onsdag 29 februari 2012

Hej på skottdagen!

Ja, se idag är det skottdagen... En vanlig dag och ändå lite speciell minsann...

Jag passar på att visa en layout med lite nya grejer som finns i butiken, nämligen PanPastels och Echo Parks nya underbara serie "This & That".

Jag plockade fram en mask (den är privat, men Perra kan säkert ta hem den om du ber om det) och målade över med PanPastels i två färger - grön och brun. För att få färgen jämnt över bakgrunden behöver du en mjuk svamp och eftersom PanPastels bara är färgpigment så är det lätt att sudda ut eller dra bort färgen om du inte fixerar den. Det gör du enkelt med fixeringsspray då du är klar. Sprayen torkar fort och man kan i princip på en gång fortsätta med sidan.

Jag stänkte ut lite glimmer glaze och två färger med chalkboard mist, skar till fina papper från den ljuvligt fina This & That-serien. Tagen är utstansad med en cuttlebug, helt fantastisk då den är så stor!! Lite foton och så lite smått med dekorationer och jag är klar!


Se så fint PanPastelsfärgerna blandar sig. De blandar sig inte helt utan tonar liksom ihop sig. Superläckert!




Ha en fantastisk dag och skapa på!
Helene - webmosterhelene

Materiallista:
Papper: Bazzill (kraft, white), Echo Park "This & That - Numbers" (grön/brun med siffror), Echo Park "This & That - Tickets Please" (gul), Echo Park "This & That - Dots & Plaid" (prickar)
Bokstäver: Echo Park "This & That"
Färg: PanPastels (YellowGreen - ser gul ut på bilden i butiken men är typ olivgrön, Raw Umber - brun*), Tattered Angels Glimmer Glaze "Wicked" (grön, men ser gul ut på bilden i butiken), Tattered Angels Chalkboard Mist (Charcoal - svart, Firefly - gul)
Dekorationer: KaiserCraft (träfjäril), Prima (bling), snöre*
Die: Tim Holtz ( stor tag)
Mask: Crafter's Workshop*

*privat

tisdag 28 februari 2012

MME - miss caroline...

I veckan fick jag sådana härliga papper från Mia & Perra från MME´s Miss Caroline!
De skulle nog ses lite som en utmaning åt mig - men oj - vad kär jag blev!

Nu riktigt längtar jag efter våren!



Jag har knytit två stycken rosetter i varandra, med olika band - beige organzaband och ett jättehärligt skrynkelband (kommer snart i butiken). Dessa har jag sedan knytit ihop med en liten knapp och ett matchande snöre.

Sedan har jag dekorerat med olika Cherry Blooms och rosor i gul-beiga färger.


Här är en liten närbild på de fina papprena.

Längtar inte du också lite mer till våren nu?

Kram, Åsa

måndag 27 februari 2012

Måndag och ledig!

Hejsan ute i scrap-Sverige!
Jag sitter just nu (söndagkväll) i en stuga i Branäs, vi är här och har sportlov! Vi har kameran fylld av bilder på vår dotter som lärt sig åka slalom och på sonen som åker helt för egen maskin! För oss är det den första skidresan på ca 10 år! SÅ foto-mässig är det helt nytt, vilket är helt underbart när man får nya uppslag till LO:s. MiaKL grämer sig hela tiden att hon inte har stora kameran utan får nöja sig med mobil-kamera...

Nog om detta!
Scrap-Perra, där hände det grejer i alla fall! Webshopen är öppen men vi plockar era beställning i turordning på torsdag! I början av veckan kommer det att komma upp en del nyheter som vi inte hann få upp förra veckan!

I slutet av veckan så kommer en ny inlevereras, och vi ska försöka få upp de nyheterna så fort som möjligt! Vi hoppas på att Distress Markers ska komma också, vi ska försöka stämma av med dem imorgon för att se om prognosen håller, så håll tummarna.

Fredagen packar vi ihop butiken och åker till soliga Karlstad!! Jag hoppas att vi syns där!!!
Under mars månad kommer det att bli lite packa ner och upp osv då vi är borta med butiken 4 av 5 helger! V ber om överseende med att vi inte hinner uppdatera lagersaldon i webshopen och att butiken packas fredag, och upp på måndag!!

