måndag 28 februari 2011

Vi vill välkomna Umenorskan...

till ordinarie DT medlem till Scrap-Perra. Du har gjort många inspirerande bidrag som Gäst-DT och tycker att det är dags att ta steget att ta in dig som ordinarie DT medlem från mars månad.

Varmt välkommen till oss!!!

Påskort

Scrap-Perra har fått hem påsar i olika storlekar och former. De är kul att altra för att ge bort men man kan också använda dem som kortbas och göra påskort. Till dagens kort använde jag en brun påse med rejäl botten.

Paperbag 1

Påskort kan vikas på olika sätt, men denna gång valde jag en toppvikning. Dvs jag vek helt enkelt ned en bit av toppen som därmed får agera lock. Botten är platt och uppvikt när man får påsen, så där satte jag bara en liten dubbelhäftande tape så att den skulle förbli flat.

påskort 4

Locket är rundat med hjälp av en mönstersax, och påsen är klädd med mönsterpapper från Basic Grey – Ayaka från Kioshiserien. Jag gjorde en “nersänkning” i påsen så att själva kortet inne i påsen ska titta fram med Nellie Snellen dies Eastern Circle

Paperbag 2 
Kortet är dekorerat med Element Stickers (Kioshi, Basic Grey), och tygbrads. Stämplarna är MME Market Street Adore stamps och fina gröna spetsen är från Inkido. 
Inuti påsen finns ett kort där jag kommer at skriva en liten hälsning. Och så satte jag fast en mindre påse som jag kommer att fylla med klubbor. Fast dem har jag inte köpt än. Men mottagaren är barnsligt förtjust i klubbor… :):):)

Paperbag 3

Hoppas vi ses i Scrap-Perras monter i Karlstad till helgen!!!
Tesa

söndag 27 februari 2011

1 vecka kvar till Karlstad...

och jag hoppas att jag och mitt DT-gäng kommer att träffa så många som möjligt där. Jag kommer ha sällskap av MiaKL, Dilorf, TesaB och Umenorskan. Vi kommer att ha demonstationer i vår monter och även som en på träffen för Svensk Scrapbookings regi.

Vi har MASSOR av nyheter som inte har hunnit hitta upp i webshoppen så det är väl värt ett besök hos oss. Och det som finns i webshoppen kan du göra en förbeställning på så är du säker på att du får just det du vill ha. Bara att göra en normal beställning, välj Hämtas och skriv Karlstad i kommentarsrutan.
Vi syns väl där.
Perra

Inte alls som jag..

Det är så märkligt att en viss sorts papper kan få en att gå helt bort ifrån "trygghetszonen"..  Denna Lo blev inte alls som jag hade tänkt mig. Inte alls som jag brukar scrappa. Inte alls Clean & Simple.. Men jag är himla nöjd med den ändå. Massa utklippt, egengjorda dekorationer och massa lull. Det är ju inte jag!  *skratt*

Den underbara serien jag har satt saxen i är Cosmo Crickets Togetherness. Färgerna stämde så bra in på fotot från förra årets påskfest. Jag har använt mig av alla papper i serien och lite chipboard stickers.
Ovanför fotot, precis brevid molnet, ser ni en liten rulle. Det är samma röda fina papper som jag använt till blomman. Det är randigt på baksidan. Härpå har jag skrivit journalingen och puttat ner den bakom fotot. För att få ett bra grepp att lyfta upp den med så rullade jag ihop ena kanten och fäste med dubbelhäftande tejp.
Jag har överallt använt mig av distressers i olika färger, för att få till en sliten look och lyfta fram skuggor.
Jag skar ut två fyrkanter som jag rullade ihop, hårt, på diagonalen, då blev det en fin effekt. Fåglarna är urklippta från Birds of a feather, och jag har dragit en tuschpenna utmed kanterna för att markera dem.  Titeln på min LO är taget från namnet på pappersserien, den lilla remsan man klipper bort från pappret. Här passade den bra in i färgerna och med fotot.
 Denna blomman har jag gjort genom att dragspelsvika en remsa av Making plans, ca 5 cm bred och 12" lång, med ungefär en halv cm mellanrum. Limmade ihop den och fäste ett lock över mittenhålet som blir. Detta täckte jag med en urklippt "blomma" ur Pinweels.  Toppade med en chipboard stickers och lite floss.
 På höger sida om fotot har jag klippt lite ur Reunion. Använde min MS stans och har i två lager veckat pappret bakom halvcirkeln för att få till den spetsen. Tycker det blev fint.
Inte alls jag, men fin ändå. Till och med barnen här hemma säger att den inte ser ut som mina layouter brukar.. Det var lite kul att de faktiskt har reflekterat över det. :D

