måndag 9 juni 2014

Project Life v11 med Aqua....

Måndag igen och det är siste veckan före vår första semestervecka. På fredag har sonen skolavslutning och sedan åker vi till Västerås och firar sommarlov. Nästa vecka så är vi i Falun med husvagnen. Sonen är på innebandyläger och vi åker dit för att vara support till honom. Det medför att torsdag den 12 är sista dagen då vi garanterat kan säga att vi poster innan midsommar. Därefter plockar vi upp bollen igen efter midsommar och redo för förhoppningsvis nya leveranser och även plocka ordrar.

Det börjar komma in bidrag på Sommartävlingarna - hoppas att ni tittar in i forumet. Nästa 6 deltävlingar släpps den 21 juni.

Vi hoppas på att vi får en leverans från USA denna vecka. Det verkar vara något strul. I övrigt så jobbar vi på med lite allt möjligt.

Nåja, mitt bidrag till att inspirera er denna vecka är en Project Life vecka. Jag visar v11 vilket är den veckan då vi var med butiken på Annexet och träffade många er där. Jag har använt Aqua kort som går i gult och även lite egengjorda kort. Och jag har denna vecka valt att "smutsa" ner och blanda in lite mer mixed media stil på korten - jag gillar det massor.

Här ser du hela uppslaget. Jag har börjat experimentera med att ha fullstora foton men väljer att skriva ut dem med ram på Selphyn. Retar mig lite på att ramen inte blir lika runt hela fotot men får leva med det.
Här ser ni vänster sida av uppslaget - lite suddigt men tor ni ser ändå.
Här ser ni höger sida av uppslaget - även denna suddig, såg inte det förrän jag började blogga.

Eftersom veckan inte bara handlade om förberedelse inför helgens arbete så gjorde jag en insert om hur barnen fick sina födelsedagspresenter och hur de testade dem.

Lite närbild på några av korten. Här har jag i botten ett vanligt GRID kort som jag sedan har mistat lite gul Dylusion på, och med min älskade roller stämpel stämplat med gul Archival ink dyna. Jag har även använt lite stämplar från Tim Holtz för att smutsa till ännu mer.
Här har jag kladdat lite med Gelatos för att få lite mer struktur på dem. Jag har även doodlat lite med en svart penna för att rama in lite detaljer på det annars färdiga PL kortet från Aqua.
Det här kortet är vanlig vit cardstock och jag höll på med min Gelli Plate och gjorde bakgrund för en layout och det är ju alltid lite extra färg kvar och det gjorde jag "rent" på en vit cardstock. Och sen när jag gjorde denna vecka såg jag att den passade in i färgen. Ni ser de lite schack-rutiga mönstret, det är från Gelli Plate. Sedan har jag använt min roller stämpel och även lite andra stenciler, mister och Distress Ink Pad.
Även titelkortet fick lite färg och kladd. Klistermärkerna kommer från lite olika stickers book som vi har flertalet från American Craft. Och en perfekt guldig doilie....
Ännu ett kort där jag har stämplat, doodlat och kladdat lite på.
Kan säga att nu när jag ser denna vecka igen så bara älskar jag denna stil. Måste komma ihåg att göra den oftare.


1 kommentar:

PernillaJ sa...

När jag skriver ut 10x15 foton med ram på min Canon pixma blir ramen också olika bred men väljer man att beskära bilden bara lite grann så blir fotot större och ramen lika på alla sidor. Kanske funkar att göra så på selphyn också?