Vår gäst DT är för mars och april Malena Andersson! Vi får hoppas att hon hinner blogga nästa vecka och om hon inte hinner så beror det på oss (som stack på semester utan att skicka material :(...)

Ha nu en strålande vecka!!!!
Perra

söndag 26 februari 2012

Oh Boy!

När jag fick hem papper från EchoParks nya fina serie "A Boy's Life" så var det inte så  svårt att veta vem av barnen som skulle scrappas.. :)  Christian förstås. Jag har två foton som har legat lääänge här, för de är tagna i augusti 2008 men jag har inte hittat något bra papper för dessa kort tidigare. Men NU så!  Det är bilder från när han samlade ihop alla sina nappar och åkte till leksaksaffären och köpte sig en radiostyrdbil. Och betalade då förstås med napparna.. Det var mycket uppskattat även från butikshåll, men det var första gången för den kassörskan.. Hon såg lite paff ut!  Vi köpte batterier till bilen. Väldigt dyra batterier på leksaksaffären.. ;)

En riktigt enkel layout där jag använt ett ljusblått cardstock som grund. Sen är det bara papper från A boys life- serien, det blårutiga, det gula och det röda. De dekorarioner jag har använt är från stickersarket, som hör till serien. Bilen har jag modererat lite, för texten som satt där ville jag inte ha med. Men den har jag sparat till ett annat tillfälle.  

lördag 25 februari 2012

I will be there for you

Min son fyller 18 år i april... Tänk vad tiden går!
Men trots att han blir myndig och vuxen så vill jag att han ska veta att jag alltid kommer att finnas där för honom.
Nu blev titeln på min layout på engelska...Ibland tycker jag bara att orden på engelska faller sig bättre än på svenska... :)
 I mitt senaste DT-paket fick jag härliga paper från My Mind´s Eye - On the bright side.
De passade utmärkt till en grabbig layout med sina "ruffiga" mönster
För att göra sidan ännu "ruffigare" tog ajg en bit kartong som jag rev sönder lite här och var + att jag färgade in den med Distress Stain och Glimmermist.
Till layouten har jag även använt utstansade stjärnor, knapp, stickers från Basic Grey - Marjolaine och Echo Park, bokstäver från Prima Marketing och American Crafts, snöre och pearls.
(Swirlen och juteväven och  kommer från min privata gömma)

fredag 24 februari 2012

torsdag 23 februari 2012

I wish you love my friend



Här ett kort med fina mönster papper från underbara Pion Designs serie "Från mitt hjärta II".
Medvetet har jag valt att inte "bygga" kortet efter ett stämplat och färglagt motiv utan istället valt en vintagebild som grund till kortet. Det är ett "snabbare" och "enklare" sett att sätta ett motiv på kortet. Det har kommit in många nya super fina spetsar, klicka HÄR.




Mumsig canvasdekoration, från Prima, i form av en provdocka. Dessa fantastiska färdig utklippta dekorationer är embossade, me like, så om du väljer att, som jag, färga in dekorationen lämnas de fina embossade fälten ofärgade.

Gissa vad provdockan är infärgad med? ;) Jo, med en av mina absoluta favorit produkter Disress Stain färgen heter "Antique linen". Den lilla kronan och den gammla boksidan hittade jag i min "skattkista". Det är så kul att dekorera med små fynd tycker jag. ;)




Kolla fjärillen! Utstansad i Kraft Glassine ett "vaxat" papper som sälj i häften om 36 st i storleken 5"X8". papperet ger dig massor med fantastiska möjligheter. Jag har valt att knöla ihop fjärillen och sedan färga in "Skrynklorna" med Distress Ink "Walnut Stain". Fjärillen är en die från Sissix/Tim Holtz "Movers & Shapers - Mini butterflies sets".

Grinden i trä är målad med Crackle Paint färgen finns i massor av olika färger jag har målat med "Picket Fence".

Självklart dekorerade jag även kortet med Ostduk, Tissue Tape, blommor, en brad, Rhinestone och Kakservett. Den uppmärksamme ser att jag har häftat fast bilden. Det har jag gjort med en Tiny Attacher från Tim Holtz.




