onsdag 20 oktober 2010

Maskulint

Idag bjuder jag på några maskulina kort. Många, även jag, tycker ibland att det är knivigt att göra kort till killar, så jag hoppas kunna inspirera litegrann.

Här ovan är ett FarsDags-kort, där stämpelmotivet får spela huvudrollen. Det är färglagt med tombowspennor, som finns i en mängd nyanser. En väldigt lättarbetad penna, som funkar som en akvarellpenna ungefär. Jag stämplar med en vattenfast dyna på akvarellpapper.

Det mönstrade pappret är Inkidos Autum Friendship Jannhild. Hela serien är en enda kaskad av ljuvliga murriga färger och underbara mönster. Me like a lot!

Stämpeln "Världens bästa Pappa" är också den från Inkido. Jag har embossat den i brunt. Embossing Powder kommer till butiken inom kort.Insidan av kortet har fått en enkel dekoration i form av en stämpel som inte är färglagd. Det finns också gott om plats för den 5-årige givaren att pränta en hälsning till sin älskade pappa.Nästa kort är till en blivande 50-åring. Jag fick en beställning där jag bara fick veta namn och att killen är intresserad av musik och spelar gitarr... och så här blev mitt resultat.

Jag har använt svart wellpapp från Inkido som botten och sedan en bit av ett julpapper(!) från BasicGrey, nämligen Jovial Blizzard (som även har en snygg, mönstrad baksida). Tycker det passar utmärkt här, även om det inte alls är ett julkort.

Notpappret och blomman är ur mina egna gömmor. Motivet har jag helt enkelt skrivit ut från datorn på ett lite tjockare kartongark. De stora noterna är Quickutz-dies och texten är också den från QK, nämligen stilen Maggie.


Mitt i blomman sitter en läcker brad från BasicGreys Jovial-serie. Sååå vacker!


En liten detaljbild.Mitt tredje och sista maskulina kort är ett kavajkort, där själva kavajen är av brun cardstock.Även den vita skjortan är av cardstock. Västen är av det läckra randiga Hanne ur Inkidos Autumn Friendship-serie. En rad härliga papper, som jag verkligen gillar!

Jag har stängt kortet med en liten bit vit kardborreband ur mina egna gömmor. Även klockan och knapparna är mina egna.


Skjortan går att vika ner såhär och insidan har jag dekorerat med ytterligare en bit av Hanne samt Anita ur samma Inkido-serie.

ULF 70 är stickersbokstäver från BasicGreys Jovial Wander. Passar perfekt i färgen till dessa papper!

Jag vill avsluta med att rekommendera de utmärkta pennorna från ZIG. Jag har använt mig av färgen Chocolate till alla streck och markeringar på de här korten.

Ha en fortsatt bra vecka, alla goa scrap-människor!
//Cornelia

3 kommentarer:

TesaB sa...

Men du! Tack för finfin inspiration, de är verkligen superfina allihop! Fantastiskt kavajkort!!!

Dilorf sa...

Så snyggt du fick till Kavajkortet! Det blev jättebra.

ScrapMyran sa...

Shit alltså vad får du allt ifrån?! Har också fått beställning på 70-års kort så jag tänkte försöka ge mig på den där skjortan till helgen. Pappa fyller 50 på lördag och det kortet som du har gjort med rocktema skulle verkligen passa helt perfekt!!