måndag 16 juni 2014

Äntligen så har jag fått fram mina elefant-tavlor...

som jag tänkte visa idag men först lite allmän info.

Denna vecka har vi semester. Vi är med sonen på innebandyläger i Falun och han njuter av att lära sig från massor av kunnigt folk och vi njuter av husvagnssemester. Det medför att vi har semesterstängt med att skicka ordrar. Ni kan beställa som vanligt men det kommer inte att plockas och skickas förrän nästa vecka.

Vi har fått en leverans från USA och vi får se om vi får upp den denna vecka. Sen hoppas vi på att få lite förbeställda produkter av Project Life i slutet av denna vecka eller nästa vecka.

Mina tavlor då... jag har haft stora canvasdukar hemma som är 1x1 m som jag har vetat att jag ska göra men har inte riktigt blivit klar i huvudet hur jag ska få till dem. Men sen såg jag härliga elefanttavlor som Sanna Art hade gjort och fick en klar bild om hur jag skulle göra, tack Sanna. Jag började med att limma fast lite mönstrade papper där jag skulle ha elefanterna och limma fast dem. Med hjälp av stenciler och lite gesso så skapade jag lite struktur här och där, syns dåligt på bilderna. Jag målade även gesso över hela elefanten för att tona ner färgerna på det mönstrade pappret.

Sen var det dags att måla. Det svarta är målad med NeoColor pennor så först krita på en hel del och sedan ta en pensel som är blöt och fördela ut färgen. Sen gjorde jag likadant med elefanterna, den ena i rosa och lila toner och den andra i gröna och turkosa toner.

När jag hade gjort det så tyckte jag att de mönstrade pappersbitarna syntes för mycket så jag rotade fram flera olika färger från Deco Art och Golden Fluid Acrylics. Pytsade ut lite hipp som happ och sedan tog jag ett gammalt kreditkort och drog ut färgerna. Där efter ritade jag upp elefanten för hand med en svart PITT-penna. Och sedan skapade jag lite skuggningar med gelatos i matchande färger och gnuggade för hand, så mycket att jag fick brännsår på fingertopparna :)

Efter det så tog jag fram lite mister och stenciler och mistade lite här och där på tavlan. Jag har använt Dylusion mister och Color Shine från Heidi Swapp. Jag har även mistat lite utan stenciler för att skapa lite djup och även droppat lite färg här och där.

Nu får ni spana in tavlorna i lugn och ro och spana in lite närbilder.


Tack för titten och ha en bra vecka. 

2 kommentarer:

Enköpings Pyssel sa...

Jättesnygga!!

Älskar speciellt den råååsa såklart! *S*

Kram
Annelie

Stephi sa...

Ursnygga!