torsdag 3 mars 2011

En LO och ett bröllp x2

Idag blir det ett långt inlägg med många bilder. Jag börjar med en LO om yngsta bonus-barnbarnet Johans första dag i förskoleklassen. Här är han på väg på morgonen, med ny ryggsäck och allt.

Jag har använt flera papper ur BoBunnys Cambridge; Cup, Crest, Victory och Cut Outs. Pappren är dubbelsidiga och jag har vänt på en del av dem.

De vackra blommorna är från Prima och den blåturkosa till vänster har jag "sotat" lite med chalk i färgen Blackbird.

Här vill jag också slå ett slag för lite recycling. Den svarta spetsen runt cirkeln satt från början på en jeanskjol som jag köpte förra sommaren. När jag skulle stryka den första gången, så smälte spetsen. Bara att pilla loss det som var kvar av den. Kjolen blev, ärligt talat, snyggare utan spets och här tycker jag att den passar riktigt bra. Så, se dej omkring med "scrap-glasögonen" på dej, kanske har du också något du kan använda på ditt nästa alster!


Under rubriken, som är utstansat med QK Katie Classic, har jag satt en bit svart wellpapp. Bokstäverna har fått ett lager 3D-lack också.Jag har klippt ut en hel del detaljer ur mönsterpappren. Här syns två, nämligen gripen(?) på gul bakgrund samt vingarna med stjärnan i mitten och banderollen (som jag skrivit datumet på). Stjärnan har fått lite svart glitterstickles för att synas lite mer. Stickles finns hemma, men är inte upplagt i butiken ännu. Är du intresserad, så maila Perra!

Texten "Lycka till" har jag stämplat på akvarellpapper och sedan färgat in den med fluid chalk i nyanserna chestnut roan och olive pastel, för att den ska smälta in lite bättre.


Jag fick en beställning på ett bröllopskort. Jag valde att lifta mej själv *S*, har gjort kort i den här modellen tidigare, men den här gången blev det en ganska färgstark variant.

Pappren är från BoBunnys Crush-serie, Sugar och Romeo. De är dubbelsidiga och jag har använt båda sidor. Ett enkelt och smidigt sätt att mixa och matcha och få ett snyggt resultat.Kortet är Z-vikt och när man knyter upp bandet blir det så här...... och på insidan har jag satt brudparets namn.
Baksidan.
Men... sen fick jag en beställning på ett bröllopskort till. Till samma brudpar! Och då blev det ju lite knivigare, för jag ville ju inte att korten skulle bli alltför lika varandra.

Så... då gjorde ett kort i vitt med lite rosa accenter.

De vackra rosorna kommer från Prima. Initialerna är ett par chipboardbokstäver som legat hos mej ett bra tag. De hade helt fel färg så jag tog och kladdade på lite vit crackle paint.

Hjärtpinsen hittade jag i mina egna gömmor.Kortet hålls ihop av den här söta lilla fjärilscharmen. Den utstansade kanten har jag gjort med hjälp av Spellbinders Eyelet Squares.Om nu utsidan är ganska så vit, så har jag lite mer färg på insidan. Papper från BoBunny (ja, jag vet.. BB igen!), denna gång Persuasion Moments, dubbelsidigt och jag har såklart använt båda sidor.

Hjärtanen har jag embossat i svart på en bit rödaktigt mönsterpapper (spillbit av okänt märke). Att de är embossade syns inte på bilden och med embossing powder är det som med stickles... det finns men inte ännu upplagt i butiken.Baksidan med en bit av mönsterpappret och så min handgjort av-stämpel, den här gången dekorerad med två utstansade hjärtan av samma papper.

Ha en härlig vecka!
//Cornelia

4 kommentarer:

Ziro sa...

Trist med magsjuka!
LO:n är jättefin. Jag gillar de murriga färgerna, passar bra till skolstarten.
Båda bröllopskorten är jättefina. Sån där Z-vikning måste jag prova någon gång.

Stephi sa...

dunderhärlig Lo!!! otroligt fin!
Söta bröllopskort med fina vik :-)

Mrs Peaches sa...

Vilka fina bröllopskort du gjort! Jag undrar bara var du hittat handgjort av stämpeln? Har letat men inte hittat nån fin, är din specialgjord? Ha en bra dag!

TesaB sa...

Wow! Vilka fantastiskt fina kort!!! Kul vikningar och såååå många genomtänkta detaljer. Snyggt!