onsdag 30 november 2011

Leka loss lite!

Denna årstid är inte den bästa för att fotografera av sina alster, så jag ber om ursäkt att min bild är lite oskarp...

Ibland har man en idé som bara måste ut, den ligger och gnager och gnager och måste ut innan man kan ta sig vidare till nästa projekt. Och eftersom det var dags för en sida för Scrap-Perras räkning, ja då fick min idé bli en dt-sida helt enkelt... Vad var idén då?! Jo, jag ville rita på vanligt bokpapper och sen klippa ut och måla mina figurer med akvarellfärger mm.... Sagt och gjort, rev ut några sidor ur en bok jag sparat (för den skulle annars kastas). Ritade moln, en sol och ett gäng vattendroppar. Jag klippte ut figurerna och tog sedan fram mina gamla (privata) akvarellpennor och började måla. För att förhöja effekten på kanterna på alla urklippta delar har jag målat med favoritfärgen Glimmer Glaze från Tattered Angels. Då blev det som en färgglad lackad kant på allt! Sen blev resten av sidan till bara sådär... Limmade fast alla delar, på med ett foto och så lite enkla dekorationer.


Här ser du hur glansigt och läckert ytan blir med Glimmer Glaze.


Får du också sådana här idéer som bara måste göras innan du kan gå vidare?!

Tack för att du kikade och skapa nu lugnt!
Helene - webmosterhelene

Materiallista:
Papper: Bazzill (cardstock)
Färg: Tattered Angels Glimmer Glaze "All that yazz" (turkos), Tattered Angels Glimmer Glaze "Mellow Yellow" (gul), Memories (svart mist)*
Dekorationer: Prima SIIC (bling), Cherry blossom (orange körsbärsblomma), vita minirosor
Övrigt: bokstäver*, bokpapper*
*privat

tisdag 29 november 2011

Magnolia Tag...

Idag blir det ett alster i en av mina favoritformer, nämligen Tags!
Jag älskar dessa. De är enkla och roliga att göra, samt att de passar till så mycket.


Den här gången har jag gått för att få en lite mer stillsam och sliten look, nästan lite mot Vintage.
Det får jag enkelt genom att riva kanterna lite samt färga in dem med Distress-färg. Jag har använt mig av favoriterna Walnut Stain och Vintage Photo.


Som bas har jag använt en färdig Tag. Sen har jag fäst en bit wellpapp och en bit Canvas Burlap (som Juteväv). Sedan slutligen en Doiley (tårtdekoration).


För att få en extra effekt så har jag stämplat lite 'slarvigt' runt motivet samt kanterna på Tagen med en brun Memento dyna.


Ni har väl inte missat alla fina Magnolia-stämplar i butiken?!

För att få den lite mer Vintage-lika looken även på motivet så har jag först stämplat det med en brun Memento dyna, istället för den svarta, som jag normalt använder. Det ger genast ett mer nedtonat intryck.
Sen har jag tänkt på att även färgerna jag använder när jag färglägger inte ska vara så 'starka'.

Här har jag färglagt med markers (alltså tuschpennor).


Glöm nu inte bort att packa alla pysselsakerna inför Scrap-Perras mysiga Julträff!
Jag kommer givetvis finnas där, full med julinspiration. Och jag kommer dessutom få chansen att visa lite färgläggningstips för dom som är intresserade...

Ses på lördag!

måndag 28 november 2011

Tändsticksask

Hallå allihop,

Då var det dags för mitt sista inlägg som Gäst-DT hos Scrap-Perra. Det har verkligen varit jätteroligt och jag tackar för den här tiden!!!

Här kommer veckans lilla pyssel.
Jag har altrat en tändsticksask, så rolig "Gå-Bort"-present nu till jul. Dekorerat med Maja Design Vintage Winter - Vi önskar er.


Jag har lekt med naturdekorationer, visst är de underbara?!
Dessa småsaker finns självklart hos Scrap-Perra. Jag har dekorerat det med 3D-snö och stickles Frosted lace. Bakom naturdekorationerna har jag lagt ett Crispy Nätband i brunt. LOVE IT! Självklart har jag även chalkat alla kanter med Distress - Vintage Photo.

Denna tändsticksask fick min kusin se - och sa att det var en blandning mellan pepparkakshus, timmerstuga och tändsticksask, lite rätt kanske hon har! Håll tillgodo;







Scrap-Perra har ju som sagt tidigare i bloggen, scrap-träff på lördag i Järfälla så där kommer även lilla jag att spendera lite scrap-tid. Längtar!!!
Så alla ni som ska dit! Vi ses snart!