Kortets insida med skriv fält utstansade med hjälp av Spellbinders "Nestabilities - Labels One Small". Ofta när jag gör kort lämnar jag insidorna, som här, "blanka" för att vid ett senare tillfälle när jag vet vem motagaren är dekorera och/eller skriva en personlig hälsning på dessa fält.




Jag tycker det är kul att även göra kortets baksida fin. Här en enkel hälsning utstansad med Sizzix/Tim Holtz die Movers & Shapers. Jag stansar ut med Tim Holts "Vagabond" som är en elektrisk stansmaskin, den finns inte i webshopen men är du intresserad av en "Vagabond" så skicka ett mail eller slå en signal så tar vi självklart hem en till dig.


Så till sist önskar jag dig välkommen till Karlstad på Svensk Scrapbooking mässa och träff den 3-4 mars 2012. Butiken är proppfull med fantastiska produkter och Per med några av sina DT-tjejer finns självklart på plats för att med glädje och humor hjälpa dig i montern. :)

Läs mer om helgen här: http://www.svenskscrapbooking.se/karlstad/
Vi ses! :o)

Skapa med glädje och med hjärtat!

Kram Marie

onsdag 22 februari 2012

Snabbt och enkelt....

Ibland har man verkligen inte mycket tid till att scrappa, eller hur?! Jag menar, livet kommer emellan ibland men man bara måste skapa för sin sinnesros skull. Så är det för mig just nu... Mina två små söner har båda varit sjuka i 5 dagar, den ena med hosta och den andra med 40-41 graders feber. Då behöver jag lite tid i pysselrummet, men stunderna är varken många eller långa.

Mitt tips när man har så begränsat med tid är använda färdiga papper, såna här som redan är i remsor liksom. Denna bit var en stor spillbit från en tidigare sida och jag tog helt sonika och klippte till vita cardstockremsor som passade till mönsterpappret och som gjorde min sida till 12x12.

Jag sydde zickzacksömmar rakt över och runt sidan, la på en kakservett, ett utklippt motiv med text från ett annat papper och sen mitt foto. Stansade ut snöflingor och limmade fast dom. Flingorna och kakservetten målade jag först med glittrande Glimmer glam och sen fick flingorna även en omgång med silvrigt glitterlim på sig.

Jag avslutade det hela med att sätta blingstenar i och runt snöflingorna, skriva text och sätta dit en titel. Allt inom loppen av 45 minuter...






Glöm inte att kika in i shoppen efter alla ljuvliga nyheter som poppar upp då och då :-D

Ha en underbar onsdag!
/Helene - webmosterhelene

Material:
Papper: Bazzill (cardstock), Fancy Pants "Winterland - Strips" (randigt), Fancy Pants "Winterland - Cards" (text)
Bokstäver: American Crafts (stora)**, Adornit (små)*
Färg: Stickles (glitterlim), Tattered Angels Glimmer Glam "Chandelier"
Dekorationer: Prima (bling)**, kakservett
Stans*

*privat
**tillfälligt slut

tisdag 21 februari 2012

Lila Magnolia...

En färgkombination jag gillar är grå och lila tillsammans. Men jag tycker ofta det är svårt att hitta lila papper, så när jag hittade Ruby Rock It´s härliga serie Avalon så blev jag jätteglad!


Jag har använt papprena Noble och Mysterious.
För att få lite extra dimension så har jag använt en bit vit wellpapp.
Svagt rosa och lila rosor tillsammans med mycket halvpärlor och bling.
Bokstavs stickersena är från Autentique Paper.


Stämpeln är en äldre Magnolia stämpel.
Det finns massor av fina Magnolia motiv i shopen.

Pyssla lugnt!!

måndag 20 februari 2012

Sent måndagsinlägg!!

Hejsan!
Ibland önskar man att dagarna hade flera timmar! Idag har det varit en sån dag! Jag har haft fullt upp hela dagen, men nu är det dags att blogga lite!

Idag har vi fått upp PanPastel i webshopen tillsammans med tillbehör och Neocolor II. Dessa två produkter är roliga att leka med, ett komplement till det färg sortiment vi har. PanPastel är pigment av färg som du "målar" med olika verktyg och är vattenlöslig så du kan få en akvarell effekt av dem. Även NeoColor II är vattenlöslig som kan ge en akvarell-känsla och är en vaxkrita som du kan rita med, använda till bakgrunder etc. Båda produkterna används ofta inom Art Journaling men vår ambition är att visa hur du kan använda dessa även på layouter och kort.