Nu är det inte många timmar kvar innan det är försent för att vara med i februari månadstävling. Men lite tid har du. Ta chansen och lycka till! Det är kul att se alla fina tolkningar i forumet. 

fredag 25 februari 2011

Gåvopåse

I månadens gäst-dt kit fick jag jätteroliga bärkassar. Här kan du se hur de ser ut innan jag har limmat fast mina papper. Ett foto säger inte alltid så mycket om storleken, men den här typen av bärkasse är 22 cm hög och botten är 18x8 cm. Det finns också många andra roliga papperspåsar att dekorera och ge bort i present.


Bärkasse med handtag brun, höjd 22 cm  botten 18cm * 8cm


Min papperspåse har jag valt att dekorera med papper och dekorationer från Basic Greys serie Green at heart. Totalt finns det 18 papper i serien och det går jättebra att köpa hela förpackningen samlat


Som ram på det mönstrade pappret som heter Seedling har jag använt en vit och en lila cardstock.. Jag har vald att båda använda Edge Scraper och chalka kanterna med brun chalk.

Handtaget har jag dekorerad med organzaband. Det finns några inlagda i butiken, men jag tror nog flera är på gång, så det är bara att maila Scrap-Perra om du behöver andra färger också.  Från egna gömmor hittade jag några trepärlor att hänga på.

Texten kommer också från Green at heart serien och är stickers-  Sticker Elements.

Ha en trevlig helg
/Umenorskan

torsdag 24 februari 2011

Nyfödd...

Vår son fyllde 8 år i tisdags (tiden går såååå fort) så jag var ju tvungen att leta reda på ett foto från när han är nyfödd och göra en LO om det. Här har jag använt Theresa Collins Chic Bebe Boy som har härliga blå papper som passade. Jag har en vit cardstock i botten. Mönstrade papper är Ledger, Mini Tags, Calender och Growing. Jag har även använt blått organzaband och blå spets.


Här ser ni en närbild på de prima blommorna jag har använt, Craftable och i mitten av de större har jag använt nya Prima Arco Iris blommor som är små söta blomdekorationer i hårt material och finns i många olika färger och former. Jag har använt nr 4 och nr 5. Utöver det har jag använt Reprints pearls och Rhinestones.

Veckans vara är Cute as a Button från My Little Shoebox och här har jag använt flera av de papprerna som är så färgglada och härliga till inbjudningskort till dotterns kalas som kommer vara om en ungefär. Jag har gjort dem väldigt enkla precis som till sonens kalas. Rosa cardstock som är i storleken 7,5 x15 vilket gör att jag får ut 4 st från ett cardstock.
Och här får ni lite sneek-peak inför nästa veckas blogg inlägg. Jag har börjat leka med Primas canvas sheet som de har skapat tillsammans med Tattered Angels... men jag är inte helt klar så ni får vänta en vecka.
Vi håller på för fullt med att få upp alla Prima nyheter i webshoppen så fortsätt att titta. Och vi har en leverans på väg från USA med MME papper, mer coredinations mm. Och även Sassafrasslass är på väg men de har lite längre leveranstid så vi håller tummarna på att det hinner komma fram innan vi åker till Karlstad.
Och ni har väl inte missat att ni kan lägga in en förbeställning till Karlstad, gör bara en normal beställning, välj Hämtas som betalningssätt och skriv Karlstad i kommentarsrutan så fixar vi det.

onsdag 23 februari 2011

En rese-dagbok

Mitt bonusbarnbarn Emil, 11, ringde en kväll och frågade mej så snällt om jag inte kunde göra en resedagbok till honom. Vi ska nämligen åka till Turkiet tillsammans (ja, inte bara han och jag utan "hela släkten") till hösten.

Givetvis kunde jag fixa en dagbok och när jag fick de här underbara Teresa Collins-pappren med resetema var det ju givet hur den skulle göras!

Först klädde jag omslagen (som är skurna ur nån kartong av typen CornFlakes eller nåt) med ett brunt, lite tunnare papper som jag hittade i mina gömmor. Sen skar jag till vitt och mönstrat papper, Travel Ledger Travel Notes och satte på fram- och baksida.


Jag ville hålla dekorationerna åt det mycket sparsamma hållet, för boken ska ju hålla för en resa och förhoppningsvis både användas att skriva och läsa i många gånger framöver.

Så det blev en enkel namnskylt, gjord av en sticker som jag monterat på en bit svart wellpapp. En enda liten charm och ett par svarta sidenband fullbordade det hela.


