måndag 31 oktober 2011

Höstlov!

Hoppas att ni hinner med att ha lite ledigt nu under novemberlovet!
Jag blandar lite med att jobba och busa med barnen!
Idag första dagen på lovet fick mina ungar hjälpa mig att packa upp två leveranser!
Så under denna vecka kommer det att dyka upp nya artiklar i webshopen, tex Alcohol inks, väskor från Tim Holtz, Snowday en serie från Pink Paislee! Vi har också fått Julserien från Maja Design Vintage Winter. Men även Basic Greys Piccadilly och Little Black dress och likaså nytt märke för oss October Afternoons Sidewalk. Och ännu mera....

På tal om nyheter så kommer det under veckan att dyka upp lite nya "ansikten" i bloggen nu har vi utökat till sju stycken DT-tjejer .

I helgen hoppas jag att jag får träffa några av er på Scrapmässan i Uppsala, Vaksala skolan!
Ha en kusligt bra vecka!!

söndag 30 oktober 2011

Mitt i Prick!

Varje år har svärmors syskon- med familjer- en sommarfest. Vi äter mat ihop och det är alltid lite lekar som kasta bollar, minigolf och prickskytte med luftpistol. Allt under ordnade former förstås..  Bianca tycker det är SÅ svårt med pistolen, för den är så tung. Hon får skjuta oladdat.. ;)
En enkel layout med bara två papper från den härliga Indie Bloom serien från BasicGrey. Det prickiga heter Street Market och det andra Flamenco. Det har jag klippt ut blommorna ifrån. Lite pillgöra, men det passade så bra in här tycker jag. Fotomattan har jag rivit kanterma med en EdgeScraper. En liten manick med inbyggt rakblad som frasar kanten, lite beroende på hur du vinklar den mot kanten på pappret. Titeln har jag skrivit med thickers. Det finns massor av varianter och just denna heter Gift Box
Jag har smetat på lite stickles på den främre blomman. Det finns i butiken, även om det inte kommit upp i webshoppen..  

lördag 29 oktober 2011

Angels are watching over you...

Denna gång har jag skapat en LO med Reprints nya Angels Collection - Angels Joy samt Watching over you. Papprena är dubbelsidiga och man får verkligen beslutsångest när man sätter igång och skapar!

Min underbara brorson fick pryda denna LO, ett fotografi som är redigerat i Photoshop, då endast hans blå iris är i färg och resterande i svartvitt. Kan man leva utan Photoshop??


De stora Embossade vingarna, har jag grundat med Adirondack Paint Dabber - Snow Cap, och sedan smetat Gesso för att få lite struktur... När jag kommit så långt var jag fortfarande inte helt nöjd... Då fann jag min Glimmer Glam - Chandelier, som har en kanonbra pärlemoeffekt, det gjorde pricket över i.


Sedan har jag gått lös totalt över LO´n med blommor i alla de former. Cherry Blooms i flertalet färger, Prima - Bristo Blooms - Starry Night, Prima Flower Melody White (blomma med kristall) samt fjärlien från samma, YouDou-blommor, samt lite olika rosor. Här kommer en kavalkad på dessa blomsterarr :)




Texten "Angels are watching you" är urklippt från pappret Watching over you, monterat på svart cardstock så att det kommer fram ordentligt. Detsamma är gjort med fotografiet!

Änglavingarna hade jag massor med ideer om men just denna fick pryda en LO. Måste inhandla några till så att jag får ner bild-idéerna ifrån mitt huvud. Kanske kommer upp här i bloggen vid ett senare tillfälle.

Hoppas att ni fått lite trevlig lördagskvälls-inspiration...

Önskar er en fortsatt trevlig lördag, så ses vi nästa vecka igen!

Kram Carina

fredag 28 oktober 2011

Mist på Glitz

Nu är det verkligen höst och det känns som man gärna vill scrappa i lite mörkare färger så i dag visar jag en layout med papper från Glitz design.



Bakgrundspappret heter Motifoch kommer från Glitz serien Vintage Blue. Jag har mistat pappret med Tattered Angels mist och har använt en Mistables mask från Pink Paislee. Mistat lite mer i mitten och lite mera på sidorna för att få en mjuk övergång.  Pappret Damask från Glitz serien Dance in Sunshine har jag klippt som en banner och ritat med en svart Zig-penna for att få lite kontrast.  En liten doily/tårtpapperhar fått bli fotomatta under mitt Sepiafärgade foto. Med den här typen av mörka papper känns det bra med Sepiatoner på fotot.

På mitten av layouten har jeg knytt i hop lite Sew Easy Twine. Jag gjorde hål i bakgrundpappret och fäste dubbeltråd under med dubbelhäftande tejp.

Chipboarden som jag har lite journaling på samt fjärilen kommer från Chipboard från Crate Papers serie Random. De vita och blåa blommorna kommer från Petaloo: Chantilly - Velvet Hydrangeas - Blue och Chantilly - Mixed Blooms - Blue/green medan den bruna blomman kommer från Prima - Bristo Blooms - Woodstock.  Uppe till höger har jag mistat en liten bit canvas från Prima - Resistant Canvas-North Country. Den finns i flera roliga varianter.  Jag blev helt kär i träbokstäverna från Pink Paislee - Wood Shop- Wood Chip

Med lite närbilder önskar jag er en trevlig helg, själv ligger jag i dag i sängen med feber och hostar.....

/Christin - aka Umenorskan

torsdag 27 oktober 2011

Grattis kort...

till min svärmor som har fyllt år och fick hastigt göra ett grattiskort (det var inte tänkt att maken skulle träffa henne på själva födelsedagen men det blev bestämt i sista stund). Nåja, jag har lekt lite med Glitz härliga papper från Dance in Sunshine, Floral och Damask. Jag tog de mönstrade papprerna i härliga murriga gula färger men blandade även med de turkosa som är så härliga.

Det stämplade motivet har jag maskat ihop två olika motiv (som är privata) och är målat med distess ink pad. Bakom en doilies som "fotomatta" och ett gäng dekorationer. Hörnstansen med hjärtan är från Martha Stewart som vi har börjat sälja, ska få upp dem i shoppen inom kort. Grattis är skrivet med Glitz bokstäver, Ivory Block. Alla kanter är ruffade med en edge scrapper och sedan distressade med Old Paper.

Djupdykning i dekorationer är blandat med blad från Petaloo, Cherry blooms (som precis har kommit upp i webshoppen) samt rosor (som ännu inte har blivit upplagda, måste fota alla först). Jag har haft på lite Glimmer glaze på alla blommor, syns nog mest på den ljusgröna cherry blooms. Pyntestråna kommer från Kort & Godt som vi säljer i mindre förpackningar. Det bruna bandet är från Prima.
Insidan är enkelt dekorerad, först härliga mönstrade papper och sedan med en spellbinders så har jag stansat ut två ovaler varav en har ett stämpelmotiv och den andra har jag skrivit grattishälsningen (fotat innan det..)
Och då det var såååå fina papper kunde jag inte låta bli att dekorera även baksidan.
Kan säga att jag själv är sjukt nöjd med kortet att jag nästan inte ville lämna i från mig det... men hade ju inte tid att göra ett annat kort till svärmor.

Ledsen för sen bloggning men glömde bort att förbereda igår och idag har jag varit i Finland hela dagen...

onsdag 26 oktober 2011

Tillskotten i DesignTeamet

Jag tackar för alla ansökningar som kommit in, det har varit svårt att välja vilka som ska ingå i Scrap-Perra DesignTeam!
De tre nya som kommer att ingå är: Mette Kallander, Åsa Danielsson (aka Scraphorse) och Helene Larsson (aka webmosterhelene). De kommer snart att presentera sig lite mer!!!
Varmt välkomna till Scrap-Perra!!!

måndag 24 oktober 2011

Måndag =Perra har ordet!

Förra veckan blev jag sängliggandes med lunginflammation, inget jag kan rekommendera er!!
Nu börjar jag vara på benen igen och då händer det galet mycket!!!

Vi är i slutfasen med vilka som ska få ingå i mitt Design Team, det har varit sjuk många som sökt och en riktigt svår process att välja ut, men nu är det nästan klart!!!!

Magnolia har hittat till oss eller om det var vi som hittade dem, hur som helst nu ligger de upp i webshopen och bara väntar på att få flytta hem till Dig!!!

Den 3/12 kör vi en pysseldag på Vattmyraskolan här i Järfälla och nu är den fullbokad, vi börjar med kölista! Ni som har anmält er, betala så snart som möjligt för att garantera er plats. Några av er har vi inte emailadress, skicka ett mail så kan ni få mer info inför träffen.

Det var allt för denna måndag!! Vi hörs om en vecka!!!!

söndag 23 oktober 2011

ett STORT grattis!

Häromveckan fyllde en vän 40 år och jag hade ett helt perfekt foto på henne.. Det är taget i somras och hon gör en mindre smickrande grimas.. Såna kort är kul att använda, speciellt i såna här syften.. Kortet är STORT. Jag vek helt sonika ett helt cardstock på mitten, så var det klart! Lite mönsterpapper för dekoration, jag har använt mig av två papper ur den härliga IndieBloom serien från Basic Grey. Det svarta, prickiga heter Street market och det rosa som jag använt som fotomatta heter Flamenco.

Jag lindade lite svartvit tråd över fotot och eftersom det inte hos alla är så populärt att fylla förtio så skrev jag istället: "Visst var det 29"...  Jag gjorde ett eget kuvert till detta kortet, men eftersom det passar på ena hållet i ett stort standadkuvert C4, så utgick jag från ett sånt..  Jag markerade lite hur högt det behövde vara. 

Jag klippte sidorna så långt det behövdes och klippte sedan av överdelen rakt av. Jag använde den gamla fliken till att rita en ny. Denna går ju sedan att klippa av med en mönstersax, eller så, för att få lite mer effekt.. 

Ha en härlig söndag! 

lördag 22 oktober 2011

Authentique - JUL

Sakta men säkert går dagarna framåt, och vi närmar oss JUL. Finns det roligare helgdagar än just julen?! Vi scrappare frossar i julkort och juldekorationer, som många börjar med redan till påsken... Hur var det den gamla låten gick... Julen varar än till påska... Men som sagt, då börjar vi smått galna scrappare inför nästa jul! Så ja, några få månader om året kanske jul-inspirationen inte riktigt finns där...

Jag tänkte ju då, som ni säkerligen förstått, inspirera med ett Julkort á la Authentique...

Authentique Curiosity samt Awe, blev mönsterarken för mitt kort, jag har använt både fram och baksida på båda papperna. En vanlig enkel vit cardstock som bas. På samtliga ark och dekorationer är kanterna infärgade med Distress Ink Pad - Frayed Burlap, en kanonfärg som liksom ändrar utseende lite utefter vilka övriga färger man använder runt omkring men egentligen är den grå-brun i tonen.



Jättefina dekorationsark AP Wonder Quates diecut, finns självfallet även till denna serie. Vilka även de går att använda både fram och baksida på för att kunna matcha bäst, det har jag gjort med "frimärkena". Jag kunde ju även inte låta bli att sätta en liten söt matchande rosett på en urklippt bit av pappret.



Framsidan har jag byggt upp med 3D tejp - det ger en fyllig effekt. Även detta kort har en lite bredare rygg som gör att man kan dekorera lite extra på insidan.



Insidan har jag byggt upp enligt samma grundskiss som framsidan. Stansat med samma stans för att sätta på båda sidorna och sedan dekorerat var för sig. Jag gillar när grunderna är detsamma genom hela kortet.


Jag hittade lite stämplar i mina gömmor där hemma samt lite fler dekorationer från Diecut-arket. Rosetterna fick följa med även här för att genomsyra kortet.

En lite finurlig sak jag lärt mig någonstans är att grön Stickles, i detta fall Peeled Paint, ger verkligen en barr-effekt om man lägger ganska mycket... Detta kräver tyvärr lite tålamod att vänta in, OM man nu inte har en embossingfön som snabbar upp torktiden lite. Detta använde jag på Magnolia Tildas barrkvist på framsidan av kortet, samt här inne i kortet på stämpeln.


På hjärtat har jag använt Glimmer Glam - "Big Apple", verkligen en röd kanonfärg att använda, framför allt nu till jul!

Här nedan ser ni även lite närmare de fina texterna på Diecut arket.



Vi scrappare är ju galna i restbitar och det blir det ju alltid en hel hög av när man väl scrappar... Så den lilla fyrkanten som blev över efter att jag tagit "frimärket" som jag satte på framsidan, blev en jättehärlig inramning av "Handgjort av"-texten på baksidan av mitt kort. Man ska ju använda ALLT... :)




Det finns fler med härliga papper i just den här serien av Authentique - Wonder, kanske alla 6 papper är ett paket för just dig, men tänk på att baksidorna är lika underbara som framsidorna, då får ni göra som jag oftast gör... Köpa dubbla uppsättningar, då får man inte lika stor beslutsångest när man väl sitter ner och skapar!

Det här var allt för denna gången... Hoppas att det ger er alla lite julkänsla och inspiration för att skapa era underbara julkort!

Kramar
Carina

fredag 21 oktober 2011

Rosa höst

Höstfärgerna syns kanske inte på foton, men jag vet att det är höstbilder. Jag fortsätter på trenden från förra fredag med en rosa layout.  Jag har använt papper från två olika Glitz serier Beautiful Dreamer och  Love Game. 

Det rosa prickiga pappret heter Polka och är från Love Game serien med et rosa papren med lite swirls på heter Damask och är från Beautiful Dreamer serien. Jag har använt  gesso för att tona ner pappret lite och för ovanligheten skull har jag letat fram min symaskin i dag och sydd lite rosa ränder.  .  Bakom fotot har jag placerat den minsta typen av tårtpapper/doilies  som finns i butiken (10 cm). 

Det svarta hjärtat frå Inkido har jag först målat med gesso, sedan målat med gesso och sedan med  Black Soot crackle paint. Tyckte det blev lite för vitt så jag mistade det svarta hjärtat med lite Viva Pink och Sugar Plum Fairy mist. Jag har också mistat på det numera rosa bandet från Pink Paislee.  Lite olika rosa toner.  Har också kastat lite av samma rosa mist samt lite Black magic.

Uppe till höger har jag använt flera Bristo Blooms - Ruby blommor från Prima, sytt lite och Glitz-Beautiful Dreamer-Glitzers stickers. Rubriken Oktober 2010 är från Bautiful Dreamer också.

Lite närbilder




Material

Glitz-Beautiful Dreamer-Glitzers

http://www.scrap-perra.se/shop/15338/art38/h7423/9857423-origpic-defb50.jpg http://www.scrap-perra.se/shop/15338/art38/h7526/8117526-origpic-23a47c.jpg
 Glitz-Beautiful Dreamer-Glitzers Glitz- Beautiful Dreamer - Damask Glitz-Love Game-Polka
http://www.scrap-perra.se/shop/thumbnails/shop/15338/art38/h2121/9772121-origpic-22699b.jpg_0_3.33333_100_93.3333_193_180_85.jpg http://www.scrap-perra.se/shop/thumbnails/shop/15338/art38/h7893/9477893-origpic-77421d.jpg_0_8.70207_100_82.5959_193_180_85.jpg http://www.scrap-perra.se/shop/15338/art38/h2631/6952631-origpic-d0951a.jpg
Prima - Bristo Blooms - Ruby Kaiserkraft - Wood Flourishes - Lilac Leaves Distress Crackle Paint - Black Soot
http://www.scrap-perra.se/shop/thumbnails/shop/15338/art38/h3229/9773229-origpic-34ff08.jpg_0_21.4052_100_57.1895_193_180_85.jpg http://www.scrap-perra.se/shop/thumbnails/shop/15338/art38/h0472/7350472-origpic-9e636b.jpg_0_3.33333_100_93.3333_193_180_85.jpg http://www.scrap-perra.se/shop/15338/grp0/grp-gridimage-58bcfb.jpg
Pink Paislee - (MIST) A BLES - Fabric Ribbon Prima - Millinery - Berries Doilies/Tårtdekorationer
http://www.scrap-perra.se/shop/thumbnails/shop/15338/art38/h8664/9088664-origpic-1af502.jpg_16.4643_0_67.0714_100_193_180_85.jpg http://www.scrap-perra.se/shop/thumbnails/shop/15338/art38/h8529/8268529-origpic-43acfe.jpg_11.8755_0_76.2489_100_193_180_85.jpg http://www.scrap-perra.se/shop/thumbnails/shop/15338/art38/h8414/8658414-origpic-e55608.jpg_0_0_100_100_300_209_85.jpg
Tattered Angels-Glimmer Mist- Sugar Plum Fairy Tattered Angels-Glimmer Mist- Viva Pink 2oz Tattered Angels-Glimmer Mist-Color kit- Heidi Swapp color kit (Black magic)
http://www.scrap-perra.se/shop/thumbnails/shop/15338/art38/h3640/3423640-origpic-2be60d.jpg_0_34.213649295775_100_31.69014084507_175_180_85.jpg http://www.scrap-perra.se/shop/thumbnails/shop/15338/art38/h7213/10057213-origpic-746450.jpg_0_3.33333_100_93.3333_193_180_85.jpg
Zig-Journal & Title Pure Black Ranger - Studio - Gesso Vit

torsdag 20 oktober 2011

Läskigt bubbel till Halloween ;o)



Jag älskar bubbel i alla former så även denna underbara bubbelask. Asken är grundnålad med svart färg innan jag klädde den med de fantastiska papper från Graphic 45 "The Magic of Oz".




Stora läskiga spindel...täckt med Stickles.




Atttjoo! Kandelabern är täckt av spindelnät...
Spindelnätet är gjort av smältlim, den limpistol jag använt ingår i vår Rosa Bandet kampanj.Två fina hattnålar och trädekorationer hittade sin givna plats.





Insidan av asken är stämplad och embossad.
Det var svårt att fota själva "bubblan" men jag har fyllt den med blommor, grenar dessa är infärgade med Distress Stain för önskad nyans/utseende. en läskig biljett, halvpärlor och en stämpel från TH som jag stämplat på krympplast och krympt med embossingfönen.




Tittut underlocket fina fågelskrämma...!

Är det något du inte hittar i vår webshop tveka inte att fråga efter det. Vi gör vårt bästa med att hålla shopen uppdaterad. :o)

kram Marie

tisdag 18 oktober 2011

Läskig rulle! ;)



Att altra är något av det roligaste jag vet så när det, från Per, damp ner en jätte stor trådrulle i min brevlåda var saken biff. :)

Papperet jag använt kommer från Tim Holtz - Paper Stack - Kraft Resist Halloween Haunts så även det utklippta benranglet. Papperet och skelettet är infärgat med Distress Stain. har ni inte provat Stains än är det dax nu! Det är bara SÅ jätte superduper skojigt.

Tejpen som kommer från Prima har jag stämplat på med StazOn. Den roliga stämpeln kommer från Tim Holtz.

Fladdermusen är utstansad i svart cardstock och och sedan embossad med clear embossingpulver. Det underlättar att använda en Embossingfön när du embossar. Fönen kan du med fördel även använda till att skynda på torkningen av dina Distress Stains andra färger och vid krympning av krympplast.

Dekorationerna jag använt kommer från Tim Holtz. Är det något du inte hittar i webshopen så tveka inte att fråga efter det. Vi hjälper gärna till.

Så till sist vill jag påminna om vår ROSA BANDET-kampanj passa på att unna dig eller en vän fina rosa produkter i hög kvalité samtidigt som du bidrar till att öka kunskapen om bröstcanser.

Jag hoppas att åretsjulklapp blir ROSA!

Kramar Marie

måndag 17 oktober 2011

Kort info idag...

då Perra är dunderförkyld så han orkar inte blogga... det var tufft att träffa alla tjejer i helgen!!

Men han tackar för alla besök i butiken under träffens gång.

Som vanligt så fyller vi på med nytt och beställer påfyllning av sånt som är slut eller på väg att ta slut.

Men denna vecka och nästa vecka vill vi ha ett litet erbjudande avseende att det närmar sig Halloween. Så när du köper 5 mönstrade papper som finns under kategorin Halloween i webshoppen så får du 1 extra gratis från oss!!

Så passa på att köpa till dina Halloween kort, Halloween dekorationer och utsmyckning etc.

Vi återkommer med mer info sen när Perra är frisk igen!!

söndag 16 oktober 2011

Ett kort och en namnskylt.

Ett kort till en mycket trevlig kille som kommer att arbeta mycket tillsamans med min make. Han flyttade hit med sin familj för att börja här, så han är helt ny. Klart att han ska ha ett varmt välkomnande..  Kortet har jag gjort med olika papperserier från CosmoCricket. Det randiga heter Deck Chairs och det rutiga Repeat. Det är från de olika serierna Salt Air och Upcycle. Det tredje randiga pappret är slut i shoppen men kommer från serien Social Club. En rejäl blandning med andra ord. :)  En liten remsa vit wellpapp som jag sprayat med smooch spritz - splash. Jag botaniserade i min blomlåda och det finns både rosor och rosknoppar i butiken, även om de inte kommit upp i webshoppen än. Namnet har jag skrivit med CosmoCrickets Tiny Alpha. (finns i flera färger.) 

Jag använde samma pappersserier till att göra min namnskylt till träffen i Karlstad i början av oktober. Temat var "rund" och jag passade på att använda min STORA kapsyl från Maya road. Den har jag klätt botten med andra sidan av Repeat. Samma bokstäver som på kortet innan och rosor som hänger lite över kanten. En ritad söm kring hela papperscirkeln är en liten enkel dekoration som gör stor skillnad, liksom de streck som jag ritat på bokstavsstickersarna. 
Jag önskar er en bra dag!