Till alla er andra önskar jag er, om än lite tidigt kanske

God Jul & Gott Nytt år!!!

Tack för mig!!!



Måndag igen!

Då var det måndag igen och veckan drar igång. Denna vecka är det mycket fokus inför vår träff på Lördag!
Vi kommer att vara på Vattmyraskolan i Järfälla, och även om nu träffen är fullbokad så är ni välkomna förbi och kika in i butiken. En hel del nyheter har anlänt och vem vet, kanske är det bra julklappar?

Inför träffen så kommer jag att skapa en hel del. Ja för er som trodde att jag börjat scrappa så var det fel, men baka ska jag göra, bla mitt favvo-saffranslängd med vitchoklad och mandelmassa i!

De nyheter som anlänt är bla Pion Designs Till Far och Minnenas Atelje 6tum, tyvärr är det ett tekniskt fel i webshopen så vi kan inte lägga upp nya artiklar! Men det kommer!!!!!!!!
Vi har också utökat misterna med Chalkboard från TA.

Denna veckan är det också sista bloggdagen för våran gäst-DT Carina, vi tackar henne för dessa två månader! Vi kommer att ta uppehåll med gäst-DT under december, men vi kommer att ha en ny gäst i Januari och feburari!

Ha nu en underbar vecka och hoppas att skaparlusten infinner sig hos dig!
Snart är det december och vi alla håller och förbereder oss inför jul, även på Scrap-Perra. Så spana in oss framöver....

Perra

söndag 27 november 2011

Snow day!

Idag är det första advent och det är ingen snö i sikte här. Julmarknad är det i stan och regnet verkligen ÖSER ner.. Inte så mycket till julfeeling då, inte..  Men det är lite mysigt att värma på glöggen och scrappa bilderna från förra vintern. Här är ett på min stora dotter när hon sitter och pimplar på sportlovet hos farmor.

Snögubbspappret heter Frosty. Jag gillar att det är brunt i grunden. Det blå, warm mittens, som är fotomatta har de söta vantarna på andra sidan. Dessa klippte jag ut tre par av och fäste med 3Dkuddar. Till titeln har jag helt sonika använt papprets namn, Snow Day. "Snöbollen" som sitter där är en blomma från prima.

Det här bandet är lite läckert. Ett vitt förklistrat bomullsband på rulle som ger gott om utrymme för att skapa själv. Med stämplar, färg, text eller bara vitt.. Eller som här Två olika sorters glimmermists!

Jag önskar er en lugn första advent.

lördag 26 november 2011

Tiden går....

Det är inte klokt vad tiden går fort...
Mina "barn"  (ja, de är väl inga barn längre... ) är nu 22, 21 och 17 år.
Jag tycker inte alls att det var länge sedan de var små.
Men så är det ju, de blir vuxna.
Och jag är så stolt över dem alla tre eftersom de har vuxit upp och blivit tre fantastiska personer! :)



























Jag tyckte att de härliga pappren  och stickersen från Basic Grey - Picadilly passade perfekt till min layout.
Speciellt trädet, som får stå för växkraften! :)
Jag har även använt lite spets från Inkido och några blommor, och så mistade jag bakgrunden.
Även Kraft-cardstocken gick bra ihop med väx-temat på min layout.


fredag 25 november 2011

Julafton 2010

Det är snart första advent och för att få lite julstämning har jag scrappat julfoton från förra året.  En liten tjej på 16 månader finns här på bild.



Bakgrundspappret från Crates serie Peppermint som jag har använt är tyvärr slut, men från Crates serie Emmas shoppe finns ett papper som är nästan likadan - det heter Playhouse.

Bakom fotot har jag stansat ut tre tags med Tims Holtz Movers & Shapers - Tag & Bookplates. med pappren  Candy Cane,  Mint  och Snow Globe - alla från Crate Papers serie Peppermint. Alla kanterna är chalkade.  Lite tårtpapper och twine finns också bakom fotot. De två ramarna är chipboard i samma serie som pappren.  Ovanför journalingen har jag använt en liten  Stickers Phrases samt två Border stickers.

Tyvärr är thickersen Rockabye White slut i  i webshoppen, men det finns mång andra thickers att välja bland.
De röda blommorna kommer från Petaloo - Chantilly - Mixed Blooms


Ha en trevlig helg
/Christin  aka Umenorskan

torsdag 24 november 2011

Läcker bakgrund...

som jag har skapat med Pink Paislees Mistable. Förpackningen innehåller 6 olika mönster och du får 2 av varje. Ni har sett några på bloggen tidigare, dels av mig men även av några andra DT-tjejer.

