onsdag 18 januari 2012

Varierat med Basic Grey

Idag är det min tur att visa alster gjorda med Badic Greypapper och jag ska väl erkänna att jag inte är en fantast av alla deras kollektioner. Vissa är svåra att scrappa, medan andra är helt underbart ljuvliga och fantastiska och lätta att skapa med. När Perra gav mig serien Hopscotch så blev jag mycket glad, färgerna är helt fantastiska och helt olika varandra. Den serien ger oanade möjligheter till kombinationer. Titta på mina två sidor, de är gjorda med samma serie som sagt och ändå helt helt olika i färgställningarna. Sånt gillar jag!

På första sidan har jag stänkt ut Glimmer glaze på kraftfärgad cardstock (vit och kraftfärgad cardstock är mina absoluta favoriter!). Jag rev av en bit av mönsterpappret, stansade ut en bård ur en vit bakgrund från ett av papprena och limmade fast. Blommor och fågel är målade med glittrande Glimmer glam, det glittrar så läckert i verkligheten! Lite bokstäver till titeln och sidan är klar!


Häftig träfågel från Kaisercraft!


Nästa sida har vit cardstock som botten, och det turkosa i mönsterpapprena fick mig att mista en kakservett i turkost och ha gult som cool accentfärg - där jag t.ex. mistat blommorna gula. Jag började med att stänka ut gul glimmer mist över sidan och måla kanterna med gul akrylfärg. Klippte ut en cirkel ur ett mönsterpapper och rev ett annat.

Även på denna sida har jag stansat ut en bård ur den vita baksidan, att upprepa ett koncept från en sida till en annan är helt ok och kan ibland göra processen enklare.

Visst blev det läckert med mönsterpappret som är lite större än kakservetten? Jag har sen bara pluttat ut dekorationer och glittrat med lite glitterlim.


En cool ram som är mistad i turkos och i den har jag satt vit cardstock som jag målat med gult, det blev en lite rolig journalingruta. Bokstäverna är vita från början, jag har målat dom med gul akrylfärg.


Material:
Papper: Bazzill (vit, kraft** cardstock), Basic Grey "Hopscotch - Four square" (fyrkanter/vit), Basic Grey "Hopscotch - Double dutch" (blåbrun/blommig)
Bokstäver: American Crafts "Daiquiri" (stora vita/gula), American Crafts (bruna)*, Prima "Tiny alphabet" (beige/turkos mini)
Färg: Tattered Angels Glimmer glam "All that yazz" (turkos), Tattered Angels Glimmer glaze "Chandelier" (genomskinlig), Tattered Angels Chalkboard Mist "Firefly" (gul), gul akrylfärg*
Dekorationer: Kaisercraft (träfågel), Prima (stor vit blomma)**, Prima "Flower market - Romantique" (små turkosa och bruna blommor), Petaloo "Color me crazy" (vita blommor - som är målade gula), Zva (swirl), Prima (silver bling), Prima (brun bling)**, Kort & Godt (ram)*, kakservett

*privat
**tillfälligt slut

Skapa nu lugnt!
Helene - webmosterhelene

Inga kommentarer: