söndag 29 april 2012

Dagbok till Turkietresan..

Min stora dotter fyller 15 år i slutet av maj och vi ska åka på en resa till Turkiet, bara hon och jag. Det blir förhoppningsvis en alldeles underbar resa. När jag fick syn på Bo Bunnys nya serie Weekend market så fick jag en idé till att göra grunderna till en dagbok, där hon kan skriva in sina minnen, små korta ögonblick, tankar och kanske klistra in en och annan liten biljett, reklam eller så..  (En variant av en sk Smashbook)

Jag har använt många papper ur serien, både fram och baksida. Jag skar till dem så de passade in i en 6*6 tum stor bok av cardstock som jag spiralband med min Bind it All.
Vissa sidor har jag stansat ut en dekorativ kant med en kantdie från Timpan. (just denna finns inte inne just nu, men här finns det andra fina.. )  Det gör att de inte blir lika stora som de andra, vilket ger lite dynamik. Jag har även bundit in påsar som jag har dels men öppningen uppåt och med öppningen på sidan. Några har jag satt fast mönsterpapper på. Andra fick vara vita.  Här är några av uppslagen så ni får se hur jag har gjort:
På en sida har jag bundit ihop ett litet "vattenfall" med cardstock, där vi får mycket skrivyta. Inspirationen till den fick jag från Heidi Swapps Photostack. Den är alldels för stor att ha i detta lilla album, så därför gjorde jag ett själv. Det band jag ihop med bomullsband och en hel del dubbelhäftande tejp, så det håller att bläddra i. Här ser ni den på högra sidan.. I celofanpåsarna på första bilden har jag i den ena färdigstansade tags, att skriva på. Det är en påse med diekuts arket urskuret. En påse med stickersarket nerskuret i behändiga bitar. Vi kommer inte ha behov av 12" långa strips. :) Den sista påsen är fylld med spillbitarna från papprena jag skurit ner till passande storlekar.. Jag kommer lägga till lite mer saker, limduttar, dubbelhäftande tejp, kanske lite blommor i matchande färg, (dessa från Prima är fina!) Kanske svårt att begränsa sig, kanske..  

Dottern blev iaf jätteglad för boken och hon fick själv välja i vilken ordning alla papper skulle ligga, innan jag limmade fast dem på cardstocken.  Nu är det snart resdax! 

4 kommentarer:

cri_kee sa...

Så snyggt Maritha. Jag kan förstå att din dotter blev glad :) Jag hoppas att ni två får en underbar resa.

Iffa ...... sa...

Så fin bok!! Vilket underbart sätt att bevara ert minne från den stundande resan.
Kram Iffa

Anette sa...

Så jättefint och vad roliga minnen det kommer att bli i den.

Jozebelle sa...

Jag förstår att hon vart glad, det skulle jag med ha blivit!

Ser jättefin ut!