Första uppslaget. Sidorna är skurna av vanlig vit, slät fotokartong och det finns plats på varje uppslag att skriva, rita och kanske klistra in ett foto, om man så vill.


På vänstersidan har jag en bit av Teresa Collins Travel Maps där jag färglagt Sverige och Turkiet. Tagen fick jag i mitt DT-paket, men hittar inte i butiken just nu.



Som sista sida i boken har jag satt en bit av en plastficka, där man kan samla biljetter, kvitton och liknande små minnessaker.

Sista sidan är klädd med baksidan av "kartpappret".



Och här är till sist, en bild på baksidan av dagboken.

Alltsammans har jag bundit ihop med min BIA. Är du intresserad av en BIA, eller tillbehör till densamma, så maila Perra! Grejorna finns hemma, men är inte utlagda i butiken ännu.

Ha en toppenvecka!
//Cornelia

tisdag 22 februari 2011

Älskad

Jag scrappar nästan bara om mina barn, men försöker göra layouter om andra familjemedlemmar ibland också. Här är en layout till min kära mamma. Jag har ett diecut-papper från Studio Calico i botten och därefter har jag utklippta blomdetaljer från ett Websters-papper, In Due Time.

Sen har jag dekorerat relativt sparsamt (för att vara mig) med diverse blommor, bl a liljor (som snart kommer upp i shopen) och Primas Pearl Penache. Sen har jag också fått med ett par die-cuts från the Girls Paperie. Bokstäverna kommer också därifrån. Under fotot sitter ett journalingblad från Prima, Fairy Flora. Ovalen som sitter nere till höger (lite under blommorna) har jag tagit loss från en metallram från Pink Paislee (ramen hade jag använt redan tidigare och då tagit loss ovalen och satt ett foto istället).


Närbilder:



Ha en härlig scrapvecka! Väntar ni förresten liksom jag på alla spännande nyheter från CHA? Håll då lite koll i butiken, för jag tror det snart trillar in diverse godsaker :)
/Helena

måndag 21 februari 2011

Tomtar på loftet?

Hej! Idag har jag gjort en layout med Pink Paislee papper från serien Queen Bee. Jag gillar de finstämda färgerna i den här serien. det är inte så ofta man (eller i alla fall JAG) scrappar grått grönt och gult, men det blir såååå fint tycker jag.

Här är mina pojkar poserande på Loftet, en pizzeria på skidanläggningen Branäs. Stället heter loftet, därav titeln. Och JA, min son är hur BLEK som helst. Vi har kommit fram till att han liknar Edward Cullen - sämre kan man väl ha det :):):)

Tomtar på loftet

Här blev det mycket lager på lager, pappren som använts heter Bees Wax, Honeycomb och Honey Bee.Sen har jag stoppat in flera Punch out die cuts tags från Queen Bee-serien lite här och där, Och så SPETS. Underbar Off white och grön spets från inkido. Me like!

Tomtar på loftet detalj 1

Blomman är från Prima, Petunia Chopin. Fantastiskt fin!!! Jag har haft den på skrivbordet länge nu. Måste lära mig att avnända mina saker! Nedan kommer en detalj på alla lager. Stoppade in en orange knapp avslutningsvis för att få till en såkallad visuell triangel kopplad till de två områdena med orange titeltext. Om ni undrar vad den gör där… :)

Tomtar på loftet detalj 2 Ha en fin ny vecka!

Tesa

söndag 20 februari 2011

Block i nya kläder.

I somras på en av alla marknader köpte jag småblock. Tre för en tia, eller vad det nu var. De går alltid åt, liksom. Härom veckan hittade jag ett av de där paketen som blivit över, gömd i en låda. Det passade bra. Jag hade härliga Mix & Mend från SassaFrass Lass att leka med och de passar ju perfekt här, då de pappren är "färdiga" att använda. Speciellt perfekt till block, som inte kan dekoreras så mycket på utsidan för att undvika att man ska fastna i dem.. 

Till det första blocket har jag använt Fancy Free. Prickar är ju aldrig fel. Distressat lite på kanterna för att göra intrycket lite mjukare. Den virkade blomman är faktiskt en Stickers från samma serie, förgylld med en bling från BoBunnys Persuasions- serie. Bokstäverna och stjärnorna är från samma ark från Jenni Bowlin
 
Det andra blocket har samma bakgrundspapper, fast den andra sidan (Fancy Free). En väldigt rolig grej som SassaFrass gör, är de fina kanterna, där infot om papperet står. Ena sidan har den infon, den andra är mönstrad. Här har jag använt en bit av den kanten, en fin spets, från papperet Delicate Olio. Ovanpå den sitter sedan en bit "riktig" spets. Blomman är från stickersarket. Jag har målat runt om blomman med en svart penna för att framhäva den och lura ögat med lite djup. Mitt i blomman har jag limmat fast en liten knapp. 