Vi har under förra veckan fått upp massor av produkter både nya och gamla, det är mycket tack vare Anders som jobbar för fullt med webshopen! Eftersom det blev så mycket nyheter så valde vi att dela upp nyheter v.7 i flera undergrupper för att underlätta för er! Ny leverans är väntad denna vecka.

Nästa vecka har vi sportlov och då är vi lediga, vi kommer att plocka beställningarna i tur ordning och vem vet det kanske finns något erbjudande eftersom vi har stängt!

Jag passar på att tacka Carina som har varit gästDT i två månader!

Under Mars och April har vi en ny gästDT, som jag avslöjar nästa vecka!!!!

Ha nu en skön vecka och ta hand om er!!!!
Perra
Idag är mitt bidrag en flaska, jag har ännu en gång använt de underbara embossade vingarna och lagt på rikligt med färgad Foam clay både på dem och flaskan. Clayen är så bra för den blir, när man värmt med fönen och mistat den, hård och ser ut som metall.

Pappret som sitter runt flaskan har jag skrynklat och mistat och dekorerat upp med spets. När jag var klar med det embossade jag trädekorationen med svart embossingpulver så att den skulle få "järnfeeling", sedan fäste jag grindarna och glittrade med stickles och la till blommor.

Det fanns även lite lite utrymme på baksidan där en die ifrån Tim Holtz pryder sin plats, och så här vart resultatet...












Jag har använt:




Embossade vingar, Foam clay, gul, Mister från bla Tattered angel, Papper från Pion Design "Till Far", Grindarna från Kaiser Craft, Wellpapper från Inkido, Glittrat med glasglitter och Stickles, Diverse blommor från olika tillverkare.




Tack för den här tiden jag varit med, detta är mitt sista inlägg, och jag har verkligen haft jättekul när jag skapat till de inlägg jag gjort här i bloggen. Hoppas nu på att ni alla får en underbart inspirerande vår, tänk bara på alla träffar och nya produkter som kommer framöver.




Hälsningar Carina


söndag 19 februari 2012

Fel utgångspunkt?

Jag fick ett paket med journalingtags senast och jag har funderat lite över vad jag kan göra med dem. Jo, visst. Att ha dem som journalingtags förståss, men mer då? Jag la ut alla fina bitar på bordet och funderade ett tag.
Jag plockade ihop dem och bestämde mig för att göra några kort. Det första kortet har papper från EchoParks "Style Essential" serie. Den stora tagen har jag klippt till lite och chalkat. En "snöbollsblomma" från prima och under den har jag petat in små dubbelvikta blommor från Kaiserkraft.Både alfabetet och den fina glasdekorationen är från Prima. 
Nästa kort har även det två av det utvalda paketets journalingstickers. Här har jag faktiskt haft ett julpapper i botten, Warm mittens, Ett kakpapper, en kristallkvist och en enkel blomma. "Kram" är skriven med ett tiny alpha och en ritad ram. 
Det sista kortet har jag nästan bara använd BasicGrey produkter, om än ur flera olika serier. Den glaserade stora braden i hörnet tillhör Pyrus. De små är från Koshi. Papprena är båda ifrån Basics serien. Och journalingtagen då. Sen har jag mistat med en grön färg, för att tona ner den vita bakgrunden. Igelkotten kommer från HeroArts och är en sticker. Jättesmidigt! Den är transparent, så jag har satt den på ett vitt cardstock innan jag klippte ut den. Texten tyckte jag passade in bra..
Allt jag använt finns i butiken, även om inte allt är upplagt på webben än, men jag vet att det jobbas hårt med att få in även de produkter som funnits en längre tid i webshopen. Annars går det bra att maila och fråga.   

lördag 18 februari 2012

Du är aldrig ensam

Trots att min äldsta dotter är långt borta i Belfast på Nordirland vill jag inte att hon ska känna sig ensam, för hon finns ständigt i mina tankar.
 Den här layouten har jag gjort med spillbitar av olika papper! Ni vet såna där små bitar som man tycker för mycket om för att kasta! :) Mina bitar är från Glitz - Beautiful Dreamer och Afternoon Muse, Webster´s pages - Sweet Season och Basic Grey - Marjolaine och Picadilly.
Bakgrunden har jag stämplat och splashat med Distress Stain - Picket Fence.
Till layouten har jag även använt knappar,blommor, stickers från Basic Grey - Marjolaine, chipboards från Glitz och Maya Road, och bokstäver från Basic Grey - Picadilly och Prima Marketing

fredag 17 februari 2012

En som älskar vatten

och då menar jag inte bara på sommaren..... Här ska det plaskas också på vår och höst. Här är det våren 2010 som han är ute i en pöl och skulle ha pinnen. .. Kan berätta att det var ännu lite djupare lite längre ut...  Så var det bara att gå hem dyngblöt...

Jag har använt papper från Authentique paper som är blåa, gråa och bruna i ton. Jag har skrynklat till pappren och chalkat de för att få lite djup på de många lagren och så har lite tårtpapper också fått plats. Blommorna och dekorationerna har fått plats lite över och under för att få lite variation.

Har också droppat lite mist i olika färger för att matcha färgerna på pappren. Tycket det får lite rolig effekt när man gör det. 


Materiallista;
Papper
Authentique Paper  - Journey - Promanade
Authentique Paper - Journey - Voyage
Authentique Paper - Journey - Explore
Authentique Paper -  Journey - Stroll
Blommor - Prima - Bristo Blooms - Woodstock
Blommor - Petaloo - Chantilly - Velvet Hydrangeas - Violet
Blommor - Cherry Blooms
Prima - Flower Market - Romantique 
Chipboard - GCD -Stars
Tårtpapper
Tattered Angels - Glimmer mist

torsdag 16 februari 2012

Min knasige man...

får ju skylla sig själv som gör grimarser när jag har kameran i hand. Vid jul lyckades jag fånga det här kortet så jag tänkte scrappa det. Men för att förmildra det lite så har jag använt lite kärlekstema på pappret...

MMEs Love Me är härliga papper som går i rött och rosa med inslag av andra toner. I botten har jag kraft papper från Tim Holtz paper stack som har fått lite Distress Ink runt kanterna för att få fram lite av resist-mönstret.

Layouten är gjord utifrån månadens skiss från Lillblommans skissblogg - Scrap-Perra sponsrar en månad i den bloggen så se till att få inspiration till nya alster och möjlighet att vinna.
Utstansad doily med hjälp av Tim Holtz-die som har fått lite Fired Brick distress ink och vintage photo också. Lite text på en tag. Delar av titeln syns också och den är skriven med Crates Toy Box alpha stickers.
Hjärtat är utstansat med Tim Holtz - die i grunge paper och fått ett lager Fired Brick och sedan Clear Rock Candy Crackle Paint. Lite metall-dekorationer även de från Tim Holtz.
Lite sjuk idag så jag orkar inte leta i bloggen för att länka...ni får ha överseende.

onsdag 15 februari 2012

Nya vackra Reprint!!!

Hej svejs! Idag tänkte jag visa nåt som är alldeles nytt i butiken, nämligen de underbara nya Reprint-papprena - Childrens collection. Baksidorna är fantastiska, i zickzackmönster! Du bara måste kolla in dom!!!

Jag började med att mista med gul chalkboardmist på bakgrundspappret. Stänkte även ut droppar med gul och svart mist, det gjorde jag genom att skruva av locken på flaskorna och stänka med röret. Jag skar till en remsa till överkanten och tre rektanglar ur de olika mönsterpapprena. Monterade dit papprena och en tag, snurrade twine runt fotot och sen var det dags att dekorera lite runt om... Avslutade det hela med lite maskinsömmar, det blev zickzack för att följa upp papprenas mönster :-)


Närbild på de tre finfina papprena!!




Ha en fantastisk dag!
/Helene - webmosterhelene
Material:
Papper: Bazzill (cardstock), Reprint "Childrens Collection - Pets" (turkos), Reprint "Childrens Collection - Flower girl" (stora zickzack), Reprint "Childrens Collection - Children" (gul)
Bokstäver: American Crafts
Färg: Tattered Angels Chalkboard Mist (Firefly - gul, Charcoal - svart, Peacock - blå)
Dekorationer: Jenni Bowlin (fjäril)**, Prima (bling), We R Memory Keepers "Sew easy" (twine), Prima Resistant Canvas (canvasblomma), minirosor, Ruby Rockit "Paper doll" (chipboardblomma)
Övrigt: tag*

*privat
**tillfälligt slut

tisdag 14 februari 2012

Alla hjärtans dag...

