tisdag 5 april 2011

Lite steampunk!Jag har länge inspirerats av Finnabair, en polsk tjej som är helt otroligt duktig och kreativ. När jag såg de läckra papperna från BoBunny, Timepiece, så kände jag för att testa lite av Finnabairs tekniker. Det är mitt första försök att scrappa en layout av det här slaget, men det var riktigt, riktigt roligt! Det är förstås inte i närheten av Finnabairs otroliga skapelser, men jag känner mig ändå ganska nöjd :)


Fotot är på min dotter och är egentligen ett i en serie om flera där hon både busar och är glad. På det här fotot, där hon vänder sig bort, ser hon dock lite ensam ut. Jag valde fotot eftersom det passade in på både tema och stil, grannens hönsnätstaket passade in här på något vis (vilket det inte gjort på mina vanliga layouter precis!)
Jag har utgått från papperna Numbers och Home från BoBunnys Timepiece. På pappret Home har jag maskat en swirl från Tim Holtz och stämplat med en textstämpel från Prima, lik den här. Medan pappret var lite blött från misten så rev jag lite i det, skrynklade till det lite, chalkade kanterna och häftade sen fast det på pappret Numbers.


Sen till dekoreringen! Jag har plockat ut lite olika blommor och dekorationer och sen mistat hela alltet med glimmer mist, brun och guld. I shopen hittar ni några av blommorna: Treasure Rae, Eminence nr 3 och Love note. Fast egentligen spelar inte färgen på blommorna någon roll, eftersom allt får liknande färg när det är mistat.Förutom blommor har jag dekorerat med chipboard från Timepiece, staples från Graphic45 och spocket gears från Tim Holtz (kommer snart upp i butiken). Alfabetet (det svarta) kommer från Pink Paislee.
Sen har jag lekt loss med ännu mer mist, crackle accents och perfect pearls, ett pulver som jag blandat ner i lacken. Sen har jag mistat ytterligare. Det blir en sådan härlig effekt när man sprayar färg ovanpå lack som ännu inte torkat helt.


Det var riktigt svårt att sluta jobba med den här layouten, det var så roligt att kladda med färg, mist och lack! Mitt första steampunk-försök kommer definitivt inte att bli mitt sista :)


/Helena

5 kommentarer:

Sarah sa...

Jag säger bara WOW!!!!
Sååå himla fint
Kram Sarah

Maritha sa...

Den är HELT underbar!!

cri_kee sa...

Så läckert! Gillar verkligen dessa papper :)

Mia KL sa...

Så snyggt. Jättekul att se.

Kajsa sa...

Gillar't! :)