Block nummer 3 har fått ett av dessa färdigdekorerade papper, Alternations. Hjärtat, som jag målat runt om (och missade lite så jag ritade på :) ) kommer från stickersarket. Knappen är tryckt på pappret och här har jag bara lagt på ett lager 3D lack. De härliga bokstäverna är från Jenni Bowlin


 Jag ska avsluta dagens bloggning med ett lite större block. Detta är i A5 stl. Väldigt användbart. Här är det ytterliggare en bit av Alternationspappret som jag använt. Visst ser det välarbetat ut? Det jag lagt till är ytterligare ett par av stickersarna (lät det där bra?), lite 3Dlack, spets och band ur gömmorna här hemma och bokstäver från PinkPaislee.

.
En liten närbild ur en annan vinkel. Runt molnet och de andra stickersarna har jag fyllt i konturerna med en brun penna, för att få lite skuggning. Här kan ni också se att jag lagt ner tid på att göra hål för spiralen, så papperet går ända ut i ryggen på framsidan. Det ser snyggare ut, tycker jag. 

Visst blev de fina? Och helt klart så blir jag ensam om att ha ett fiiint block vid nästa möte på jobbet. Perfekt! 

fredag 18 februari 2011

Ett litet bad

Förra veckan gjorde jag en sockersöt LO med rosa och gröna toner med serien Olivia från Basic Grey. Det är totalt 18 papper i serien och det går att köpa hela serien med alfabetstickers på en gång. Den här veckan tänkte jag visa samma serie, men i en lite tuffare form. När jag tittade på fotot först kände jag att det var misslyckad för hon var ju på väg ut ur bilden, men efter lite redigering och efter att det blev svartvitt så var jag mera nöjd med bilden.  

Her ser ni den oredigerade versionen - har bara krympt den lite. Tänket ni kunde se det som en liten påminnelse om hur mycket en extra redigering kan göra med ett foto, så inte bara skicka in foton för framkallning eller skriv ut utan att först ha jobbat lite med fotot i vare sig Photoshop, Photoscape, Picasa eller vilket program ni har på eran dator.


Som bas har jag använt svart cardstock och har ritat en vit kant med flit slarvigt för att rama det hela in.  Två olike Oivia papper finns på layouten, Amelia och Ashley fram och baksida. De små söta djuren är baksidan av Ashley pappret. Olikt mig har jag rivit bort lite kanter för att de söte så djuren skulle få plats.Thickersen kommer från Dear Lizzy och är i färgen Cherry.

Ha en trevlig helg.
Umenorskan

torsdag 17 februari 2011

Idag har jag lekt...

med att altra en tom yougurt flaska. Jag såg en tjej göra det på Enköpingspyssel i helgen och blev lite imponerad och fick då en egen flaska att testa på vilket jag har gjort, tack Anna för flaskan och tack Jessica för inspiration.

Så här ser min flaska ut. Jag har använt två papper från Cosmo Crickets Delovely samt en ruta från Elements pappret. Ett par av de fjärilar som är slut i butiken.
Passande "titel" då jag tänkte ha godis i flaskan.
Prima blomma, inkido pins, inkido organzaband samt en brad från Reprint.
Locket fick en "kjol" av papper och ett antal rosor och pärlor på som dekoration.

Jag har även hunnit göra en LO. Här har jag använt Pink Paislees Old School. Back 2 School är det jag har använt som cardstock och så har jag klippt ut i mitten på School Days att ha under fotot och även använt lite av baksidan. Journalingen har jag skrivit på en av de flip notes som tillhör serien. Jag har även tagit en del dekorationer från Primas Glitter Cardstock Stickers.
Massor av prima blommor med olika pearls och knappar. Och så lite av de bomullsgarn vi har tagit in samt ett par av de koppar bladen som vi har som charms i butiken. Bokstäverna är från My Little Shoebox.


Lite utklippt från School Days från framsidan.
Återigen ursäkta för bilderna, har tydligen inte fixat något program som jag enkelt kan redigera i. Får fixa det till nästa vecka. Och nu är jag för trött för att orka fixa länkningar till allt, kommer korrigera det sen.

onsdag 16 februari 2011

En LO

Layouter är inte min huvudsakliga sysselsättning vid pysselbordet, men oj! så kul det är!

