söndag 12 juni 2011


Idag fyller min svärmor 60 år. Grattis!! Hon vill inte att vi gör någon stor sak av det så jag har bara gjort ett litet kort till den present hon får. Det är bara 10*10 cm.  8) Jag har använt det härligt somriga pappret Martini från Cosmo Crickets serie Social Club. Tre små rosor med stjälkarna snurrade kring en syl ger en fin effekt. 
Förståss så kan jag ju inte skriva ut 60 utan får göra det lite mer diskret.. Tre bingobrickor med siffrorna  14+15+31 blir 60 det åxå.. Den lilla kaninungen mitt på är ett Chipboard från CC Togetherness. Även det är en härlig serie papper.. 
 
När du öppnar kortet så är det inte alls som väntat. Det är snevikt, vilket man kan se om man tittar på första bilden. Men det blir ändå "fel" känsla när man öppnar det.. Det är 30 cm brett, så det blir fyrkantigt när man viker ihop det. I mitten har jag (baksidan) av swingin'. Den är väldigt diskret mönstrad, så den passar bra att ha som textruta. Till texten har jag använt Websters Storytellers. 4 alfabet i olika färger och 2 olika storlekar på samma 12" ark. Supersmidigt. De tre små hjärtanen i hörnen är från samma ark. På de inre trekanterna har jag fäst pappret som heter Manhattan. Det blev bra med blomrankor sådär.. 


Jag tänkte visa en LO jag har gjort med samma pappersserie åxå. Det är ett foto från Eketorps Borg på Öland och vi var nästan ensamma där den dagen. Men det var gott om hantverk och annat att prova på. Barnen gillade att det var ledigt vad de än ville prova.. Här är det då Kuddkrig. Texten har jag skrivit ut direkt på mönsterpappret i skrivaren. Skar till det så det skulle passa i fotofacket på skrivaren. Både som journalingruta och mattan där under är Swingin´pappret. På den rutan sitter en liten blåtonad fågel. 
Det undre av de båda pappren jag har täckt nästan hela cardstocken med är Manhattan. Jag lät 4 små Arco Iris rosor växa upp med rankorna i motsatt kant mot journalingrutan, för att få balans i layouten. Det övre pappret är det som heter Martini. Här har jag klippt remsor som jag sedan rullade ihop en och en med hjälp av en strumpsticka, för att få dem att böja sig. Här är en närbild. 


Jag hoppas ni får en härlig dag! 
Maritha 

3 kommentarer:

Lisa sa...

smart me bingobrickorna! att man inte har tänkt på de :)

papermum sa...

Wow vad snyggt! Det kommer jag nog att CASE´a!!

KatarinaR sa...

Vilken bra idé med de upprullade pappersremsorna!