söndag 23 januari 2011

Söndag igen..

Tiden går fort när man har roligt och nu är vår andra vända med BoBunny slut.   Under veckan så har alla i Teamet skapat och inspirerat med samma pappersserie. Persuasion från Bo Bunny. Här kommer även mina alster. Först en layout med alla mina barn samlade på ett och samma foto. Det är ett helt företag att få dem att titta åt samma håll och låta bli att göra sura miner, eller mindre fina grimaser. 

Jag har använt papperna som heter: Moments, Love Bird och min titel-label är utklippt ur Love Notes. Jag har använt fram och baksida av alla pappren tror jag minsann..  Knapparna är från samma BB serie och sen är det små söta hjärtan från Reprint.

Jag har altrat lite också och det blev en tekopp. Visst är den fin, om än väldigt opraktisk att hälla vatten i.  
Jag använde Moments pappret och på tepåsarnas lappar har jag klistrat på nya. Det där är baksidan på samma papper. Orden "Lugn" och "Vila" är synonymt med testund för mig och jag skrev det med de härligt gula Tiny Types från Cosmo Crickets.  Vill du veta hur man gör en sånhär mugg? Då får jag väl berätta det. Här är Tim Holtz linjal alldeles lysande bra att ha. Den har ju färdiga mått och om jag inte missminner mig alldeles så är den påväg in i shoppen.. 

Skär ett papper 9,5”* 5”. Falsa (kortsidan) vid varje tum hela pappret.  Falsa 1.5” in på ena långsidan.  Sista 0.5” är en klisterflärp, för montering.  Klipp upp bottenflärparna, de falsningar som är utanför långside-falsen vid 1.5”.  Limma ihop muggen och fäst bottenflikarna diagonalt.
Skär ut en ring, ca 2,5” i diameter. Dela den på mitten. Vik upp ¼” på varje kant. Limma ihop halvcirklarna och fäst med flikarna i koppens ena väck. Lämpligen där den är limmad. 

Alternativa mått:  24 cm* 13 cm. Falsa långsidan vid 4 cm och de många falsningarna gör du med 2,5 cm avstånd.  Ringens diameter är ca 7 cm och kanterna viker du upp vid 0,5 cm.  

Kom ihåg att det idag är sista dagen som butiken lämnar 15% rabatt på både Persuasion och Love Bandit serierna! Härliga papper till Alla-hjärtans alster, kanske?
Lämna gärna en kommentar med en länk om du gör en egen mugg. Det är alltid kul att se!
Ha en härlig vecka!
Maritha ~Dilorf

3 kommentarer:

Cornelia sa...

Maritha! Vilken fiiiiin LO! Jag tycker jättemycket om den!

Tekoppen är ju också super!

Tiggy sa...

Så häftigt, jag rådiggar tekoppen! Liftvarning. :)

TesaB sa...

Layouten är jättefin, och den där tekoppen är hur läcker som helst! Du är grymt kreativ, tack för inspirationen!!!