söndag 4 mars 2012

En liten gåva

Denna veckan har jag knåpat ihop en liten gåvopåse av ett kuvert. Det var en utmaning någonstans för någon månad sedan på temat nytänk och när jag satt och slängde en massa kuvert som kom med posten så tänkte jag att något skulle man ju kunna göra med dem. Tur att det var många, för det tog några stycken innan jag kom på hur jag skulle göra.. Och jag tänkte dela med mig till er.. :)
Här är min färdiga påse:
Jag har klätt in den i en bit spetsmönstrat papper, vilket jag har chalkat i kanterna för att få en sliten look. Lite enkelt dekorerat med röda och vita körsbärsblommor, vars ståltrådsskaft jag virat kring en strumsticka för att få rätt sprialeffekt. Bakom de röda blommorna sitter en bit rött nätband och en tygklädd brad.
På locket har jag tre chipboard stjärnor som jag har mistat med olika färger, både Tatterad Angels mjukare mist och Smooch som ger mer färg.
På locket sitter en stor och effektfull öljett och stänger gör jag med en bit röd/vitt bomullsband, som jag snurrar kring brad:en.

Under locket finns en journalingruta som jag moderarat och mistat med den klarblå färgen i detta mistkit. Jag har skrivit "tack" med bokstäver från SassaFrass. Min lilla gåvopåse fyllde jag med fragments från Tim Holtz, till mottagaren..

Hur gjorde jag då min lilla påse? 
Jag använde mig av ett begagnat (går säkert lika bra med ett nytt!) A5 kuvert, du vet ett sånt där som det brukar komma räkningar i?
Jag klistrade igen fliken och måttade upp sidorna med min Tim Holtz linjal. Tre sidor fick en kant på 1 tum och den fjärde sidan ritsade jag 3 tum ner. Vik dessa kanter fram och tillbaka ett par gånger och klipp upp en öppning på den kortsida som ska bli flik. Jag använde en vanlig enkel mönstersax.Sen sticker du ner handen i påsen, rättar till sidorna och böjer ut botten så den blir plan. Vik in och klistra fast bottenflärparna. Jag använde mig av dubbelhäftande tejp. (denna använder jag till nästan allt!)

Nu har du en påse som du kan dekorera hur du vill. Distressa påsen lite innan du klistrar på papper och dekorationer, då kan du dölja lite av reklamen på kuvertet, om det nu är någon sådan. Jag använde ett handtag avsätt för ändamålet när jag gjorde detsamma..


Nu går det ju bra att göra dessa påsar av alla storlekar på kuvert. Förra gången var det ett C4 kuvert. Men då får man anpassa måtten till den storleken. Det går bra att göra små påsar av C6 kuvert åxå, kanske till en bordsgåva om man har en middagsbjudning? De blir ju inte så stora.. :)

Denna har jag dekorerat med en chipboardstickers, en ros och brun/vitt bomullssnöre. Pappret heter Relove. Två öljetter leder bandet i nederkant.

Jag måste bara visa en bild på storleksskillnaden på påsarna åxå..
Det står helt still vad det gröna pappret heter, men jag har använt denna ramen, lite grön mist och dessa blommor. Plus en stor öljett, en bit band och små brads.

Sådär! Det var allt.. :) 
Det blev ett långt inlägg idag.. Jag hoppas jag har inspirerat er till att ta vara på skräpet som kommer med posten.. Önskar er en härlig söndag och en ny skön vårvecka! 

2 kommentarer:

Annika sa...

Så jättefina!

snojbi sa...

Kanonsnygga

Kramis