onsdag 20 juni 2012

Höst mitt i sommaren?!

Nä, så illa är det inte. Men när jag påbörjade denna layout och satt och tittade igenom de foton jag har utskrivna så passade ett höstfotografi allra bäst. Ett favoritfoto som legat så länge nu utan att ha blivit scrappat, så jag är mycket nöjd med det :)

Jag är väldigt förtjust i stänk på mina sidor och just nu extra förtjust i stänk som syns lite mer och som är mer väldefinierade än de man får med mister. Den effekten jag är ute efter får man lätt genom att blanda ut en liten klick med akrylfärg med vatten, inte så den blir för rinnig men den ska bli mer åt det vattniga hållet än ren akrylfärg. Ta sen upp färgen med en vanlig pensel och slå försiktigt ner mot andra handens pekfinger, testa först på ett kladdpapper så du ser att du får den färg du vill ha och är du nöjd stänker du sedan över bakgrundspappret.

Jag lät färgen torka och skar och rev under tiden till mina papper. Ruffade kanterna med Ingvilds "fotfil", vilket underbart verktyg det är! Innan jag limmade fast papprena så strök jag lite av den vattniga färgen runt papperskanterna. Då allt torkat limmade jag fast papprena, tog en bit punchinella och duttade gesso genom med fingrarna istället för pensel. På så sätt tycker jag att jag får bättre kontroll över färgen.

På med foto, titel, en liten stickers-biljett, blommor och några halvpärlor... Vips så är det hela klart!


Även blommorna har fått sig en omgång med gesso, Ingvilds fluid chalk och den gula vattniga akrylfärgen. Urläckert!


Här ser du hur coolt det blev med akrylfärgen runt kanterna :)


Ha nu en trevlig midsommar, jag hoppas på sol och värme för det tycker jag vi är värda nu efter allt regn!
/Helene - webmosterhelene

Material:
Papper: My Minds Eye "Miss Caroline - Dilly Dally - Checkered" (bakgrundspappret), My Minds Eye "Miss Caroline - Dilly Dally - Vine" (blommor/prickar), My Minds Eye "Miss Caroline - Fiddlesticks - You and Me Damask" (grå)
Bokstäver: Authentique "Genuine"
Färg: Deco Art (gul akrylfärg), Studio (gesso), Prima "Ingvild Bolme Fluid Chalk" (orange, brun)
Dekorationer: Authentique (biljett), Prima (bling)
Övrigt: bokpapper*

*privat

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken härlig höstLO mitt i sommaren.

Camilla Valborg