torsdag 20 november 2014

3 julkort

Förra veckan gick i julens tecken här, med julkorts kurser och mycket kreativt jul canvas skapande.
Då gjorde jag också årets första julkorts varianter.  Jag brukar göra 2-3 st som liknar varandra men i olika färgställningar. De första varianterna är de som skall skickas och då behöver de få plats i kuvert, helst i alla fall… Jag gör även några som inte går att skicka,  som lämnas över för hand tex på bjudningar eller liknande.
Det har embossats på kurserna så det ryker om pulver burkarna under hösten, därför blev det embossing även på dessa vita julkort. Vi har använt bla WOW embossingpulver, embossing dyna från Ranger och Archival dyna i svart till texten. Mönster papperet kommer från Maja Design och är infärgat i kanten med Brilliance dyna i silver och Liquitex Ink i guld.
Det blå julkortet är vikt i 3 steg/delar och gjort endast av cardstock, det är infärgat med olika dynor och stämplat på med en rad olika stämplar. Runt kanten har jag fäst dit löst glitter med dubbelhäftande tejp.
Alla kort är dekorerade med vita ”rosor i knippen” och utstansade löv och grenar. Dessa stansar är mina absoluta favoriter, en stans gör själva lövet och en stans ”trycker in mönster”/perforerar löven. När allt sitter på plats målar jag över alla dekorationer med Stickles glitterlim.

Nästa vecka tänkte jag visa en av jul canvaserna vi gjort, därefter några Lo med Lucia tema.
All info om kurser hittar du här!
Happy Scrapping!
Therese

Inga kommentarer: