onsdag 9 november 2011

Svart gesso + vit distress stain = så läckert!

Jag måste säga, jag är nog kär i svart gesso! Och i vit distress stain! Det är verkligen så läckert! Den svarta gesson blir nästan som svarta tavlan, titta på min sida.... Jag valde att inte använda något mönsterpapper alls utan har målat lite slarvigt med svart gesso på en vit cardstock.


När gesson torkat så tog jag en tegelstensstämpel och den vita distress stainsen. Det bästa med stains är att man kan använda den på så många olika sätt, bland annat att stämpla med. Och eftersom den vita stainsen fäster perfekt på svart underlag så blev det ett lätt val att stämpla på den svarta gesson. Sen stänkte jag med turkos glimmer glaze, som även den syns på svart underlag eftersom när den torkat ser ut ungefär som nagellack. Så coolt!


Lite blommor och mistade band (det stora veckbandet mistades med turkos glimmermist, det vita rosbandet färgades in med orange distress stain).


Istället för mönsterpapper så valde jag att färga in en av journalingrutorna med orange distress ink och låta den få stå för mönster.


Hoppas du blir inspirerad och vill skapa med lite roliga färgprodukter. Visa mig gärna om du gjort nåt!
/Helene -webmosterhelene

Materiallista:
Papper: Bazzill (cardstock)
Dekorationer: Prima (vit blomma)**, oranga rosor, turkos körsbärsblomma, Pink Paislee "Mistables" (veckband), rosband, Prima SIIC (halvpärlor), Pink Paislee "Mistables" (journalingruta)
Stämpel: Prima**
Färg: Rangers Distress Stain (Picked fence, Wild honey), Rangers Distress Ink (Wild honey), Tattered Angels "Glimmer glaze - All that Yazz", Tattered Angels Glimmer mist*, Studio (svart gesso)***
Bokstäver, vit penna*
*privat
**tyvärr slut för tillfället
***tyvärr slut för tillfället, påfyllning på gång dock

6 kommentarer:

Scraphorse - Åsa sa...

Den är sååå läcker!! :0)

Maja sa...

Ja verkligen urläcker!

Anonym sa...

Såå otroligt snygg!Gillar färgerna! Blir också sugen på att kladda och nu blev jag ju sugen på svart gesso! Tack för all inspiration och alla tips!
Carina Å

webmosterhelene sa...

Tack för rara kommentarer!! Jag är glad att ni blir inspirerade, för det är verkligen roligt att leka loss med färg och annat!!

Stina / Sagolikt Pyssel sa...

Supersnyggt och inspirerande!! :-D

Mette sa...

Supersnyggt! :)