torsdag 16 december 2010

Kort för att kunna ge pengar....

har jag fått beställning på från makens farmor. Hon har 6 barnbarn (varav maken en då) och hon ger alltid bort pengar. Och nu ville hon har lite roliga kort att ge bort pengarna tillsammans med istället för bara ett kuvert. Så jag har hunnit göra två stycken.

Basen är en klarröd cardstock och så har jag tagit Bo Bunnys Noel papper. Här är det baksidan på Stripe med lite av framsidan. Sedan chipboard dekoration samt ett band. Jag har även använt Tim Holtz Elegant Flouriches som dekoration. Runt det gröna pappret har jag kört lite Distress Crackle Paint i vit färg plis lite stickles så att det glittrar.

God Jul har jag stansat ut med Vintage Market bokstäver från Tim Holtz på glitterskumpapper (vet inte hur jag ska beskriva det) som är privat Insidan har en enkel ficka med pappret Postcards som farmor kan sätta pengarna i. Ska dekorera mera men hann inte igår då dottern fick mardrömmar...

Det andra kortet har samma röda bas men jag har använt Dot pappret, både fram och baksida. Stämpeln är privat men övrig dekroration såsom chipboard, band och blad finns hos Scrap-perra (inte all i webben dock)
I insidan av kortet har jag försökt mig på att skapa en annan sorts ficka för att fästa pengarna i. Såg att Cornelia hade ställt en fråga i Svensk Scrapbookings forumet så jag följde länkarna hittade bra bilder. Så jag försökte mig på ett sådant. Då jag ville ha ett 15x15 cm kort så har jag skarvat i med mittenbiten (ni ser en kant där jag har limmat fast den. En enkel bit med mönstrat papper (Stripe) och stämpel (privat).
Och på baksidan hittar ni facket för pengarna och hur det ser ut. Jag har skurit upp för att kunna få plats med en 100 kr lapp, är det större så får hon vika dem ;) . Jag ska nog dekorera mer på insidan men som sagt, dottern hade mardrömmar så det fick bli lite snabb fotografering.

Nu har jag bara 4 kvar att göra, får se vad det blir för varianter....

2 kommentarer:

Cornelia sa...

Pengar är sagolikt trevliga julklappar. Särskilt i så här snygga förpackningar!

Maritha sa...

Snyggt! Jag gillar modellen på det andra kortet :D