torsdag 29 december 2011

Lekt med lite Alcohol Inks och distress stain ...

och gesso på den här LOn. Har tagit en gammal kartongbit och skurit den till 30,5x30,5cm. Sen har jag målat med vit gesso i botten för att kunna leka med Alcohol Ink på. Alcohol Ink fastnar inte lätt på vanligt papper utan det fastnar bäst på glossy papper, metall, glas och plast. Men jag läste någonstans att man kan använda det på gesso så jag var tvungen att testa. Så jag tog lite Espresso på en applikator och drog några bruna streck. Sen blandade jag in lite blå distress stain också. Men hjälp av en mask från Crafters Workshop och målat med Multi-Medium som finns nu i webshoppen. Den skapar som en yta som färgen inte fastnar på. Sen har jag mistat dels med gul mist och brun mist och torkat bort i cirklarna så att de syns fortfarande.

Med bubbelplast har jag även "stämplat" med walnut stain.
Blomman har jag lekt med gesso oxå. Vanlig vit blomma i botten, målat med vit gesso och sedan värmt med värmepistol tills den bubblar. Sen har jag mistat med olika mister på den och då blir det en läcker effekt. Syns inte så på bilden nedan men ovanför är det bättre.

Det mönstrade pappret är ett gammalt Cosmo Cricket Delovely - Delightful som passade färgerna på LOn för jag hade först gjort i ordning den innan jag valde papper.

Titeln är med Thickers Lullaby och sedan lite mer text med hjälp av dymon.

1 kommentar:

Marie Wisén sa...

Superläckert!!!!! <3
Kram Marie