onsdag 5 januari 2011

Dubbel-LO

En dubbel-LO som handlar om när bonusbarnbarnen var med oss i Hälsingland. De kom plötsligt på att de ville göra fryst cheesecake, men inte hade vi ingredienser till det... och ingen lust att åka 1½ mil enkel resa till affären för att skaffa det heller *ler* Så jag drog till med en liten vit lögn om att vi inte hade plats för den i frysen, varpå jag fick ett litet skriftligt meddelande från barnen:

"RÄNSA FRYSEN SÅ ATT CHEESECAKE FÅR PLATS"

De är ju bara för roliga, de små liven!Jag har utgått från svart cardstock och sen har jag Bo Bunnys gift of love Cambridge Post som "botten". Den röda randen är faktiskt ett jul/vinterpapper, Fancy Pants Hot Chocolate Iced Mocha. På andra sidan finns det snöflingor...

De underbara vita blommorna är från Prima liksom den svarta swirlen, som du hittar HÄR.

Här har jag sparat lappen jag fick från barnen... Bakom fotot har jag en matta av Basic Greys Curio Ophelia. Av det pappret klippte jag också pilen. Kanterna färgade jag svarta med hjälp av en svart ZIG-penna, inspirerad av just de mörka kanterna som Curio-seriens papper har.

Blomman i nedre högra hörnet är också klippt ur Curio Ophelia. Dubbelsidigt, vackert och användbart.

Swirlen uppe till höger har jag stämplat och värmeembossat. Embossing powder kommer snart i butiken.

Jag har alltmer börjat känna att journalingen är väldigt viktig på mina LO-er. Det är oftast en historia jag vill berätta och bevara, mer än "bara" ett vackert foto. Här har jag valt att skriva ut texten på mönstrat papper från BoBunny, Cambridge Stripe och göra två kort, som jag sedan stoppat ner i en liten ficka. Man kan givetvis dra upp dem och läsa.Så här ser de ut...

Hoppas att jag har inspirerat dej att sätta igång att skapa! Vi har en ny månadstävling i forumet, som väntar på just Ditt bidrag!

Ha en underbar vecka!
//Cornelia

4 kommentarer:

TesaB sa...

Såååå fint! Jag älskar dubblar, men gör dem alldeles för sällan. Gillar hur du gjorde journalingen, och pappren, färgerna allt är görläckert!! :):):)

Lina sa...

Jättefin LO!

jenny/e.j.m sa...

Åh vilken fin och välarbetad=)
Så många läckra detaljer och vilket jobb du har lagt ned, en dubbellayout. Härlig händelse att scrappa om. Ja utav barnen kan man få de mest härliga lapparna.

//Jenny/e.j.m

Maritha sa...

Så läckert! Barn ÄR roliga.. Ibland.. 8)

Härligt detaljrik layout.. Jag har svårt att göra dubbel LOs själv,men det kanske går att ändra på?