lördag 13 september 2014

Keep fighting

Hej!

Förra helgen var jag iväg på inflyttningsmiddag hos en träningskompis, och då är det ju brukligt att ha med sig en present...


... alltid svårt att komma på nått. Men då var det en annan av träningstjejerna som bad mig göra en canvas med ett favoritcitat som den första tjejen lever efter.

Sagt o gjort! Och den tjejen älskar rosa... så färgvalet var ganska enkelt. ;)


I botten är det en canvas som jag gjorde på en kurs för flera år sedan, som det sen inte blev nått mer av... ett av mina första försök med Mixed Media och Färg o Kladd.  :) Härliga färger (som inte kommer synas sååå mkt...), och en riktigt rolig struktur att ha som grund.


Först täckte jag canvasen med gesso, sen på med silkespapper i den blöta gesson och lite rivna bokpapper och spets. Fick även använda lite mod podge för att få fast allt.


När allt torkat, vilket tog ett tag, så målade jag först på ljusrosa Spun Sugar - Distress Paint. Sen på med två olika rosa akrylfärger till, lät dem torka emellan bara. Allt detta för att bygga upp ett djup i tavlan.

Som ni ser så jobbade jag i två motsatta hörn på canvasen, för att skapa balans.


Jag blandade glitter med clear gesso, och la på det tjockt över en mask.


En härlig närbild på all texture på canvasen. :) Love it!

För att framhäva färgerna (det rosa) lite mer så tog jag svart akrylfärg på en spatel och drog över canvasen, då fastnar det på det som sticker upp och får de andra färgerna att "poppa". :) Lite vitt duttade jag också dit, och lite doodling och slarvig stämpling för att "skita ner".


Det var ett tag sedan jag kladdade så här mkt, och det var riktigt kul!!! :D Testa!

Inga kommentarer: