onsdag 8 augusti 2012

Att skapa är som att andas....

Skapandet är en viktigt och "livsnödvändig" process för mig. Ja det är klart att jag inte skulle gå under om jag inte fick skapa, MEN jag mår ju klart bättre om jag får göra det. Skapandet består av olika ting, fotografera, redigera bilder, scrappa, måla, virka... Den här layouten handlar just om det! Och om att det är lika viktigt för mig att få inspiration från många håll som att verkligen få tid, ork och lust till skapandet.

Jag hade en stor tag i min dt-låda och ville använda den med halvdold journaling på. Så allt är uppbyggt kring att tagen skulle stickas in under det översta mönsterpappret.

Jag började med att dra chockrosa akrylfärg runt cardstockens kanter och lät färgen rinna ner litegrann. Jag stänkte även ut färg med en pensel. När det hela torkat så tog jag en punchinellamask och mistade med rosa chalkboardmist - som finns på REAN - och lät det hela torka igen. Under torktiden rev jag papper, klippte itu en tårtservett, inkade en canvasfjäril och sydde och skrev på tagen.


När allt var torrt så monterade jag papprena, måttade var jag ville sticka in tagen och sydde sedan fast det översta pappret så att det blev ett håll i vänsterkanten. På med blommor, fjärilar, bling och bokstäver så var det hela klart! Så nöjd jag blev!


Här har jag dragit ut tagen lite, tittar du noga har jag skrivit i stycken på tagen för att det ska se fint ut när den är instucken under pappret. Notpappret är så läckert!! Ett tunt papper från Bazzill, som jag formligen älskar!


Tagen utdragen lite mer....


Fina dekorationer i kluster och några av mina absoluta favoritbokstäver från LilyBee design.
Jag tänkte dela med mig av ett TIPS oxå!! Ser du sytråden som är snurrad där?! Det är "stumparna" från sömmen runt mönsterpappret som jag drog fram på framsidan. Jag ville att det skulle bli ett lite "slarvigt" och busigt utseende med trådtrassel på framsidan. Jag fäste trasslet med lite decoupagelim, vilket gör tråden lite hård och den ligger platt mot sidan. Och limmet syns inte alls! Perfekt!


Ha en underbar dag och skapa lugnt!
/Helene - webmosterhelene

Material:
Papper: Bazzill Kraft (cardstock), Bazzill "Antique Book Paper - Sheet music" (notpapper),My Minds Eye "Miss Caroline - Dolled Up - Favorite Decorate" (blompapper)
Bokstäver: LilyBee Design
Färg: DecoArt Crafter's Paint "TuttiFrutti" (rosa akrylfärg), Tattered Angels Chalkboardmist "Polka Dot Pink" (rosa mist)
Mask: Crafter's Workshop "Punchinella 12x12"
Lim: Decoupagelim, Aleene's Tacky Glue
Dekorationer: Making Memories (metallfjäril), Prima (canvasfjäril), KaiserCraft "Coconut" (vita blommor), Prima SIIC (bling), minirosor, tag, tårtpapper

3 kommentarer:

Jozebelle sa...

Åh så härligt kladdigt, en jättehärlig LO, så lekfull och full i liv.

Jag satt igår och scrappade just den är inte så lekfull men jag känner i kroppen att jag är på g och våga prova kladda på massor. *ler*

//Kramizar Ann-Marie

Tettiz sa...

Underbar LO! "Att skapa är som att andas" - det är så sant!!

webmosterhelene sa...

Tack, vad rara ni är och vad glad jag blir för era kommentarer!! Stor kram!