Här utgick jag från fotot, valde ett mönstrat papper (Crate - Farmhouse- Sunday Dinner) och utifrån det så valde jag färger på Distress Stain. Längst ut ser ni Pine Needle, sen är det Old paper och det röda är Fired Brick. Jag gjorde det i cirkulära mönster och bara drog distress stainen runt över det som är "resist". Ha lite hushållspapper i närheten för att torka bort det överflödiga.

Dubbla fotomattor, den vita är påse så jag kan ha dold journaling och sedan det mönstrade pappret som jag har distressat med Ingvild Bolmes Distressing Tool (som är så populär så den är restnoterad hos vår återförsäljare, ska beställa hem fler så fort det går)
Maya Art bandet (som vi har i fler färger) heter Ivory och är infärgat med samma distress stain för att matcha LOn. Vit chipboard hjärta med picket fence crackle paint. Den röda swirlen är utstansad med Tim Holtz dies Elegant Flourishes på baksidan av det mönstrade pappret (det som är rosa) och inmålad med Fired Brick Distress stain.
Blommor från Petaloo och Prima. Fjärilen är från Prima och målad med Glimmer Glam Big Apple.
Tagen är målad först med Pine Needle och sedan med Picket Fence Distress stain. Det röda bandet är även det från Maya Art, kommer inom kort upp i webshopen.
Röda My Little Shoeboe- Alpha stickers och årtalet är skrivet med Dymon.
Visst är det coolt att kunna göra mönstret i just de färger du vill!!?? Så kul!Länk

onsdag 23 november 2011

Clear gesso och läckra Glitz

Idag är det dags för mig att visa ytterligare en härlig "kladdprodukt". Den som sett mina alster förr har sett att jag gärna använder gesso, som är en primer (grund för t.ex canvasdukar mm, som gör att färger mm inte sugs upp av bakgrundsmaterialet och som går att göra härliga strukturer på bakgrunden med). Ett helt fantastiskt medium! Jag har tidigare i november koncentrerat mig på svart gesso här i bloggen, men idag tänkte jag visa en sida med genomskinlig gesso. Jag har ännu inte testat på färgad cardstock, på denna är bakgrunden vit och gesson gör att bakgrundspappret syns igenom färgen jag lagt ovanpå...

Strukturen blir sträv och läcker. Jag har gnuggat distress ink ovanpå och som du ser fäster inte färgen helt i gesson. Skillnaden mellan vit gesso och clear är dock, som jag märkt, att lite lite färg fäster i den sträva ytan. Hur läckert som helst!


Här ser man den sträva ytan. Me like!


Lager på lager med kakservett, journalingruta, papper, band och bokstäver....


Så, i framtiden måste jag testa på mönstrat papper eller färgad cardstock. Att leka är ju ett måste när man använder färger!

Skapa lugnt!
Helene - webmosterhelene

Material jag använt:
Papper: Bazzill (cardstock), Glitz "Dance in Sunshine - Birds" (fåglar), Glitz "Dance in Sunshine - Raindrops" (droppar)
Bokstäver: American Crafts*
Färg: Liquitex (clear gesso), Distress ink by Rangers (Tumbled glass, Broken China), Tattered Angels Glimmer Glaze (All that Yazz), Memories (svart mist)*, October Afternoon (vit mist)*
Dekorationer: Glitz "Dance in Sunshine - Cardstock Sticker Journaling" (siffersticker), Pink Paislee "Mistables - Journaltags" (journalingruta), Prima SIIC (bling), Prima (blommor)**, band, kakservett*

*privat
**tyvärr slut

tisdag 22 november 2011

Stjärnkort...

Idag tänkte jag visa ett stjärnkort med Magnolias A little gift Tilda från Sweet Christmas Dreams.


Jag hat använt ett Kraft Cardstock som bas och har sedan skurit till matchande bitar från Maja Designs Vintage Winter - Skicka en hälsning & Snön Glittrar.


Så här ser kortet ut när det är öppnat, med min personliga hälsning i mitten..

Jag har distressat alla kanter med Walnut Stain.


Motivet är stämplat och färglagt direkt på samma Kraft Cardstock som kortbasen är gjord av.

Jag har dekorerat med Cheery Blooms, rosor och Cheese Cloth.
Ett blått band håller sedan ihop kort-konstruktionen.


Avslutningsvis en liten närbild på det öppna kortet.

