måndag 28 april 2014

Tolkning av min egen skiss med gamla Glitz papper

Måndag morgon igen. Och först vill jag tacka alla härliga människor vi träffade på vårt 4 års kalas i lördags. Så kul att ni kommer från så många olika ställen som Linköping, Leksand, Uppsala, Enköping, Heby, Västerås för att ta er till Jugansbo.

Här ser ni lite bilder från träffen. Vi kommer till hösten planera in lite fler träffar men då ha dem hemma i gäststugan med max 18 platser. Hoppas att vi syns då.
Mitt blogginlägg nu då...Inför helgen så möblerade jag om lite i våra pappersställ och det var en del luckor efter att vi hade sålt slut på några papper så jag grävde fram några gamla papperserier för att fylla på. Och då på träffen så bestämde jag mig för att göra en layout med dessa gamla papper från Glitz, Cashmere Dame. Riktigt härliga papper och det var så kul att jobba med dem.

Och jag jobbade utifrån denna veckans skiss som jag har ritat, ni ser den i inlägget nedan. Det är en väldigt enkel skiss men jag har byggt på med massor av lager med mister, stämplar och dekorationer i form av blommor, chipboard och enamel dots.

Jag började med att ta fram lite olika stenciler från Prima och Stencil Girls och använde Heidi Swapp mister på pappret i bakgrunden. Sen tejpade jag fast de mönstrade papprerna i mitten och tog en chevron stencil och hade på svart färg, Black Soot Distress Ink Pad. Sen rotade jag fram mina roller stämplar både från Glitz och Prima och tog fram ett antal färger av Archival Ink och stämplade lite här och där. Eftersom jag visste var jag skulle ha fotot och att jag ville ha blommor till vänster om fotot och ett kluster i högre överkant av de rivna papprerna. Och därför koncentrerade jag mina kluster av mist och stämplar runt dessa på 3 olika ställen för att skapa en triangel.
Ni har väl inte missat de små stämplarna som Heidi Swapp som säljs egentligen exklusivt för Michaels i USA men vi i Europa har fått möjlighet att ta hem dem. Vi har fått hem 5 olika motiv och jag har använt två av dem på denna layout, ni ser lite pilar och text här och där på layouten.
Titeln har jag gjort genom att ta Thickers som är ofärgade. Jag ville ha dem gula så först försökte jag med Gelatos men det blev för lite gult enligt mig, sen testade jag med Distress Paint men tyckte fortfarande att det var för svagt. Så då tog jag fram mina WOW Embossingpulver och hittade en fin gul nyans som jag testade och det blev det slutliga resultatet som ni ser nedan.
Jag har även sprayat lite Gold mist från Heidi Swapp över blommorna för att få lite mer extra skimmer. Jag bara ÄLSKAR den misten, har redan förbrukat två flaskor av den. Och för att rama in layouten har jag dragit ett varv med Peacock Feather runt det turkosa papper.
Tack för titten och hoppas att ni tar en runda och spanar in gamla papperserier också och hittar lite guldkorn.


2 kommentarer:

Elin sa...

Hej! Jag registrerade mig för ca en vecka sen på Scrap-Perras forum för att vara med i aprils utmaning utefter en skiss, men har inte fått nåt mail, jag kan inte logga in på forumet. Det står där att jag ska kontakta någon administratör, var hittar jag dem? Är ju bara ett par dagar kvar nu av månaden, vill gärna vara med med min LO.

Tacksam för hjälpen! :-)

Mia KL sa...

Hej, har skickat mail så jag hoppas att det har löst sig.