Hoppas alla har en fantastisk Alla Hjärtans Dag.
Jag tänkte fira den här i bloggen med två tags med kärlekstema.


Jag har använt papper från Pions 'Minnenas Atelje' och 'Väntan på tomten',
tillsammans med färdiga Die cuts, också från Pion.


I toppen har jag dekorerat med Making Memories härliga Embossed Charms, Öljetter och Twine.


Längst ner har jag lite visdoms ord på vägen.

Alla papper är distressade med Walnut Stain, och förutom Pions papper (Rosenring & Änglahälsning) har jag använt färdiga Tags, band och cardstock.

Se nu till att mysa lite extra idag!

måndag 13 februari 2012

Måndag igen!

Tänk vad helgerna går fort, nu är det måndag igen!
Idag sätts tålamodet lite på prövning i dubbel bemärkelse, jag har fem stora lådor med massa nya produkter på väg in! I vanliga fall kommer leveransen kl 10.00 men idag är det lite mer än vanligt och då blir det levererat med lastbil och då kan man få vänta till kl 18.00. Andra prövningen är att jag har min 6-åriga dotter hemma, hon är pigg men lite snorig! Det är alltid spännande att ha barnen med på jobbet!! Både hon och jag ser framemot att packa upp varorna, eller hon vill mest ha "smällkuddarna" (luftpåsarna) som skyddar produkterna, det smäller så roligt när man hoppar på dem!! Det finns en lo här i bloggen när hon hoppar sönder dessa "smällkuddar"

Vad är det då som kommer? Massa nya masker från Crafters Workshop, MME, Miss Caroline den serien har fyra under serier, vi har gjort ett urval av dessa papper. För att nämna något! Sedan kommer det massor med påfyllning av äldre produkter tex Mister och dies.

Sedan vill jag påminna om att förbeställningen av Distress Markers är till den 15Feb. Läs mer på hemsidan under förbeställning!!!

Vi väntar självklart många fler nyheter och nu kommer vi att in-leveranser ungefär varannan vecka!

Ha nu en underbar vecka så ska jag hjälpa dottern med lite scrapbooking!!!

söndag 12 februari 2012

Ett paket med kort.

Jag har gjort en ask med tillhörande kort. Jag gjorde det verkligen jätteenkelt för mig och köpte en låda med dumlekolor i, som jag sedan klädde in. Sidan med själva öppningen lät jag vara som det är, eftersom det är en såndär dragöppning..
Jag har använt de härligt gula papprerna från Autentique. Lådan är klädd med paradise med en bit av prosperity som ett band. Det pappret är samma papper som på kortet. På alla kanter har jag använt en chalk i färgen chestnut roan, en härligt brun ton. Dessa chalks torkar fort åxå. Bra. 

Kortet har jag dekorerat enkelt med de fina runda bokstäverna från autentique. Stor lycka och glädje! Det är det väl när man ska fira något, eller hur? Blomman är från ett kit med 3D stickersblommor från BG serien Hopscotch. Den ligger inte i webshoppen, men den finns i butiken. Fler av dessa blommor finns till vänster på asken. För att ge blomman en känsla av skugga har jag ritat runt kanten på alla blommor, med en svart penna.  Texten är skriven med ett Chipboard Thickers - shoebox

Den stora råsa blomman är inte riktigt denna, men nästan. :)  Längst ut på högerkanten sitter tre stycken hårda plastblommor från Primas serie Arco Iris

Jag hoppas ni haft en härlig helg och laddat upp för Alla Hjärtans Dag på tisdag? 

