torsdag 17 mars 2011

Till minne av...

av makens farmor som har gått bort har jag gjort ett mini album med bilder på henne. Tanken var att det skulle vara bilder med henne och barnbarnen men när typ hela släkten började rota i sina sparade bilder så upptäcker vi att det inte finns såna bilder. Så ta en lärdom, ta foton som man kan tycka att man har för många med alla generationer för sen upptäcker ni att det inte finns!!

Nåja, jag har valt att använda ett antal papper ur MMEs So Sophie för jag tyckte att det passade en dam på drygt 90 år. Här är framsidan som har fram och baksidan på Giving floral. En vit prima blomma, lite löv och en spets som är FASTSYDD!!!. Och även runt hela kanten har jag sytt med en symaskin. Den "hittade" vi när vi städade skrivbordet här hemma, eller jag hade sett den hela tiden men det fanns ingen plats att ta fram dem men då vi har en teknikutmaning den här månaden ville jag pröva. Så här blev alltså resultatet...Den bruna cardstocken är gjord som ett tårtpapper med hjälp av en die jag har i mina egna gömmor. Den har jag sedan sprejat med lite Tattered Angels, syns knappt på bilden.

Sedan är det dekorerat med lite Baubles från Tim Holzt (äntligen har jag hittat ett ställe att använda dem på) och hennes namn är skrivet med Thickers.

Första uppslaget är fram och baksida på Gracious Greenery. Här har jag skrivit ut dödsannonsen på cardstock för där finns ju massa data som är viktigt och även dikten som var under dödsannonsen skrev jag ut på en separat bit och stansade ut med spellbinders till en rund bit för att matcha fotot som jag också hade stansat ut i spellbinders. Dikten är sedan sprayad med lite Tattered angels, vi har dem hos oss men de flesta tog slut i Karlstad så nytt är på väg från USA. Kommer nästa vecka.

På första sidan ser ni en die cut ram som är nyhet hos Scrap-Perra. De kommer från Kort & Godt och kommer i förpackning om 20 st, vi funderar på att splitta dem så de har ännu inte kommit upp i shoppen. Prima blommor igen, dels craftable de vita och en Millinery Bud blomma. Helt ljuvlig i sin lätta tygkonstellation.

Nästa uppslag är fram och baksida på Reliable. Vit wellpapp och så en journaling ruta från Pink Paislees pad (som är nu slut) samt stämplat lite runt kanterna (Pink Paislees Clearstamp som nu är slut, vi försöker få hem fler med de verkar vara slut där också).

Andra sidan har bara en enkel dekoration med spets och tårtpapper från mina gömmor och lite prima craftable blommor.
Nästa uppslag är fram och baksidan på Thoughtful Flower. Återigen stämplat lite runt kanterna och så klippt ut lite blommor som dekoration som matchar. Journaling på en halva av journaling som tillhör So Sophie, Be Happy.

Nästa uppslag har massor av grejer från mina gömmor såsom öljetter med floss i, metaldekorationer, blommorna är målade med Crackle Paint etc.
Nu till mitt favorituppslag. Det är fram och baksida på Considerat Tulipe. Jag hade tänkt att täcka en swirl på kartong med cardstock men klippte för lite tight så jag målade med crackle paint och använde även cardstock varianten för att ha dem lite omlott. En prima blomma (som vi har haft i en evighet men ser att de inte finns i webshoppen oouupps!) och en journaling ruta från Pink Paislees pad (som är slut). Och lite prima swirls som jag har delat upp på sidan (och sen på nästa uppslag).

Andra sidan har vit wellpapp i botten, vita rosor och blad och en charm som hänger ner (privat) och även lite andra dekorationer.
Sista uppslaget är på pappret Content Geometric. Återigen vit wellpapp, prima swirl och prima blomma och lite stämplat runt om.

Sista uppslaget är hennes studentkort, med lite spets och andra dekorationer. Fotot har en gammal prima förpacknings baksida som fotomatta, tyckte den passade in fint.
Hela albumet ska så klart sitta ihop men då jag har använt så många dekorationer (oupps!) så funkar inte originalringarna så jag måste ut i garaget för att hämta större, får bli ikväll)

Så om vi summerar från vår månadstävling som är en tekniktävling har jag gjort följande:
- Sy på ditt alster - japp, det var första gången!!!
- Klipp/skär ut mönster - japp, röda blommat på första uppslaget
- Lager-på-lager - de flesta fotomattorna
- Stämpla - runt en del sidor
- Paperpiecing - nope
- Använd stansar - runda hörnen på första sidan
- Embossa - nope

Så det mesta fick jag in, du hinner också göra ett bidrag ifall du inte redan har gjort det. Vi har fått in massor av fina nya bidrag.

4 kommentarer:

Maritha sa...

Så fint! Vilket härligt minne att ha..

Jennika sa...

Så fiiint!!
Så mycket roligt att minnas till ett vackert album....

Kram, Jenny

Sickan sa...

Väldigt fint! Och så kul att ha till efter världen!

Kram

TesaB sa...

Vilket fantastiskt minne att bevara! Albumet är jättefint!!!