Här har jag gjort en med bilder från bonusbarnbarnet Alice's 9-årsdag. Hon fick en plattång av faster, som är frisör, och här är det "invigning" av densamma. En bild på smörgåstårtätande blev det också *ler*

Alla mönstrade papper kommer ur CosmoCrickets serie Material Girl. Jag har använt Measuring Up, Inspiration, Snipsnip och Calico. Helt underbara allihop i vackra, lite murriga färger. Dubbelsidiga. Me love!

Titeln är skriven med cardstock stickers, Expressions Ambrose Alphabets - Licorice, från PinkPaislee.

Det prickiga bandet är även det ur CosmoCrickets serie Material Girl.



Ett par dekorationer har jag tillverkat själv genom att stansa ut cirklar med hjälp av Spellbinders och min Cuttlebug. Cuttlebugen är slut för tillfället, men kommer att finnas i butiken igen.

De söta rosknopparna hittar jag inte i butiken just nu, men maila Perra om du är intresserad!


Ett par små pappersrullar ihopbundna med floss.


Och slutligen en bild på en annan deko, nämligen layered chipboard från CratePaper, som jag satt små söta rosor under kanten på. Jag pillade loss knappen och knöt lite floss i den innan jag limmade tillbaka den igen.
Det var allt från mej för den här veckan! Ha det allra bäst!
//Cornelia

tisdag 15 februari 2011

Kort utan text

Ibland gör jag några kort utan färdig text - bra att ha på lager och ta av när behov uppstår! Bara att sätta dit ett "Grattis", ett namn eller siffra.

Till de här korten har jag använt papper från Pink Paislee, Bayberry Cottage. En av deras fräckaste serier, enligt min mening. Till det lila/svarta kortet har jag använt pappret Gazebo, fram - och baksida. Dekorerat har jag gjort med en flip note, punchouts, en lila brad och blommor från Graphic45.


Till det blå/svarta kortet har jag använt pappret Flower Garden, fram- och baksida. Sen har jag dekorerat med en flip note och punchouts precis som på första kortet, artisan elements från Pink Paislee och en Primablomma i samma färgskala som pappret (tyvärr slut i butiken).


Så nu ska jag bara vänta på något trevligt tillfälle att ge bort de här korten :)
/Helena

måndag 14 februari 2011

Söta Penny Black!

Hej! Hoppas ni haft en bra början på Alla Hjärtans Dag och att ni fått och gett lite extra kramar! :):):)  Idag har jag två kort skapade med Basic Greys Kioshi-papper och ursöta stämplar från Penny Black.

Scrap-Perra har fått in mängder av jättefina stämplar, bland annat 12 olika clearstampset från Penny Black. Både med de karaktäristiska igelkottar och set med mer blommor och naturtema. Jag har satt tänderna i Wonderful Day med 13 olika motiv.

Have a wonderful day De mönstrade pappren som jag använt på kortet är fram- och baksida av Lilo från Basic grey. HEEEEELT underbart! :):):) Den inte helt runda cirkeln (eller vad man ska kalla den?!?) är utskuren med Nellie Snellen dies Eastern Circle. Dessa dies är till funktion lika Spellbinders nestabilities, dvs de säljs i set med flera olika storlekar av samma form. Jättebra!!! 98 kronor för ett set är dessutom et riktigt bra pris!!! 

Spetsen är från Inkido och sen har jag haft på en hel del stickles på blomma, nyckelpiga, kuvert och text. Det glittrar ordentligt kan jag säga… Och det tycker jag är kul ibland! Svårt att få med på foto är det, men här kommer en liten detaljbild:

Have a wonderful day detalj

Andra kortet använder stämplar från samma set, och pappret heter Lily Child. Läcker färgkombo med lila och orange!!! Titeln är skriven med Micro Monogram Stickers, också från Kioshi-serien. Blomman är en gammal från egna gömmor medan den orange blingstenen kommer från Prima, Sunflower.

KRAMAR

Ett sista riktigt CAS-kort (Clean And Simple) som jag gjorde samma kväll jag fick hem stämplarna och som jag redan bloggat på egen blogg, men som jag ändå tänkte kunde få vara med här i denna PennyBlack-post. Bara stämplarna, färg och lite cardstock. Blir inte enklare än så. :)

Have a wonderful day

Stämplarna är färglagda med en kombination av Tombowspennor  och Distress inks. Båda blir bäst om man stämplar och målar på akvarellpapper, och eftersom båda är vattenlösliga fungerar de fint ihop. Bra när man inte har alla färgerna i alla varianter…

Ha en fortsatt fin Alla Hjärtans Dag!

Tesa