lördag 13 april 2013

Högvördiga tallar

Visst var det en härlig helg, förra helgen, på Scrap & Pearl? Jag kan säga att jag hade det enormt trevligt. Det blev en helg fylld av skratt, inspiration och inte så mkt gjort - men Oj! så kul det var. :) Syns vi där nästa år igen?


Ifjol höst knåpade min svåger ihop en dikt, med inspiration från när han var ute och sprang. Han la upp den på facebook, men fick inte så mkt respons. Jag gillade verkligen dikten och ville gör något mer av den, åt honom. Så jag skrev ut den och gjorde en canvas av den. 


Först täckte jag canvasen med silkespapper, lite halvslarvigt och knöligt för att skapa mkt struktur på bakgrunden. När silkespappret hade torkat, duttade jag ut två färger + gesso på min palett (ett creme fraice-lock :), och använde fingret till att måla ut färgen över canvasen.


Jag ville att färgen ska blanda sig lite grann med den andra färgen och med gesson, men bara lite. :)


Efter att jag klistrat fast dikten, med Mod Podge, på canvasen så kladdade jag Modeling Paste genom en dollie mask, för att skapa ännu med struktur. Just den här dollie-masken finns tyvärr inte längre i shoppen, men det finns massor av andra härliga liknande masker. Jag ramade även in "diktbitarna" slarvigt med en svart penna, och skitade ner canvasen lite med några stämplar.

Behöver jag berätta att min svåger blev glatt överraskad. :)


Inga kommentarer: