söndag 24 juni 2012

Bröllopstårta!!!

Det är ingen ordning denna vecka, i torsdags fick Åsa vikariera för mig och Marie då vi hade båda svårt att komma åt att blogga. Och idag så får jag vikariera för Dilorf då hon är ute på semester. Vi har varit till Legoland tillsammans i ett  par dagar och vi åkte hem före dem så jag kom åt internet fortare... (plus att jag hade datorn med bilderna med mig...)

Nåja, det jag tänkte visa är en tårta, jo en papperstårta som jag har gjort efter inspiration av Kattiz, jag har hittat hennes tårta på Svensk Scrapbookings sida under Inspiration/Alter. Det finns massor att titta på där så gör det någon gång.

Här ser ni tårtan i sin helhet. Jag har jobbat med vit cardstock som jag har har klippt till och limmat ihop till två cylindrar i olika höjder och omkrets, sedan klippte jag till 2 cirklar till toppen på respektive cylinder. Den ska ju då vara lite större än cylindern för att kunna sitta bra. Satte fast dem med bitar av cardstock som jag limmade i toppen och inne i cylindern och satt tillräckligt hyfsat. Det kan jag säga var den tuffaste biten, det var många svordomar där...

För att sätta fast topp-cylindern på botten likaså botten på bottenplattan (som är en rund chipboard målad med vit gesso) så har jag använt limpistol. Det var det enda sättet att få tårtan stabil. Sen var det bara att dekorera på.

Tagen högst upp är från Magnolia, hjärt tagen. Texten är Glitz Design och lite organzaband. Blommor av olika slag, de största blommorna är från prima och var egentligen för lila och rosa så de har jag tonat ned med massor av gesso. Och kan säga att alla rosor, cherryblooms och andra blommor har fått lite vit gesso på sig med hjälp av mina fingrar (det blev många rundor att gå och tvätta sig...)
Skylten är en privat Magnolia stämpel, texten är skrivet med genomskinlig Tiny Types. Sedan är det dekorerat med massor av löv, rosor, tulpaner och spets. Här ser ni Rosband från Reprint och den vita breda spetsen från Reprint likaså lila spets från Inkido.
Brudparet är målat med Distress Markers och Tombow (jag blandar dem) och är en privat stämpel. Staketet är gjort med en die från Sizzex/Tim Holtz och heter Iron Fence. Jag har skarvat när jag har stansat ut för att kunna få plats med allt.....
En annan die från Sizzex/Tim Holtz har gjort banderoller och även där text från Tiny Types.
Här ser ni tårtan bakifrån. Även den har fått lite små kluster med dekorationer men inte lika mycket som framsidan.
En vy uppifrån. Där ser ni även Magnolia dies swirl med hjärtan som fick vara med lite här och där.
Närbild på blommorna, i botten gröna löv, sedan har jag byggt på med swirldie med hjärtan, rosor, cherrybloom och massor av andra roliga dekorationer. Limmat fast allt med limpistol för att vara säker på att det inte ska ramla av.
Det var hur kul som helst att göra tårtan, dock tog det väldigt långt tid så nästa gång ska jag börja lite tidigare... och det var roligt att de hade lila som sin färg på bröllopet, det hade jag ingen aning om i förväg :)

Hoppas att ni har haft en bra midsommar. Snart börjar en ny vecka och på fredag släpper vi nästa 6 deltävlingar i sommartävlingen - hoppas att du har köpt ditt kitt och är med. Det finns fortfarande chans (även om det börjar tunna ut i dekorationerna så vi behöver fylla på med dem för att kunna sälja fler kitt :)

3 kommentarer:

Camilla sa...

Å så kul att få se tårtan. Vilket jobb!

Marie Eriksson i Bredbyn sa...

Å kära nån vilket konstverk !!! Jättejätte fin !

Jeanette Nyström (Jeany) sa...

Jösses så fin! Den gjorde du inte på en kvart;-)