar Mia och Perra för gästfriheten också.

Produktionen var blev inte jättestor, men några layouter fick jag gjort och här tänkte jag visa en av de.

Pink Paislee har kommit med flera nya spännande serier och de mönstrade pappren på den här layouten är hämtad från serien Daily Junque. Pappret längst bak heter News och pappret med en svart pil på gul botten heter Numbers. Som fotomatta har jag använt ett Maya Road kuvert.


Till papperserien finns det en jättesnygg clearstamp. Siffran 3 har jag stämplat med Fired Brick distress ink.

PP-Daily Junque -Clearstamp

Jag ramade in den stämplade siffran med en diasram som jag först målade med gesso för att få färg att sitta och så målade med Distress stain - Broken China.

Det gröna hjärtat är mistat med Smooch Spritz. För att få lite extra skimmer, har jag använt papper och en liten Inky Roller Small Brayer. Den är riktigt praktisk både till akrylfärg och till mister när man får överskottsmist som man vill ta bort. Den gula blomman har jag klippt ut med en Prima Mistable Canvas Sheet.  Den gula färgen är från en Smooch Spritz mist i färgen Sun Kissed.

Ha en trevlig påsk !!

torsdag 21 april 2011

Ett till dottern och ett till sonen...

hittade så underbara kort på mina barn där de sitter båda två på toaletten och läser en varsin bok...Det går ju inte att låta bli att scrappa det (även om jag kommer få ovett om ett par år)

Till sonens album har jag gjort den här LOn. En cardstock från Bazzill Beach och så härliga papper från Crate Paper Toy Box. Det är fram och baksida på Sports och Explore. Jag har tagit lite gult och orange band från Maya Road som är satt fast med häftklammer. Titeln Syskon är från Toy Box Alpha Labels tillsammans med de små orden runt fotot. Kärlek är skrivet med Thickers.

Det finns små journaling diecut från Sassafras Lass som passar i färgen till den här serien som jag har tagit för att skriva lite på. Runt fotot har jag ritat med en Zig fotopenna som ram (vi har dem hemma)
Med spellbinders Stars Five har jag stansat ut lite stjärnor. Den största är gjord på Coredinations glitter papper.

Nästa LO är till dotterns album och det är i princip samma foto. Och äntligen har jag fått leka med Stella & Rose papper, jag har sucktat efter det här pappret ända sen vi fick hem det i februari/mars. Vanlig vit cardstock i botten och så mönstrade papper från Stella & Rose Mabel Play Silly Stripe, jag har använt både fram och baksida på den. Journalingen har jag stansat ut med hjälp av Tim Holtz Movers & Shapers Styled Labels. Titeln är skriven med Pink Paislees Expressions Ambrose Alphabets Licorice.
Fotot har band från Maya Road och slarvigt med fotomatta från glitter coredinations. Den härliga blomman är från Say in crystal från Prima, vi har i flera färger som ännu inte har hittat upp i webshoppen. Orange pom pom från Prima får också plats.
Den svarta stämpeln längst ner är från Pink Paislees Parisian clearstamp som tyvärr tagit slut och går inte att få fler från vår återförsäljare. Den blev riktigt populär.
Det var kul att leka med i princip samma foto men använda olika papper för att förmedla lite olika känslor.

onsdag 20 april 2011

Curious & Found



Av pappren från MyMind´s Eye "Lost & Found" har jag gjort denna LO. Det pappet jag haft som grund är ett wellpapper i vitt från Inkido. De vita blommorna kommer från Prima, lilla turkosa blomman, Arco Iris, kommer ocså från Prima men blomman i spets har jag gjort själv med spets från Kaisercraft, i mitten en halvpärla från Prima Marketing. Lilla fina fågeln heter "Bird Song" och även den kommer från underbara Prima.




Lilla vita blomman i övre hörnet är i textil och heter Calcutta Petals. Kandelabern i trä har jag målat vit och sedan stämplat och embossat med Platinum på. Kandelabern, embossingpulvret och Stickles, som jag använt på denna LO, finns i butiken men är inte ännu inte upplagda i webshopen. fråga gärna efter dem om du vill beställa dem. :)




En detaljbild på blommorna och pärlan från Tim Holtz. Texten "& found" kommer från mönsterpapperet. ;) Här lackat med Glossy Accent. Blommorna har fått lite Stickles "Star Dust" på sig.

Önskar dig en Glad Påsk! :)

Kram Marie

tisdag 19 april 2011

Minnenas ateljé

Ni har kanske sett att Scrap-Perra tagit in Pion Designs nya serie "Minnenas ateljé". Helt makalöst vackra papper som man kan skapa hur mycket fint som helst med! Eftersom jag har förmånen att få designa även för Pion Design så tänkte jag passa på att visa mina första alster med dessa papper även för er :)

Först vill jag visa en layout som går i lila, och där jag använt två ark av pappret Ros, fram- och baksida. Jag har klippt ut några av blommorna ur pappret och dekorerat med, och sen har jag klippt ut några fjärilar ur ett klippark som finns till serien.



Nästa layout går i blått. Jag har här använt papperna Ornament, Fågelsång och Fotoram. Ramen har jag skurit ut med blommor, fågel och allt, sen fäst den på 3D-kuddar för att få lite lyft runt fotot. Den stora blå blomman kommer från Prima.


Ha en härlig påsk och hoppas ni får mycket scraptid i helgen!


/Helena

måndag 18 april 2011

Miss You

Hej!!! Bättre sent än aldrig (hoppas jag!) :) :) :) Först vill jag tacka alla härliga scrappare som jag träffade i lördags hos Scrap-Perra för en suprekul dag! Och ni som inte var där – ni får en ny chans till hösten!

