onsdag 24 augusti 2011

Normalt sett så skulle...

få se något som Marie har skapat på onsdagar men numera kommer Marie och MiaKL dela på torsdagar och imorgon kommer Marie blogga. Det medför att onsdagar kommer framöver vara en dag då det kan vara lite allt möjligt i bloggen. Det kan vara presentation om nyheter, tekniker, tips och trix, skisser eller bara någon annan inspiration.

Just idag så tänkte jag slå ett slag för Distress Stains. De första tolv färgerna kom förra CHA mässan och det har varit otroligt populärt. Och nu har Timpan valt att göra Distress Stain i alla de färger som Distress Ink Pads finns i plus en vit som heter Picket Fence. Så totalt finns det 37 st Distress Stains. Så här ser ni de nya 25 färgerna!!!!
Vad är då Distress Stain? Jo det är en lite mer lösflytande vattenbaserad färg som du kan använda för att färglägga papper, tyg, band, trä, ja allt som är poröst material.

Flaskan har en filttopp i toppen som du bara trycker ner mot ett underlag för att starta flödet av färg och sedan är det bara att dra flaskan över vad du nu vill färga.

Jag kan starkt rekommendera att du tittar på Tim Holtz video i denna länk, den är på 15 min men beskriver skillnaderna mellan Distress Ink Pad, Distress Ink refill och Distress Stain och massor av tips på hur man kan använda Distress Stain.

Den vita då, den kan användas för att skapa ännu fler nyanser än de 36 som finns. Då blir den ursprungliga färgen lite mer mjukare och mer "pastelliknande" färg.

Hoppas du vågar pröva Distress Stains.

1 kommentar:

Sophie sa...

Mycket bra länk!! Blir nog en liten beställning snart;-)