Hojta gärna till här bland kommentarerna om / när ni gör ett eget stjärnkort, så kommer jag förbi ock kollar!

måndag 21 november 2011

Presentpåse till Jul!

Hallå där ute alla scrap-galningar! ;)

Den här veckan tänkte jag visa en liten presentpåse som jag pysslat ihop...
Jag har använt mig av en helt vanlig vit påse med 4-kants botten. Klätt den (fram och baksida) med; Maja Design - Vintage Winter - Luften är krispig. Jag har kantat den med vanlig Vit Paint-Dabber från Adriondack.


Magnoliastämpeln har jag stansat ut med Spellbinders och fäst på en bit blått cardstock. Jag gjorde likadant med textstämpeln samt den lilla dekorationsbiten. Ramar håller alltid ihop det :)



Sen ni som känner mig nu, vet att jag inte kan låta bli blommor på mina alster. Däremot ville jag denna gång att det skulle vara lite vintrigt, så jag gick loss med lite Stickles - Frosted lace, ovärderlig!!! Det är jättesvårt att få den att fastna på bild bara :)





Just ja, ni skulle få se en baksida oxå ;)




Ha en fortsatt trevlig måndag, så ses vi nästa vecka igen!!
XOXO

Måndags info!!

Hejsan ute i Scrap-världen!

Då var det återigen en ny vecka med nya möjligheter!
Här är det högtryck inför julen, och alla nyheter inför våren börjar redan leta sig fram hos olika tillverkare!


Själv har jag lite svårt att hänga med i svängarna - vi har börjar planera vilka städer vi ska besöka i vår, men har då lite svårt att förstå att hösten är slut och att året 2012 närmar sig!!
Har du förslag på någon mässa ute i landet som vi borde var med på så maila mig på perra@scrap-perra.se.

Vi kommer att få en leverans nu i veckan med påfyllning men också lite nyheter!
Vi fokuserar just nu på att få upp alla saker i webshopen, hösten var lite intensiv och det har gjort att vi inte fått upp allting! Tex har vi äntligen fått upp embossing powder och massor av Tim Holtz dekorationer.

Vi håller också på att förbereda vår egen träff den 3/12. Vi blir runt 50 personer på träffen och sitter och klurar på en förutmaning - så ha koll på mailen. Och ni som inte har meddelat någon mail, gör det snarast.


Ha nu en underbar vecka!!
Perra

söndag 20 november 2011

You are my sunshine...

Jag har fått hem nya härliga serien Times & Seasons från Echo Park Paper. Den har inte kommit upp i  shoppen än, men den finns där. Jag älskar dessa papper i dova färger!

 Titeln är en stickers från kitet och en känd låtrad som framförts av måånga..  (Doris day, Johnny Cash, Bob Dylan, Bing Crosby mlf.) Där sitter också en liten vellumfjäril från Jenni Bowlin. 

Jag brukar inte använda sådär jättemycket blommor, men dessa passade bra i både färger och till bilden, så det blev ett gäng. Jag fyllde ut med (ros)blad så det inte skulle bli så glest. 

Jag har även använt två olika spindelnätsband, ett grönt och ett svart. Journalingrutan kommer från samma kit som papprerna. Jag har använt lite blingstenar i svart och vitt och en fågel från Prima


Jag hoppas ni har en härlig söndag! 

lördag 19 november 2011

Giants Causeway

En av de vackraste platserna i världen måste vara Giants Causeway på Nordirlands kust.
Jag bara njöt av varje stund vi var där...
Jag satt precis som på fotot och bara försökte ta in allt det vackra.
Till min layout har jag använt mig av papper, stickers och alfabet från Basic Grey - Little Black Dress, blommor och löv från Prima Marketing, spets, pearls från Reprint, Glimmermist och distressdynor Walnut Stain och Vintage photo.


fredag 18 november 2011

Head over heals

Nu har härliga nya papper från Lily Bee design kommit (kommer nog snart upp i webshoppen också.)

Har fotat dottern i badkaret, och som tur var tittade hon EN gång i kameran..   Alla papper på layouten kommer altså från Lily Bee Designs serie Head over heals.  Flera av pappren kommer från 6x6 Tiny Tablet, men det chevronmönstrade (Dreamy) och det svarta (Smitten) samt bakgrundspappret (Crus) är 12x12 papper.

