fredag 18 mars 2011

Vad tänker du på ?

På sistone har jag jag sett mycket handarbete kopplat till scrapbooking. Det sys mycket på maskin eller för hand, men det är inte bara symaskinen man kan använda till sina alster, också virknålen är det roligt att leta fram.

När jag var i Karlstad fick jag ju botanisera länge bland pappren och jag föll direkt för dessa 3 bugs in  rugs pappren. De har snygga stärka färger, och jag får lite vårkänsla av serien Chloe. Bakom fotot har jag använt och jag har figurklippt lite från Bloomers. Pappret med den virkade kanten är Mini-Floral. Ett papper som har lime, turkos och rosa i sig kan bara vara snyggt.   Alla de nya serierna från 3 bugs in a rug har snygga die cut ark med borders.  Här visar jag två borders på die cut pappret Die Cut Shapes. Det finns också flera die cut papper och stickers från samma serie.  Flaggorna och den lilla journalingrutan längst ner till vänster kommer också från samma die cut papper.

Har ju använt alla mina favoritfärger på min layout och varje gång jag hittar turkosa/blåa thickers så bara måste jag ha de. Thickersen jag har använt här är  Typo Peacock. De är mellan 2 och 3 cm höga. De små rosa bokstäverna kommer från Glitz - Teeny Alpha - Pink Block.

Så hur gjorde jag när jag ville virke. Först gjorde jag små hål i pappret och så virkade jag en kant runt. Tyvärr hade jag bara moulinegard hemma och inte mycket av det heller, så jag var tvungen att dela på tråden för att det skulle räcka runt hela layouten så kanten är lite för tunn. Rekommenderar att använda riktigt bomullsgarn för att virka, det glider inte lika mycket som moulinegarn.

Här är en liten närbild på virkningen.


Inte bara virkade jag kanten på Chloe-pappret jag har också virkad en av blommorna. Kan ni gissa vilken ?


 Kan säga att den gröna virkade blomman till vänster är från Prima - Love Note - Sparkling.

Den gula virkade jag själv, mitt första försök att virka en liten blomma med moulinegarn.  Vet inte om jag tycker den blev helt bra, så om du inte ville köpa de virkade blommorna går det att köpa de, eller köpa de för att ha en bra mall.  Tror nog själv att jag satsar på att köpa lite flera för att slippa virka själv....

Ha en trevlig helg och så önskar jag samtidigt Marie välkommen i gänget och Cornelia lycka till vidare.

9 kommentarer:

Sophie sa...

Underbara färger och väldigt effektfullt med den virkade kanten runt papperet! Blomman blev superbra, lika snygg som Primas;-)

Essmo sa...

Men guuu sicken häftig LO! Du är ju grym på att virka, supercoolt! =)
Gissade dock att det var du som hade gjort Primablomman ;)

Annelie sa...

Jätte snyggt!!!

Cornelia sa...

Jag är inget vidare på att virka, även om jag råkar ha en mamma som är textillärare. I somras virkade jag några blommor med hennes handledning, men jag har inte kommit mej för att använda dem ännu.

Din LO är superfin!

Tack för dina värmande ord!

TesaB sa...

Wow! Sååååå FIN!!!!

Maya sa...

Så snyggt! Jag har också haft planer på att virka, både som du gjort på kanten och blommor. Hittade lite blommönster på nätet men har inte hunit sätta mig och fixa med det. Men nu blev jag lite sugen igen, nääääär ska jag hinna??? Fy dig som gör så fint ;)

Marie Wisén sa...

Tack snälla, jag känner mig sååååå välkommen! Toppen fin LO fina 'enkla' detaljer.

Kram Marie :)

Mia KL sa...

Har faktiskt i veckan försökt hitta lite virknålar och garn så vi är på helt samma våglängd :) Superfint allt!

Umenorskan sa...

Nästa vecka kommer jag visa ett annat spännande material att jobba med.