söndag 5 februari 2012

Att använda Julpapper..

Jag hade det här urfina diecut pappret från Websters liggande här och kunde inte riktigt låta bli det.. Jag gjorde en enkel layout genom att fästa det på pappret Tiny Heart från samma serie. Fotot jag använt är digiscrappat  och det skickades som julkort från oss i december. Som fotomatta har jag lagt ett cordinations papper som jag bearbetat med  Primas distressing tool. Ett väldigt användbart verktyg. Som enda övriga dekoration har jag använt en diecut tag som jag sprayat med mist ifrån Winter Wishes kitet. Bokstäverna kommer från Autentique papers.


Nu tänkte jag komma med ett litet tips. När man använder ett helt papper såhär, som jag har använt ett diecut papper, så kan man ju passa på att vara lite snål och ta vara på pappret under där.. Innan jag monterade ihop layouten så använde jag en cirkelskärare, det finns shoppen, och skar bort mitten av pappret.


Denna cirkel passade kanonbra till att göra ett kort av. Jag vek den på mitten och dekorerade framsidan med lite diecuts från Basic Grey, en vit fin blomma, och en spillbit av cordinationspappret jag använde som fotomatta till layouten. De tre chipboard-stjärnorna är infärgade med Festive Berries, den röda fina färgen i Tim Holtz vinterdistressers. Det finns fortfarande ett gäng av dessa i shoppen.  Stjärnorna är belagda med ett lager 3Dlack för att få lite glansigare yta..Sedan när jag vet vem som kommer mottaga detta kortet, ska   Bokstäverna från Oktober Afternoon även få pryda övre tagen, (där det nu står "Dilorf", med digital skrift).. :) Hela kortets runda fina kant har fått ett rött zigzag band som avslutning. 


Eftersom det pappret jag använt är dubbelsidigt så blev insidan på kortet himla fint dekorerat, med ett kakfat där i hörnet. Nästan som om jag hade planerat det hela från början..  


Ta nu detta med dig idag. Man får "snåla" lite och ta vara på det papper som bara hamnar under ett annat..  Det kanske skulle passa bra på samma alster, som en accent eller så?  
Önskar er ett trevligt avslut på helgen! 

1 kommentar:

Mia KL sa...

Snyggt, så där brukar jag oxå göra. Jag kallar det för ekonomiskt...

Fin LO och fint kort...