Det syns kanske inte helt tydligt, men jag har under fotona använt Gesso tillsammans med en Prima - Masks - Fence 2. Jag har använt ett gammalt kort (nyckelkort från ett hotell) och fyllt hålen i masken.  Ovanpå allt jag har mistat med  Viva Pink glimmer mist från Tattered Angels. Mist fastnar inte så lett på gesso, så när jag hade mistat torkade jag av det jag hade gesso på för att få bort mycket av rosa färgen så tegelstenen skulle stå fram lite.


Har också mistat lite med Smooch Spritz - Gold Glow. Skillnaden på Smooch Spritz och glimmer mist från Tattered Angels är att Smoochen har mycket mera pigment i sig och färgen blir starkare.  Blommorna kommer från Prima. Den röda är Prima - Bristo Blooms - Ruby och den gråa Prima - Bristo Blooms - Starry Night.


Har mistat lite mera också. Blomman till höger är i canvas och den har fått en omgang Black Cherry mist och lite blåa mister. Också här har jag torkat av lite så det vita på canvasen kommer fram.  Har också dekorerad lite med Glitzers stickers från Glitz (svart och rosa) under foton. Ett die cut hjärta  från Kort och godt sticker fram lite till höger och en liten bit  rosband från Reprint finns också med.Rubriken är gjort med svart Mini Market  stickers från October Afternoon.





Ha en trevlig helg
/Christin aka Umenorskan

torsdag 17 november 2011

Julkalender



Av Maja Designs julpapper från serien "Vintage Vinter" har jag gjort en julkalender till mina barn. Inspirationen till kalenderns hittade jag i Magnolia Ink. Tre små söta Magnolia stämplar pryder kalenderns mitt.

Tilda du är en riktig isprinsessa.




Fina Tilda lyser upp adventsmörkret.
Inom kort kommer det underbart Cheesecloth till butiken. :)




Tilda vad gömmer du i ditt paket?




Hör ni hur det knarrar under skorna när Tilda promenerar bland granruskor...




24 små tändsticksaskar tänkta att lägga en liten hälsning i, en för varje dag fram till julafton.

Varma Novemberkramar Marie

onsdag 16 november 2011

A miracle of Love

Även om man älskar att leka med färger, mister och gesso så lockar det romantiska ibland. Och jag älskar att göra saker på mitt sätt, så idag får ni se en lite romantiskt sida med lite gesso, lite distress ink och lite mist på :-)

Här har jag börjat med att klippa ut lite doilies från ett papper, sen limmade jag på dom på bakgrundspappret. Inkade kanterna med rosa distress ink. Tog fram en tegelstensmask och den svarta underbara gesson, och målade dit en härlig vägg på bakgrunden. Det runda pappersarket är typ kaffefilter, som kommer ur en förpackning med olika varianter. Denna mistade jag med två olika mister (rosa och orange) för att få ungefär samma ton som på blommorna. Även det vita rosbandet och några vita blommor fick sig en omgång med distress stains såklart!


Medan färgen torkade så klippte jag ut de ljuvliga blommorna från ett annat pappersark.

När allt torkat monterade jag dit det hela, knöt ett svart läckert band under fotot.

Ja, klet och kladd klarar helt klart av att möta romantiken också, eller hur?

Skapa nu lugnt!
Helene - webmosterhelene

Materiallista:
Papper: Crate "Farmhouse - Homemade" (bakgrundspappret), Authentique "Uncommon - Original" (doilies), Authentique "Uncommon - Unique" (rosor), Fancy Pants "Filter Paper" (filterpapper)
Bokstäver: American Crafts (vita)*, Prima (mini)
Färg: Studio (gesso), Tattered Angels "Granite" (gråsvart mist), Tattered Angels "Pink Taffy" (rosa mist, den oranga är privat), Rangers Distress Stain "Spun sugar", Rangers Distress Ink "Spun sugar"
Dekorationer: Petaloo "Color me crazy" (blommor), Authentique (diecuts ord), Bo Bunny "Crazy love" (bling), Reprint (rosband), svart band

tisdag 15 november 2011

Bästa vänner...

Idag tänkte jag visa ett kort med en av de über söta SWALK-stämplarna.
Ni har väl inte missat dessa små sötnosar?!


De är inte bara söta utan framförallt enkla, och roliga, att färglägga.


Jag har kombinerat dem med de nya färglada vinterpappren ifrån Pink Paislees Snow Day - Warm Mittens & Fireside.

Närbild på dekorationerna.

Jag har använt Cherry Bloom i mitten på en av Reprints blåa hydragena blommor.
Och sedan några små rosor och lite band.


En närbild på motivet.

I varje litet stämpelset finns det både matchande text och tillbehör.

[Ha en toppen tisdag och pyssla lugnt]