lördag 11 februari 2012

Snart 23

Tänk vad tiden går fort... På måndag fyller min äldsta dotter Mye 23 år.
Jag tycker inte det var länge sen alls som hon bara var en liten baby., och nu är hon en vuxen kvinna.
Stoppa tiden! :D
Bakgrunden till min layout har jag först distressat kanterna på och sen sprayat med Glimmer mist i tre olika färger (Coffee Shop, Yellow Daisy och Walnut Gold). Sen har jag splaschat med Distress Stains i färgerna Vintage photo och Wild Honey.
Jag köpte mina första Distress Stains nu i veckan och de är helt underbara.! Älskar dem redan massor! :)
Till min layout har jag använt papper från Glitz - Beautiful Dreamer och Basic Grey - Little Black Dress, bokstäver från Basic Grey och Prima Marketing, stickers från Basic Grey, blommor från Prima Marketing, spets från Kaisercraft, kakservett och chipboard från Glitz.

fredag 10 februari 2012

Du sprider glädje

Jag är ingen som firar Valentinesdagen, men jag tycker ju om att skapa i färgerna som representerar dagen så här kommer en layout från mig i dessa färgerna.   Alla papper kommer från  Bo Bunnys serie Crazy love. 



Tänkte här visa lite hur jag gör när jag kommer med lager på lager på mina layouter.  Jag klipper dit bit efter bit i den storleken jag vill ha, kanske chalkar eller ritar på kanterna och så lägger jag pappren i den ordningen jag vill ha de. Jag byter kanske lite plats på de och lägger små saker innimellan  för att få det som jag vill ha det. Oftast så kommer den tråkiga delen nu, ta i sär  alla delarna och börja limma. Jag tar ofta i stället min lilla häftmaskin. Håller allt i hop och häftar.  Här har jag häftat på två ställen. Den ena ovanpå tårtpappret och den andra under pappret längst upp för att den inte skulle synas, och så har jag bara en liten tejpbit som håller i hop de två lagren längst upp.    Har jag däremot flera lager som är lösa och som inte går att häfta på samma sätt, så brukar jag limma med Multimedium och dutta lite lim mellan varje lager för att hålla i hop det.



Materiallista:

Mönstrade papper:
Bo Bunny - Crazy Love - Stripe
Bo Bunny - Crazy Love - More Than Words
Bo Bunny - Crazy Love - Cut out
Bo Bunny - Crazy Love - Dot
Bo Bunny - Crazy Love - Conversation
Bo Bunny - Crazy Love - Have a Heart


Dekorationer:
Bo Bunny - Crazy Love - Lovable Stickers
TårtpapperLily Bee - Head over Heels - Index ournaling Cards


Färg:
Glimmer mist - Tattered Leather
Glimmer Mist Chalkboard - Strawberry Shortcake
Distress Stain - Spun Sugar 

Annat
Silkespapper (privat)

torsdag 9 februari 2012

En söt luftballong till en liten sötnos



Så här i "alla-hjärtans-dags-tider" bjuder jag på en luftballong. (Som jag fann inspiration till i Magnolia Ink för ett tag sen) Underbara papper från Ljuvliga Pion Design just denna serie heter "Till Far". Undrebara mönster och färger och sin vana trogen har Pion naturligtvis också tagit fram ett fantastiskt klippark, fina bårder och många tags som tillhör serien.

Ser du de små fjärilarna på luftballongens korg? De är "spill" från Spellbinders
"Butterflies Circles". Bladen har jag stansat ut med hjälp av Tim Holts die "Mini branch & leaf set". Blommorna är söta "Cherry Blooms". Vill man ha färdiga fina blad rekommenderar jag att kika in HÄR.




Själva ballongen har jag stansat ut med hjälp av Spellbinders "Petite Scalloped Circles". Den fina spetsen kommer från Reprint och finns i både creme och som här vit. Du missar väl inte ostduken som jag "fodrat" korgens insida med.

Vimplarna klippte jag till chalkade kanterna med Distress Ink "Walnut Stain" bokstäverna kommer från mitt favorit alfabet "Chip Block" från Tim Holts. :) De större fjärilarna som landat på ballongen är utstansade med en Martha Stewart punch.




Så söta Shy Rose Edvin från Magnolias serie "You Are So Special" har tagit med sig en fin ros, kanske den är till någon du tycker om Edvin? ;) Lilla kråkan Ture har landat på luftballongens korg och ser nyfiket på. Vill du följa med på en expedition Ture?

Var för kärlekensvindar ballongen montro, kanske söderut för lugn och ro?
Trevlig tur önskar jag dig, vink, vink, hej, hej!

Kram Marie