Här är ett av korten jag gjorde på träffen.

Miss You

Pappret är magiskt vackra Fågelsong från Pion Designs Minnenas ateljé. Mumma!!! Basen är Kraft cardstock och den roliga journalingkuvertet är från Maya Road. Sen har jag stämplat med nya fina Daily Junque från Pink Paislee. Övriga dekorationer är lite spets, organzaband och champagnefärgade blingstenar. Avslutningsvis ett “gångjärn” utstansat med Tim Holtz Hardware Findings die. Klockan fick också ett lager crackle paint.

Miss you detalj

Det var det hela! Ha en fin vecka!

Tesa

söndag 17 april 2011

Söta små syskon

Söndag. Idag tog jag visst sovmorgon. Det var behövligt för vi i min bil kom hem sent igår, från en helkul dag på ScrapPerras scrapträff! Jag tänkte idag bjuda på en layout som är "jag". Clean & Simple. Rent och enkelt.
Jag hittade en gammal plånbok i en låda. Och i den plånboken hittade jag detta fotot på mina nu stora barn. Varför sparar man på en så gammal, dessutom genomtrasig plånbok?  Nu är den slängd och fotot fick ett helt nytt liv på en brun Cardstock. De papper jag använt är från Basic Grey. Det gula och det prickiga är fram och baksida på CandyBag. Det bruna är Nostalgi, där jag hade tagit en text ifrån, så det där hålet som titeln står i passade jättebra här. Titeln är skriven med båda olika typer på samma PinkPaislee's Expressions Whimsies. Det blå pappret är randigt på baksidan och heter PaperStraws. Enkelt dekorerat med en blomma och en bingobricka.  
Tack för mig! Ha en härlig söndag i solen. 

fredag 15 april 2011

Fokus på färg

I dag visar jag en layout helt utan mönstrade papper, och där fokuset i stället är på färg och små dekorationer.


Först klippte jag ut en cm från två sidor av den vita cardstocken, därefter letade jag fram en mask för att mista efter.  Jag använde grön Smooch Spritz på hela mitten. Där jag tyckte det blev för mörkt grön tog jag vit akrylfärg och färgade. Den syns inte så tydligt, men jag använde den svarta fjärilen som mask och mistade med Smooch Spritz - Cherry Ice. Om man inte tycker att mistsprayen blir tillräcklig stark kan det vara roligt att ha färgat in med gesso eller akrylfärg för att färgen ska sitta bättre och bli starkare.

Fjärilen blev rosa efter misten, men jag ville heller ha en svart fjäril så då mistade jag fjärilen med svart och satte din den bara en liten vit från där jag mistade för att få en liten skugga.  Så ritade jag runt  med en vit penna. Den gula fjärilen med svarta kant är färgad in med gesso och gul mist: Sun Kissed Smooch Spritz.
De svarta strecken är ritad dit med svart Zig-penna.  Runt fjärilen finns lite dekorationer från Prima och Sassafrass. Den gröna blomman är en Prima - Sculpture Flowers - nr 2.
Den vita knappliknande dekorationer är från ett Sassafras Lass stickers ark  Sweet Treats - Sweetly Smitten.


Den blå blomman kommer från Prima och heter Sky Blue Calcutta Petals.  I knappen har jag trätt  blå/vitt bomullsgarn.  Den andra blomman i blått och rosa är gjord av två canvasblommor som jag klippt ut från en canvas Mistable Canvas Sheet - blommor. Även om de heter Mistable Canvas så har jag här använt  Broken China

och  Spun Sugar.  Måste säga att jag har blivit riktigt förtjust i Distress Stains, de går att användas till så mycket.  Chalkade kanterna lite med svart Fluid Chalk.  I mitten tog jag en rosa Prima blomma Arco Iris - Madeleine. 

Har ju inte använt mönstrade papper på layouten, men lite pappersdekorationer har fått vara med.  Längst under fotot är det ett journaling card från Remember från My Minds Eyes serie Stella & Rose.  Den blå bordern är från Crate Paper och är hämtad från Toy Box - Stickers Borders. Ritade streck med svart zig-penna här också.  Alfabetet har jag också använt färg på. Broken China Distress Stains har fått jobba lite på ett Alphabet stickers från Basic Grey Olivia.

På den andra sidan av fotot har jag försökt stämpla lite med den svartmistade fjärilen innan jag limmade fast den på andra siden. Fick tyvärr inte med mig hela fjärilen den här gången, men det är roligt att försöka.  Om det syns lite gult under dekorationerna så har jag stämplad dit lite siffror från en Glitz design Distressing stämpel - Distressing Set 1.  Den turkosa fjärilen är från Maya Road och är söta små chipboard fjärilar. Jag igen valt att använda Broken China Distress stains på fjärilen.  Det rosa hjärtat kommer också från Maya Road. och heter Chipboard - Love Mini. Här har jag färgat in den med Worn Lipstick Distress Crackle Paint 
Stjärnan och den gula blomman är från egna gömmor, men den gråa lilla fjärilen kommer från Prima nya hårda blommor  Arco Iris - Madeleine.

Runt hela den vita cardstocken drog jag lite Broken China Distress Stain  Tyckte dock att det blev ett lite för tjockt lager, så då drog jag lite vit akrylfärg över delar av kanten.   Till slut limmade jag fast det lite snett på gul cardstock.

I dag åker jag ner till Stockholm för att vara med på Scrap-Perras träff, och hoppas träffa många av er där !
Ha en trevlig pysselhelg.