lördag 7 juli 2012

Art journal - helt utan Gesso


Något jag ofta får höra, eller ja läsa, av de som vill pröva på Mixed media är att det inte går för man har ingen Gesso. Gesso är ju en kul produkt, men det är absolut inget måste för att jobba med Mixed media eller art journaling. Så därför vill jag idag visa hur man med rätt lite produkter och utan gesso kan få till en sida. Men.. när du väl har börjat med mixed media så kommer du säkert vilja ha Gesso så småning om med. ;)

Så fokus för idag är få produkter, snabbt och enkelt och vintagelook.

Så för dagens projekt använde jag:En bok att jobba i.
Papper: Bazzil Basic - Antique paper - ScriptDekorationer: Tidningsurklipp eller vintageark, fjärilar (tex de här), biljetterRubons från KaiserKraft
Akrylfärger: Daffodil yellowSpa blue,  Passionate Pink och Antique white.
Masker: Dylusions Dimond of a borderMini Punchinella.
Stämplar: Attic treasures
Lim: Liquitex Matt Medium gel eller annat lim eller medium.
Pennor: Signo - vit pennaFaber Castell Pitt brushAnnat bra att ha, oömt underlag, bubbelplast, penslar, fingrar och heat it craft tool.

Även idag finns en video för att se hur jag gjorde. Men jag skriver några rader också. Jag limmade först fast ett mönstrat papper, fjärilar, biljetter och vintagebilden med ett gel medium, har du inte det går det bra med annat lim, Mod Podge eller liknande. Tänk bara på att inte limma med Mod Podge när du har dubbla sidor. Mod Podge fungerar utmärkt på enkla sidor, canvas och annat. Men Mod Podge mot Mod Podge fungerar inte, det klibbar ihop. Liquitex Matt Medium gel som jag använt är nytt i shoppen och jag gillar den mycket. Blir matt på ytan och klibbar inte ihop när du stänger sidorna.

Sedan jobbade jag med färg och masker. Jag lade masken ovan på och jobbade in färgen med fingrarna. Den blå färgen smetade jag bara ut med fingrarna lite här och där. För att matta av färgerna lite så hade jag lite vit färg på bubbelplast och använde den som stämpel lite här och där. 

Så var det dags att ha på lite Rub-ons också. Jag älskar de från Kaiser Kraft, som nu finns i shoppen. Har du sett att Lilac Avenue collection och Penny Royale Collection har en liten plastficka med zip-stängning, perfekt för att förvara alla rub-ons i. Så avslutade jag det hela med att stämpla lite slumpivs med en vattenfast stämpeldyna.Jag önskar dig en fortsatt härlig helg.
/ Camilla

2 kommentarer:

cissi sa...

Tjusigt, nån dag ska jag prova jag med. Vad har du för bok?

camilla sa...

Det här är en Moleskin-skissbok, men egentligen går det bra med vilken bok som helst. Om du söker på Canson i shoppen så finns det bra böcker med ringar. Annars kan du ta en bok ur bokhyllan du kan avvara och limma ihop några sidor för att få det styvare. Gesso krävs då för att papperet ska tåla mer väta.

Lycka till.