söndag 8 maj 2011

Scrappa med skräp?

Japp. Det går alldeles utmärkt. Och nu har jag ändå bara använt mig av det förpackningsmaterial som kommer med de scrap-produkter jag handlat.. Jag började med att dela ett cardstock i tre delar. En blir 20*20 cm, en blir 10*30 och den sista blir då 10*20. På ett ungefär iaf. Det blir tre olika format på korten och det är lite roligt att inte göra samma, samma..

Jag beställde hem hela serien av underbara Echo Park's "For the Record". Den säljs som ett färdigt kit, med 12 stycken fullstora dubbelsidiga papper, 1 ark med stickers och 1 ark med alphastickers, men även löst. Nu har det även tillkommit paper pad med 6x6 papper.

Det som jag har använt här till mina kort är det ark som du ser här ovan. Omslaget till hela kitet. Trots att det inte är syrafritt så funkar det ju jättebra att ha till kort. Jag gillar framförallt den raden med alla papper. :)


Det första kortet har jag använt pappersraden till bakgrund och titeln på kitet som titel även på mitt kort, med vissa justeringar. En liten pappersremsa skrev jag ut på datorn, där det står "Det är din födelsedag!" på.. Lite blommor får ge dimensionerna här. En stor ros från Prima, tillsammans med två små rosor. Deras stjälkar har jag snurrat runt en syl och sedan häktat i varann och gjort som ett hjärta.
På det andra kortet har jag, förutom papperskavalkaden, använt mig av en förpackning till någon av primas alla blommor. Den är i plast med tryckta fina mönster på. Fågeln (utklippt från omslaget!) sitter på 3Dkuddar och på en kvist av två olika färger av floss. Jag älskar de små hårdplast rosorna från Prima..

Det sista kortet är dekorerat med skrivmaskin + text från omslaget. För att det inte skulle försvinna mot bakgrunden, så satte jag det på en bit CS. Texten är utskriven på datorn. Lite blommor passar alltid och här hade jag en liten bit pom-pom band som passade perfekt på kanten.

Tre kort skapade av skräp. Eller hur var det nu?

Jag hoppas ni får en härlig söndag!
~Maritha~

9 kommentarer:

Sandra sa...

Härligt kreativt!!!
Mycket fräcka och fina kort!
Och tänk så miljövänligt! :)

Ha en härlig dag!

Ziro sa...

Vilken bra idé! Det blev ju dessutom riktigt snyggt!

Zima sa...

Jättebra idé! Och superfina kort!

Marie Wisén sa...

Skräp/Guldgruva!!!!

Super läckert!

Kram Marie

Ulle sa...

Snyggt! Vilken bra idé!

/Ulle

DesignAnnique sa...

Superläckert! Och smart!

Mia KL sa...

Superbra ide, vi skickar alla "första" sidor till dotterns dagis så vi brukar få lite hemmasnickrade kort därifrån så allt går att använda.

Jenny sa...

vad smart och snyggt blev det! jag hade aldrig gissat att det var från omslagspappret

clouiseem sa...

Riktigt snygga reslultat! Man ska ta vara på allt, det är därför det är så stökigt här hemma hos mig. Det är svårt att kasta grejer liksom :P

Vilken jättebra blogg ni har! Det är så kul att se hur andra tänker, så man inte blir för insnöad på det man själv brukar hålla på med.

Snyggt!

/Louise